מה עדיף?

pinielbaz

New member
מה עדיף?

שלום לכולם אני לומד בטכני במעלה אדומים ויש לי התלבטות. נכון לעכשיו אני לא מתכוון להמשיך יג-יד.אני לא אוהב את המקצוע,לא מתחבר איתו,לא מצליח בו וכל הדברים הרעים שאפשר לחשוב ואם רק הייתה לי דרך לעבור לבצפר רגיל עכשיו הייתי עושה את זה(אני כתה יא). השאלה שלי כזו,האם עדיף לסיים יב כשוחר ולהתגייס לחיל האוויר או בסוף יא לפרוש מהשוחרות למסלול אזרחי בבצפר ולעשות גיוס רגיל כמו כל אחד שלא הלך לטכני. אשמח לשמוע דעות תודה מראש

לך.

אם יודע את זה כבר כרגע, שאתה לא מתחבר ולא אוהב מקצועות טכניים עזוב. יש לך עוד כמעט שנתיים עד לגיוס, שנתיים. תלמד מה שאתה אוהב, תעבוד, תאריך שער. תגלה את העולם. תמיד עדיף להעביר את השנתיים האלה במסגרת לא צבאית. אני בדיוק כמוך, רק שאני ביב' ואני בפנימיה, אני לא אעזוב כי יש לי חברים שישארו מאחור שהם האחים שלי ואיתם אני רוצה להעביר את השנה האחרונה שלי בתיכון. אבל אין דבר שהייתי רוצה, מלקחת את הזמן שנה אחורה, ללכת ללמוד בבית ספר בחוץ, מה שאני אוהב, אם זה ספרות ותאטרון או מחול גרוזיני ומדעי הפיפי. תתגייס כילד רגיל, ככה כל האופציות של צבא הגנה לישראל יהיו פתוחות בפניך ולא תהיה תקוע בתפקיד שלא תאהב. זו דעתי.

Melvina

New member
אל תישאר

לא יודעת מה רמת הלימוד והיחס הלא אנושי שיש אצלכם בבית ספר אבל למשל בטכני אני מקללת את היום שבו הרגל שלי דרכה בו. אם המדריכים איגואיסטים, דופקים אותך בבגרויות ולמורים יש תחביב לא להגיע חצי שנה אז הידד זה כמו בטכני ולכן תברח לפני שיהיה מאוחר. למה אתה בכלל צריך את השטויות האלו? לך תהיה כמו בן אדם נורמאלי על אזרחי ותעודת בגרות מעולה .

murzik3591

New member
תעזוב כמה שיותר מהר

אבל רק אם אתה בטוח שתצטיין בבגרויות והמעבר לא יפגע בציוני הבגרויות שלך השנה, רצוי לדבר עם ההורים ולהתחיל לחפש בית ספר שדורש מקצוע אחד מוגבר על מנת להשקיע את מירב המאמץ במתמטיקה לשון ואנגלית המקצועות החשובים לאקדמיה. בהצלחה.

pinielbaz

New member
תודה לכולם אבל...

להחליף עכשיו בית ספר זה סרט מהתחת ושואף לבלתי אפשרי,השאלה שלי הייתה אם עדיף לי להשאר בטכני במסלול אזרחי,לא צבאי. ולעשות גיוס רגיל. אני חושב שבמעלה אדומים זו השלוחה היחידה שיש בה גם מסלול אזרחי וגם מסלול שוחרים. אם זה היה פשוט עכשיו לעבור לתיכון רגיל הייתי עושה את זה

Melvina

New member
זה פשוט מאוד

אם יש לך אחלה ציונים אז כל תיכון יקבל אותך, אני סתם ביררתי בשביל העיניין והבית ספר שלי לשעבר שמצטיין בצפון אמר שהוא היה מקבל אותי אם היתי רוצה לעבור. אז זה דיי תלוי בציונים שלך.

pinielbaz

New member
הציונים שלי זה לא בעיה

רובם בסדר גמור,הבעיה היא לקחת מגמה בבצפר רגיל,ולהתחיל להשלים אותה מכתה י ועד היום,ובו זמנית גם להתקדם עם החומר של השנה. אם אני עוזב את הטכני זה כי אני רוצה לעזוב את אלקטרוניקה,אני לא ילך לבצפר אחר כדי ללמוד אלקטרוניקה. בבצפר רגיל מציעים לי ערבית,תקשורת,ספרות,ביולוגיה,כימיה ועוד כל מיני שרובם בכלל לא מעניין אותי,ובנינו,להתחיל להשלים עכשיו מגמה כמו תקשורת זה לא עניין פשוט בכלל. לא לשכוח שיש מקצועות כמו מתמטיקה ואנגלית שאין בדיוק חפיפה בין החומר שאני עשיתי למה שעשו בבצפר רגיל. אין לי טענות ליחס שאני מקבל מהסגל בבצפר,לא מהמורים ולא מהמדריכים

G othiC A nGeL

New member
../images/Emo14.gif שמתי לב שבהודעות שלך

אתה רושם כל מה שאתה לא רוצה לא אוהב וכו' . שאלה , כן - אז מה אתה אוהב ? אם יש משו כזה בכלל כי זה נראה כאילו אתה לא אוהב שום מקצוע.. מה, אתה רוצה ללמוד אומנות או מוזיקה או כאלה ? כי אם לא, אני מתקשה לחשוב על מקצוע שאתה כן רוצה ללמוד.

murzik3591

New member
מסכים איתה../images/Emo45.gif

אם אתה לא מוצא שום מגמה יותר מעניינת אותך תסיים את התיכון בתור שוחר, גם ככה עוד לא החלטת מה אתה רוצה לעשות בחייך אז זה לא משנה היכן תהיה. כמו שאמרתי לפני כן, תשקיע באנגלית לשון ומתמטיקה על מנת שכשיגיע היום ללמוד את רוב המקצועות האקדמיים יהיה לך את ההזדמנות לעשות זאת.

pinielbaz

New member
אם הייתי הולך לתיכון רגיל בשכונה

הייתי לוקח משהו בתחום התקשורת,אני התקבלתי לתקשורת בבצפר ליד הבית אבל העדפתי ללכת לטכני אבל לא פה הנקודה. אלקטרוניקה היה נשמע לי הרבה יותר מפתה ומעניין והלכתי לטכני בשביל ללמוד אלקטרוניקה,לא בשביל שום דבר אחר,אבל לרוע מזלי אני והמקצוע הזה לא השילוב הכי טוב שיכול להיות,גם שנה שעברה לא הסתדרתי איתו והשנה פי כמה וכמה אני לא מסתדר איתו,לכן כבר עכשיו אני לא חושב שאני ימשיך לטכנאים והנדסים(יג-יד). השאלה העיקרית שלי הייתה אם עדיף לי לסיים את התיכון כשוחר,ולהתגייס לחיל האוויר עם כל ההתחיבויות שיש לי(קבע,קורסים ולא זוכר עוד מה),או לפרוש באיזה שהוא שלב מהשוחרות ולהמשיך בטכני במסלול אזרחי ולעשות גיוס רגיל.

G othiC A nGeL

New member
../images/Emo14.gif "גם שנה שעברה לא הסתדרתי

איתו" למה לא חשבת על לעבור בסוף כיתה י' ? זה הרבה יותר פשוט מתחילת י"א. אם כבר מאז ידעת שזה לא ילך אז למה להשאר ?

pinielbaz

New member
למה לא עברתי בסוף י'?

לא חשבתי שזה יהיה ככה,אבא שלי מורה לאלקטרוניקה והוא אמר לי שזה לא מקצוע קשה וגם בסופו של דבר הבגרות במיתוג הלכה לי דיי טוב אז הפסקתי לחשוב על עזיבה. לא היה שנה שעברה נושא אחד אפילו שהבנתי אותו בכתה,אחרי כל שיעור אלקטרוניקה בבצפר חזרתי הביתה עם החומר במחברת וישבתי עם אבא שלי,זה לא היה פשוט,לפעמים מאוד מייאש ואני לא ידעתי אפילו איך אני הולך לבגרות,במיוחד לקראת הבגרות שהתחלנו ללמוד דלגלגים וכל מה שיש בו יותר מדי שרטוטים. זו הייתה טעות להשאר שם,אבל אם הייתי יודע שהמצב שלי יהיה ככה תאמיני לי שלא הייתי נשאר

dogli3

New member
אז באמת באסה לך...

אני לומדת אלקטרוניקה כי לשם כך עברתי לטכני וזה אחלה מקצוע!

ShadySoldier

New member
../images/Emo45.gif

מחזק... וחוץ מזה... אחרי ששאלת את השאלה וענו לך שתעזוב אז התחלת לומר שזה סרט ולא משתלם וכשאומרים לך להישאר אז אתה אומר שהמגמה לא מעניינת אותך... כנראה שהעצות של כולנו פה לא יעזרו... אם אתה רוצה לעזוב עד כדי כך אז תעזוב... אם אתה לא כל כך רוצה לעזוב אז תישאר.. יש לנו מישהו מהשכה שלי (יא') שעזב את הטכני לפני שבועיים... אז כנראה שזה כן אפשרי... אם אתה כל כך מתלבט אז כנראה שלא כל כך נוראי לך בטכני... כי אחרת כבר היית עובר לבית ספר אחר... מקווה שעזרתי...

pinielbaz

New member
אני שאלתי משהו מסויים וענו לי

תשובות שלא קשורות לשאלה בכלל וכל הנושא השתנה אם אני צריך להשאר או לא צריך להשאר בטכני,לעזוב את הטכני עכשיו אני לא מתכוון לעזוב. השאלה שלי הייתה האם כדאי לי לעזוב את השוחרות בשלב כלשהוא ולהשאר בטכני במסלול אזרחי ולעשות גיוס רגיל לחיל כל שהוא,או להשאר בשוחרות ולהתגייס לחיל האוויר עם כל ההתחיבויות שיש לי אליו(קבע,קורסים ועוד כל מיני שטויות שאני לא זוכר כרגע). זו הייתה מטרת פתיחת האשכול.

G othiC A nGeL

New member
../images/Emo14.gif אנחנו לא יכולים להחליט בשביל

*בשבילך. זאת החלטה שלך מה כדאי לך לעשות או לא.

gluzi

New member
איזה וותרן אתה!

אני סיימתי מגמה טכנולוגית שכללה לא רק את ה-10 יחידות אלקטרוניקה אלא גם 5 של פיזיקה...עכשיו זאת עבודה קשה.... אני גם למדתי דלגלגים, נכון זה מייאש אבל זה לא סוף העולם....תתחבר לילדה או ילד חכם ותבקש שיעזרו לך....אנחנו למדנו כל הזמן בקבוצות לימוד של 4 ילדים וכולנו קיבלנו מעל 90 בגלל זה...4 מוחות טובים מאחד... אתה ממש צריך להתחיל להאמין בעצמך! אם אני מסוגלת, גם אתה מסוגל!

למעלה