מה עדיף?

TALASL

New member
תגובה

גם אם תשפרי אנגלית אני לךא רואה מצב שתוכלי להתקבל לשום אוניברסיטה עם מצרף / פסי' 500. אז אולי באמת כדאי לשקול את רעיון המכללה. בי-ם נותנים 70% משקל לפסיכומטרי ככה שגם אם תשפרי את ממוצע הבגרות ל-95 או אפילו למאה תצטרכי פסיכו' של לפחות 650. בת"א תנאי סף הוא פסיכו/מצרף 600. וגם לציון כזה צריך בגרות 110

קרין 21

New member
מה עדיף?

אני רוצה ללמוד משפטים,לאוניברסיטה אני לא אתקבל עם ממןצע הבגרויות שלי. השאלה אם כדאי להתחיל במכללה ועל סמך ציוני בשנה א' לנסות ולהתקבל לאוניברסיטה או שאולי עדיף לחכות שנה ולנסות לשפר בגרויות?

TALASL

New member
תגובה

אני הייתי משפר ציונים מהטעמים הבאים: 1.סיכוי מאד נמוך להתקבל ע"ס ציוני שנה א'. 2.הלימודים במכללות מאד יקרים. 3.מעסיקים עדיין נוטים להעדיף בוגרי אוניברסיטאות. צייני מהם ציונייך,אולי אוכל להוסיף.

משפטים

אין פה תשובה אחת חד משמעית. זה ענין לשקול דעת. עליך להעריך מה הסכוי להעלות את הממוצע ובכמה. אין בטחון כמובן מראש שתתקבלי בעוד שנה לאוניברסיטה. כנגד זה האפשרות להתחיל מיידית במכללה.לחלק מהמכללות כבר הולך ונבנה מוניטין. ראי בדף המאמרים של הפורום את דרוג מוסדות הלימודים למשפטים, וכן את הישגי התלמידים לפי מוסד הלימודים בבחינות ההסמכה. ישנן מכללות שהישגי תלמידיהן עולים על הישגי בוגרי חלק מהאוניברסיטאות.

למעלה