JScript ../images/Emo13.gif
טוב, מכיון שדעתי ידועה, ורוב הסיבות צויינו ונמנו, ואפשר כמובן למצוא אותם במאמר שילדה בלבן קישרה, אני רק אוסיף כמה נקודות... -
תכנות טוב. דבר ראשון, צריך לדעת לתכנת טוב, להבין ולהפנים עקרונות תכנות בסיסיים, ולשאוף ל optimization. אם כותבים קוד רע, הרבה פחות משנה באיזה שפה הוא כתוב
-
שפה אחת. אפליקציית web צריכה (לדעתי) להשען על שתי "רגליים". צד השרת שאחראי לטיפול בנתונים, קבצים וכו, וצד הלקוח שאחראי לתצוגה, ממשק ואינטראקציה (חלוקה גסה..). לכן, להבנתי, עדיף ב ב י ר ו ר להשתמש בשפה אחת לכל האפליקציה, לפחות משתי הסיבות הבאות: * התמחות : מפתח web צריך לשלוט בטכניקות של שני ה"צדדים". אם הוא משתמש בשפת סקריפט אחת, הוא משכלל את היכולות והשליטה בשפה, ונמנע מהבלבול של חלופי שפה וסינטקס תכופים. * reuse : אם משתמשים בשפה אחת, אפשר להשתמש בספריות פונקציות משותפות, ובאובייקטים משותפים, לשני הצדדים. (למשל data validation). (זה לא רק תיאוריה.. אנחנו משתמשים הרבה בקוד משותף, וזה מצויין) - הדגש|נוחות. טוב, זה באמת עניין של הרגל. מי שעובר לכתוב ב jscript אולי ירגיש "אי-נוחות" קלה בהתחלה, אבל זה עובר מהר (הייתי שם...את השבועות הראשונים לתכנות ה ASP שלי "ביליתי" עם vbscript, ההמרה, אגב, הייתה קלה מאד, והיום זה לא יותר מזכרון רחוק, וללא ש ו ם געגועים). עניין הנוחות, אם חושבים על זה, מושפע ביותר מהנקודה הקודמת "שפה אחת". ממש לא נוח לעבוד עם שתי שפות! -
שטיפת מוח (?) אני ממש לא בעד מסיונריות, בשם תחום, ובטח אין לי שום אינטרס אישי להתערב בשפה שבה מישהו ( מלבד השותף שלי
) מתכנת. אבל מכיון שיש ערפל כבד על עצם האפשרות להשתמש ב jscript בסביבת ASP, עד כדי כך שהרבה חושבים ש vbscript היא ASP ("איך כותבים ב ASP ...?), ומכיון שאני באמת אוהבת jscript ומאמינה ביתרונותיה, אני משתדלת לפתוח פתח בהזדמנויות המתאימות, ולהאיר את הפינות האפלות. בטח אין שום סיבה שמישהו "יפחד" להגיד את דעתו, או להמשיך לכתוב באושר (ועושר?) ב vbscript. כל אחד צריך לעשות את הבחירה שלו, אבל לפני שבוחרים, צריך להכיר את האפשרויות! ת כ נ ו ת נ ע י ם
neat