מה עומד מאחורי H.? הרואין?

vespertine

New member
אני

הכל אפשרי באינטרפטציות שלך לשירים של טול!, הם לא מפרסמים שום אינטרפטציות והם אף מעודדים חשיבה עצמית וניתוח עצמי של השירים שלהם. נוח לך לחשוב שזה על הרואין, תחשוב-AWAY. אבל אפשר להתחיל מכאן, שזה קטע מראיון ששם ניסו להוציא ממינרד את הרעיון מאחורי השם והמשמעות של השיר. התשובה שלו הייתה, ששמו של הבן שלו הוא devo h. והוא לא הרחיב יותר מזה. עוזר לך יותר?

vespertine

New member
אם כבר לא בקשת אז אני מבקש.

ניתוח אישי\עצמי\אנוכי\פרטי (בשביל שכל האידיוטים שבינכם לא יענו לי בתגובות... "זה לא ככה, זה ככה..") אבל זה עדיין לא אומר שלכם לא מותר להשיב כמובן. הרעיון הכללי של H לדעתי הוא שינוי, התפתחות וגדילה מנטלית ופיזית (אופה אני ממש חכם, כמעט בכל שיר של טול זה הנושא העיקרי) לנוכח פאקטור לא צפוי או פאקטור שגרם לך לפקפק ולהטיל ספק בעקרונות ובאידיאלים של עצמך. יש לזכור שמבחינה לירית, אנימה הוא אלבום שרוב(!) השירים בו מדברים על שינוי בכל מיני אופנים.. שינוי באופן של תפיסת רגשות והתפיסה של אינפורמציה בקרב המון שמשפיעה עליך (stinkfist), שינוי בפן המחשבתי של פאקטורים המשפיעים על יכול השיפות העצמית שלך, האגו המנופח שלנו, החשיבה העצמית (כל הגורמים האלה עובדים ברובם בציניות בשיר- eulogy). שינוי פיזי אישי (46+2), שינוי פיזי קולקטיבי (aenema). אפשר להמשיך עוד קצת אבל אני יחזור לנושא, שלדעתי אנימה הוא אלבום נורא מופשט ואפשר לייחס את המשמעות של השירים לאלף ושלוש נושאים בעולמנו השופע גועל. אנימה הוא אלבום שדיי כופה עליך סיבה לשינוי. הוא מעלה אבסורדיים חברתיים ואישיים חזקים ונוקשים מאוד אצלך. דברים שאיך שמיינרד מראה אותם, הורסים אותנו לא רק פיזית אלא נפשית. H. לפי רוב כמעט מוחלט בכנסת בא בהשראת Devo h בנו של מיינרד. אבל עדין אל תתנו לזה לסגור את אופקיכם בעלי הפוטנציאל העצום. אתם יכולים להכניס כל מה שאתם רוצים שם באות H. אם זה הרואין או עם זה Here to stay שלדעתי זה חרא שיר של קורן. אני לא חושב שניתוח לירי מילה מילה יעזור כאן אבל אם אתם מוצאים חורים ברעיון שלי בטקסט אז תפרישו כמה תגובות לעברי.

בוני אם

New member
שוב תודה על התגובה

אבל לי דווקא זה יותר מתקשר עם הרואין מאשר עם הבן של מיינרד. פשוט - עם כל שמיעה נוספת וניתוח של המילים הנושא הכללי יותר מתקשר לי לשימוש בסמים ולא להולדת ילד.

vespertine

New member
בדיוק!

גם מיינרד לא מנסה להעביר לך את הרעיון שאם יוולד לך ילד. המטאפורה זה הילד, התוכן הוא השינוי!. הרעיון הכי מגניב באומנות מופשטות זה שהיא ניתנת לפיענוח וניתוח מאין סוף זוויות שונות.

למעלה