מה עובר על מרצ?

זוּט

New member
מה עובר על מרצ?

חברי הכנסת של מרצ לא הגיעו להצבעה של הצעת החוק החדשה רובי ברינזון המתקנת את פקודת הנזיקין בעניין הגדרת בני זוג בגלל שהיו צריכים להגיע לישיבה של קואליציית השלום? give me a break! אם הם היו רוצים הם היו מגיעים. אני ממש לא מקבל את זה. ואני כבר לא מדבר על כול הבלאגן של איתי פינקס ויעל דיין בת"א, והחוסר אקטיביזם של החכ"ים של מרצ בזמן האחרון שהיו ידועים בפעלתנות הפרלמנטרית שלהם. אני לאט לאט מאבד את האמון במפלגה הזאת שעד עכשיו ראיתי בה אלטרנטיבה ראויה. אני מקווה שהענינים יחזרו לעצמם עם הקמתה של יח"ד.

פריפטס

New member
בהחלט בושה וחרפה למרצ

שתאלצני לשקול היטב את המשך תמיכתי במפלגה.

G u a n o

New member
הממ..

"דובר מרצ, רועי ילין, מסר בתגובה: "אנחנו בעד הצעת החוק אבל כנראה היתה לנו ישיבת סיעה. אני לא יודע להגיד לך למה לא היינו". " ..כנראה הייתה להם ישיבת סיעה..? *כנראה* ? נו באמת? הוא לא יודע למה הם לא באו? מה זה השטויות האלה? לפחות שיתנו סיבה הוגנת.. ועוד משהו שהפריע לי בכתבה מגוגיי, שחברת הכנסת מלי-פולישוק בלוך אמרה "אם היית שומע את הנאומים של יהדות התורה נגד שינוי, היית חוזר לשנת 1999 – כש'שינוי' הופיעה ככוח פוליטי גדול לראשונה - והיית שם לב שהשד החרדי לא נעלם. המילה 'שנאה' אצלם שגורה כמו המילה 'שלום' אצל מרצ. אז לאן הם נעלמו פתאום?"." מה הקשר? שיפסיקו להכניס את השנאה שלהם כלפי הציבור החרדי כל הזמן! המילה שנאה שגורה אצל שינוי, ולא אצל המפלגות החרדתיות נו באמת! כל ידיעה פוליטית ששינוי איכשהו מזדחלת אליה היא חייבת להכניס את השטיפות מוח שלה הם יותר גרועים מש"ס מפלגה דמוקרטית עלק.

את מצפה שהדובר ידע...

על כל שטות שהח"כים של מרצ עשו? תפסו את רועי בהפתעה וככה הוא הגיב. הסיבה לחוסר ההגעה היא כי הייתה ישיבה של קואליציית השלום, וטענה כי היה ברור שהצעת החוק תעבור. אני כמובן חושב שזו התנהגות לא אחראית בעליל מצד הח"כים. אם אני הייתי ח"כ הייתי מגיע להצבעה וממליץ לחברים לעשות כה כן.

זוּט

New member
אני מצפה ממנו שידע.

אם מרצ לוקחת ברצינות את המאבק ההומו לסבי היו צריכים לשבת בסיעה ולהחליט על התייצבות גורפת של כול החכ"ים להצבעה. ואם כבר לא עושים את זה אז לפחות לדעת למה...

הח"כים יודעים למה...

והסברתי לך. אבל הם לא טורחים לדווח לדובר על כל החלטה שלהם. תבין, הדובר והח"כים זה אנשים שונים. אין להם מוח קיבוצי והם לא כל היום בטלפון אחד עם השני.

פריפטס

New member
אין זה משנה אצל מי המילה שגורה

אלא אצל מי המילה מהווה דרך חיים- ואצל שינוי השנאה לא מהווה דרך חיים, אלא אצל ש"ס.

G u a n o

New member
זו טעות

תראה, אין לי אינטרס להגן על ש"ס ולא רק בגלל שאני לסבית (
) אלא גם בגלל שאני אישה (
2x ) א-ב-ל כל המניע הפוליטי של שינוי נובע מתוך שנאה- לחרדים, דתיים זה לא משנה. ז"א, שגם אם הם בעד ככה וככה דברים זה בסך נובע מזה שהם נגד הדת.. אצל ש"ס לעומת זאת, דרך הפעולה שלהם לא נובעת מתוך שנאה, אלא מתוך אמונה עיוורת. זה דבר שונה לגמרי אני לא אומרת שהם צודקים אני בסך הכל טוענת ששינוי לא שונה מאף מפלגה מסיטנית אחרת ואני אפילו ארחיק לכת ואשווה אותם למפלגה של כהנא מה, בגלל שהוא לא היה פוליטקלי קורקט זה הופך אותו לשונה משינוי? בגלל ששינוי מסתתרת מאחורי פלחים שונים באוכלוסיה זה הופך אותה לטובה יותר? הם מונעים ע"י שנאה ומסתתרים מאחורי מצע שאני בספק אם רוב המצביעים שלהם טרחו לקרוא.

שינוי עושה בממשלה מה שמרצ

לא הצליחה לעשות במשך שנים מאז שויתרה על שולמנית אלוני כשרת חינוך בממשלת רבין. מי שמאשים את ש"ס ב"שנאה" הם החרדים וש"ס שלא מוכנים להתמודד עם ביקורת לגטימית והתנגדות וכמובן ההישג הגדול של שינוי בהקמת קואליציה בלי ש"ס ויהדות התורה. אבל לגופו של עניין - מרצ ברחה מאולם המליאה בזמן ההצבעה ומי שהציל את הצעקת החוק הם דווקא אנשים שאין להם התחייבות לקהילה - חברי הליכוד והאיחוד הלאומי.

G u a n o

New member
אני למשל

מאשימה את שינוי בשנאה ואני לא חרדית/דתייה/שומרת מסורת או כל דבר אחר שקשור לדת ומצוות. מה תגיד על זה?

כנות

הקהילה הגאה, הכ"כ קרובה לליבי, נפגעה היום ממפלגה שדרכה (לרוב) היא דרכי, שאני אוהב, שהיא הבית השני שלי. קשה היה לקרוא את הידיעה הזאת בגוגאי, קשה לתאר את התחושה? הזנחה? אולי. תגובה רשמית של מרצ עדיין לא הגיעה, אבל אני בהחלט מצפה לה, מקווה שיש איפשהו סיבה טובה להעלמות הזו. בוא נמתין לתגובה של מרצ ורק אז נוציא את האגרסיות

לא לצאת עם סיסמאות כאלו.

פתאום שינוי עושים משהו נכון ומרצ מפשלת אז אתה "חושף" עסקים ביננו לבין ש"ס? באמת..

מרצ מכרה את הקהילה לש"ס

רק שהפעם הם באופוזיציה יחד עם ש"ס ולא מחוייבים לשום דבר. והדבר הטבעי והמתבקש היה שיבואו להצבעה ויתמכו בהצעת החוק. אני בטוח שהבוחרים לא טיפשים והדבר יחזור אליהם כבומרנג.

תודה למרצ ולמפלגת העבודה

על "נוכחות" ו"תמיכתם" בחוק של ח"כ בריזון למען הקהילה. מהיום אני מבטל את חברותי במרצ תודה לכם.

למעלה