מה עובר על הרמטכ"ל?

youvall

New member
מה עובר על הרמטכ"ל?

רא"ל משה (בוגי) יעלון בראיון לידיעות אחרונות אמר כי אפשר להגיע להסכם שלום עם סוריה, גם במחיר ויתור על הגולן, ושצה"ל יוכל להגן על ישראל גם ללא הגולן. מה לעזעזל עובר על בוגי?!? הוא לא יודע שרמטכ"ל לא מביע עמדה פוליטית?!? אני יכול להגיע להסכם שלום עם הפלסטינאים-רק צריך לוותר על ירושלים לתת להם את רצון השיבה-ביילין הצליח! אני יכול להגיע להסכם שלום עם אירן-רק צריך לתת להם את הידע איך לבנות פצצת אטום ולסגור את המפעל ליצור שמיכות פיקה בדימונה. ברור שהכל שאלה של מחיר!!! לדעתי אסור לוותר על הגולן-תמורת שום דבר! מדינות ערב, ברובם אם לא בכולן, אינן רואות בעין יפה את הישות הציונית הזו באמצע המזה"ת המוסלמי-ערבי! לא מתאים להם! רובן רואות הסכמי שלום עם ישראל כהזדמנות לצבור נשק, לחזק את עצמן ואת המשק שלהן, וברגע שיוכלו-לתקוף את ישראל ולהשמידה! הם לומדים על הטקטיקה הזו בקוראן...למה שלא ילמדו ממנה?!? דין גולן, שלא כדין נצרים, כדין ת"א וירושלים! הגולן סופח לישראל(כן, באופן חד צדדי, אבל אני לא רואה את השמאלנים יפה הנפש מתלוננים על צעדים חד צדדים שמעבירים שטח לערבים) ולכן ויתור עליו זה צעד ראשון לוויתור על אחדותה של ירושלים, על לוד, יפו, חיפה, צפת, ראשון ות"א. אסור לוותר על הגולן! כן, אני מאמין שצה"ל יהיה מסוגל לספק לנו ביטחון גם בלי הגולן-בזה אני סומך על צה"ל! אני לא סומך על הסורים שיכבדו את ההסכם גם שירגישו שיוכלו לתקוף את ישראל! הגולן שוחרר מידי הסורים ב67' לא בגלל גמחה של הפולטיקאים אלא כיוון שהסורים ירו והפגיזו את ישובי העמק, את איזור הכנרת! היום מהגולן אפשר לפגוע בחיפה!!! אסור לוותר על הגולן! כמו שהשמאלנים לא אהבו את ההתבטאויות של מופז נגד רשות הטרור-כך על השמאל להתנגד לביטויים כמו של הרמטכ"ל בקשר לנכונות של ישראל לוותר על הגולן! העם עם הגולן!

EverMan

New member
יובל , תפקידו של הרמטכל

להגיד מה אפשר ומה אי אפשר. זה תפקידו כרמטכל. הוא לא אמר אם צריך , אם ראוי , אם נכון ... הוא אמר שאפשר.

youvall

New member
לא...

הרמטכ"ל אמר שאפשר להגיע להסכם עם סוריה גם במחיר ויתור על הגולן... הוא לא היה צריך להגיד דבר כזה! המשפט הכי מרחיק לכת שהוא היה צריך להגיד הוא משהו בסגנון "צה"ל יוכל להגן על מדינת ישראל מכל גבול שהדר המדיני-פוליטי יחליט עליו" ולא לציין שמבחינת צה"ל הגולן הוא לא הכרחי!

EverMan

New member
זה נכון אבל.

הוא צריך להגיד מה אפשר. הוא לא הביע דעה.

youvall

New member
אי חושב שהדעה שלו השתמעה...

ברגע שהוא אומר שצה"ל לא חייב את הגולן... ברגע שהוא אומר ששלום עם סוריה הוא אפשרי בתמורה לויתור על הגולן ורומז שזה יהיה יותר נכון...לא חושב שזה נכון להגיד את זה! תשמע, גם להגיד שההתנתקות תביא רוח גבית לטרור לא אומרת שהוא מביע התנגדות להתנתקות-הוא רק מביע את עמדתו הצבאית...ובכל זאת!

מפלרטט עם הגבול

אני אישית חושב שרמטכ"ל במדינת ישראל הוא יותר מאיש צבא גרידא וזה תמימות לחשוב שזה אחרת. משה יעלון דיבר על המגבלות הצבאיות של מדינת ישראל והיכולת של צה"ל להגן על המדינה, הוא נשאל שאלה וענה, כן צה"ל בעידן המודרני יכול להגן גם בלי הגולן דבר שהיה צריך להיות ברור לכולנו, ברור שבעידן של נשק מונחה מדויק ומודיעין מתקדם שמונחה ע"י לווינים ההשפעה של הגובה פחותה הרי כדי לצפות על דמשק אנחנו לא צריכים משקפות על הרמה מספיק לווינים בחלל. לא שאין לו חשיבות כלל אבל בהחלט ניתן להגן על מדינת ישראל באמצעים הקיימים ללא הרמה וזה כול מה שהרמטכ"ל אמר אין כאן חידוש אמיתי ואין כאן אמירה פוליטית האמירה היא צבאית לחלוטין.

אשרת

New member
הוא בסך הכל אמר, יובל

שרמת הגולן היא לא ממש הכרחית על מנת לשמור על בטחונה של מדינת ישראל. זה הכל. זאת לא הבעת דעה פוליטית. כי אם כך אתה מפרש את הדברים שלו, אתה יכול להיות בטוח שכל צמרת צה"ל אומרת אמירות פוליטיות.

למעלה