מה עובר על הקוקטיל שלנו?

לאה210

New member
מה עובר על הקוקטיל שלנו?

תמיד היו לו "מצבי רוח" ולא תמיד הוא היה ידידותי.אבל לאחרונה הוא נעשה עצבני יותר.כרגע למשל הוא עומד ליד רגל הכסא הכסופה.דמותו נשקפת בה.והוא שורק את סוג השריקות הצרודות המעידות על חוסר נחת אצלו.
חוץ מזה בימים האחרונים הוא תקף את רגליי שלוש פעמים,וזאת בתגובה להתייחסות חמימה וטובה אליו.
מלבד זאת,הוא יותר 'צועק' מאשר שורק בחן.(ודי חופר בעקבות כך...)
אולי הכל התחיל מזה שקניתי לו חבילת מזון שעליה היה מצולם תוכי בדיוק כמותו.הוא נעמד לידי התמונה ,השתחווה עמוקות,ושרק הרבה זמן שריקות עצבניות.(אני מזהה את שריקותיו מהכרות של שנתיים וחצי,ויודעת מתי כיף לו ומתי הוא משדר מצוקה)
אולי הוא צריך חברים??? או בת זוג? זו העונה?
לשואלים: יש לו כאן תנאים מאד טובים.הוא כל הזמן מחוץ לכלוב,מטייל בכל הבית וחוזר לכלוב באופן עצמאי.מקבל יחס טוב ואוכל טוב.

אlרית

New member
לאה

להזכירך, התוכי הזה עבר טראומות לא קלות, בעיקר בשל גזירה לא נכונה של נוצות התעופה.
לדעתי?
אם את סבורה שהבעיה החלה בגלל תמונת קוקטייל נוסף - העבירי את תכולת השקית לצנצנת, שלא יראה "מתחרים" או גירוי או משהו.
לא זוכרת אם זכר או נקבה ואם בדוק..
היום האביב בשיאו.. שניות לפני הקיץ, כרגע עונת הרביה של בעלי הכנף בשיאה.
אם יש אפשרות להוסיף בן/בת זוג (לאחר בירור מוחלט לגבי מינו)
זה תמיד עדיף, בהחרגת תוכי בעייתי, שיש לפתור את הבעיה תחילה, בטרם צירוף עוד תוכי, כי אז הבעיה מוכפלת.
גזרת אותו מאז?

לאה210

New member
תודה לכל העונים.

אז שיערתי נכון.הוא כנראה זקוק לבת זוג.
התמונה של התוכי מזמן הוכנסה למגרה,אבל הוא עומד ומסתכל על הבבואה של עצמו ברגל הכסא וממשיך לשרוק.
זוכרת שהיתה לו תקופה כזו גם בשנה שעברה וזה עבר.אז נחכה עד שיעבור זעם.
לא גזרתי מאז,אבל החלונות סגורים.אני תלויה במישהו שיקח אותי לוטרינר ויגזור.(וזה יותר קרוב מראשון לציון,אני עדיין זוכרת את הצעתך אורית.תודה.)
ועכשיו לשאלה אחרת:
נניח לרגע את הקושי הזה בצד,כי זה יעבור: מה יותר טוב לתוכי קוקטייל קצת שמרן,להמשיך להיות בסביבה שהוא מכיר עם אנשים שהוא מכיר,אבל שבחלק מהיום לא נמצאים בבית והוא משועמם (אין אפשרות להכניס עוד תוכי) או להעביר אותו לבית של אנשים שיש להם עוד תוכים וסבלנות,ואז אחרי שהוא יסתגל (ואיך שאני מכירה אותו,יקח לו הרבה זמן להסתגל) תהיה לו חברה של בני מינו?
כי לפעמים הוא נראה לי קצת משועמם... מה יותר טוב לתוכי?

אlרית

New member
לא להוציא מהבית

להשאיר לו טלויזיה דולקת, רדיו דולק, משהו שיעסיק אותו במעט
אצלי הם נמצאים מול המחשב, אז אני משאירה להם פלייליסט ארוך של שירי ילדים.
לא יודעת אם התוכי שלך בדוק למחלות, אבל אני לא סומכת על אחרים ולא מערבבת את התוכים שלי עם של אחרים. אם מי מהם ידבק במחלה.. היא יכולה להיות הרת אסון לגבי.
לא משחקת בזה בשום אופן.

ולא רק זה, גם אחרי ביקור בחנות בע"ח או בבית מגדל אחר וכו', אני תמיד מחטאה את הידים. יש לי באוטו ג'ל אלכוהול, ולפני כניסה הביתה אחרי ביקור כנ"ל - תמיד משתמשת.
לגבי מה שכתבת, שאת תלויה באחר שיקח אותך לוטרינר - וטרינר לא יגזור בהתנדבות, ומחיר שדורשים נע סביב 140 ש"ח. יהיה לך זול בהרבה לקנות כלוב נשיאה קטן ולבוא באוטובוס. הכלוב ישמש אותך תמיד, לכל יציאה והוא עולה בטווח של 50-100 (כלוב לגודל שאת צריכה).

ושוב לשאלתך - לא להוציא מהבית אלא אם חובה (חלילה מחלות/וטרינר/טיפולים שונים).

אlרית

New member
אגב..

צעצוע חביב שעשיתי לקוקטיילית שלי.. מעסיקה אותה שעות
כך היה גם עם הקוקטיילים הראשונים שהיו לי. הצעצוע מהנה אותם.
(דיקט קטן, חרוזים מושחלים, באמצע מראה מודבקת), והם שעות ליד זה, מפרקים, הורסים, ובעיקר - מתעסקים ולא משתעממים.

לאה210

New member
הוטרינר שלנו לוקח על זה 60 ש"ח.

וזה נראה לי סביר.זה שבע דקות נסיעה מהבית שלנו,בשביל השמרן שלי נסיעה באוטובוס תרשם כטראומה... וקרוב שלי אמור לקחתני בקרוב.אבל ממש תודה שוב על הנכונות.
המשחקים שהכנת להם יפים ממש.אולי אבקש מהבן שלי להכין גם.
אלא אם כן את מוכרת.
יש לו משחקים בכלוב אבל נראה שהוא התרגל אליהם.צריך כנראה לגוון.
מאה אחוז.אם את בטוחה שעדיף לו להשאר אצלנו,כך נעשה.
תודה.

אlרית

New member
60 זה סביר, וצעצועים לא מוכרת. זה פשוט ..

לעשיה..
מכל הצעצועים שקניתי בעבר לקוקטיילים,
הם הכי מעדיפים את הדברים האלה..
תוודאי עם הוטרינר שהוא בעל ניסיון בתוכים
כי לא כל וטרינר יודע לגשת לבעל כנף..

בהצלחה

לאה210

New member
תודה.

את מאד עוזרת לי.
הוטרינר הזה טיפל בו ברגל השבורה ועשה זאת יפה מאד.
הוא בסדר גמור.

אlרית

New member

למעלה