מה עדיף?

N a V e

New member
אל דאגה,לבסוף אנחנו נחיה

חיים נורמלים מהסיבה שאין דרך אחרת. עוד יבוא יום שנלמד להסתדר עם הפלשתינאים. חיים נורמלים הם חיים ללא פחד לצאת מהבית,וללא פחד להתקל במחבלים. ואת זה ניתן לעשות ע"י נסיונות לגרימת מרד של הרחוב הפלשתינאי בשילטונו של עראפת.ואני מאמין שאנחנו מסוגלים לזה.

.המוסד

New member
נו, גילגל, אל נהיה מגלומנים

אני מוכן להסתדר עם חלק מהערבים(ולא אתפשר עם החלק האחר בשום מקרה) אם כך, עלינו לשוב ליש"ע כולה, כפי שהיה לפני אוסלו, חיים נורמליים, כל הרעיון של "נגרום מרד" הוא די צולע, תסכים איתי, אני לא מציע רעיון טקטי, אלא דרך פשוטה, וישימה שתצליח בוודאות, ולא זה לא "שלום", כי אין שלום עם שאול

N a V e

New member
לא מסכים איתך שהרעיון צולע

לרוע המזל אין בו תמיכה בכלל,אבל הפלשתינאים הם עם מדוכא ואנחנו מסוגלים לדבר איתם ולגרום לפחות לכמה מהם להבין ששלום יהיה טוב עבורם.

.המוסד

New member
בוא נבוא לרעיון שלך בראש פתוח

למען הפיתרון שלך חייבים להתקיים מספר תנאים 1)איזה מן שלום 2)לגרום להאמין שאיננו באים להרע להם, ו"הדיבור" שלנו איננו הסתה 3)מה זה אומר שהם "עם מדוכא" מדוכא ע"י מי? האם הם יקשיבו "למדכאיהם" הם טוענים שאתה הוא מדכאם! והערת אגב, שלום טוב עבור כולם, השאלה היא איך להשיג אותו

N a V e

New member
קודם כל,

הרעיון שלי הוא בר-ביצוע.לא ניסינו,ולכן לא נדע עד כמה הוא יכול להיות אפקטיבי.תסכים איתי,שאין מה להפסיד. דבר שני,הרבה מאוד שם רוצים לחיות חיים נורמלים וזהו.לאותם אנשים אנחנו צריכים להראות שחיים נורמלים יבואו אך ורק ע"י הסכם,ובהסכם להסביר להם שהם לא יוכלו לקבל את כל המדינה. לגבי הדיכאון,זו אחת המטרות עליה אני מדבר:להראות להם שזוהי לא מטרתנו. שלום ניתן להשיג ע"י יצירת מצב שכולם יבינו שהשלום הוא אידיאל.גם אם חלקם יבינו את זה,זו התקדמות,כי מתוך החלק הזה יכול לצמוח מנהיג כריזמטי שיכול לסחוף אחריו רוב.

.המוסד

New member
אחרי הכל

הרעיון אינו בר ביצוע כי לא ניסינו, גם לא ניסינו לקרוא לעזרה מהחלל החיצון עם דבר שני אני מסכים, הם פשוט חסרי כוח, אבל חיים נורמליים לא יבואו רק בהסכם, למעשה, החיים הלא נורמליים באו אחרי הסכם... מה זה הם לא יוכלו לקבל את כל המדינה? למה עכשיו הם כאן יכולים? זוהי כן מטרתנו, חבל שאתה מוותר כל כך בקלות על ארצך, עוד לא הבנתי מדוע, בכל מקרה שלום הוא לא אידאל, הוא פשוט מצב נוח, ואפשר להשיג אותו בהרבה דרכים, הדרך הפחות שיגרתית היא בהסכם צר לי, נראה לי שהתפיסה שלך מבוססת על דעות שמאליות קדומות

N a V e

New member
התפיסה שלי בנויה על התפיסה

המוכרת בכל העולם. כל העולם המודרני שואף לשלום. לא הבנתי את ההסבר שלך מדוע אי אפשר לבצע את הרעיון."הרעיון אינו בר ביצוע כי לא ניסינו"????? לא הבנתי. עכשיו הם מאמינים שהם יכולים לקבל הכל.בגלל זה המאבק שלהם.אם נסביר להם את המצב בצורה הנכונה,הם יבינו שהם לא יכולים לקבל הכל.שוב,אין לנו מה להפסיד. שלום הוא לא אידיאל?אז מה כן אידיאל בשבילך? צר לי,אבל נראה לי שהתפיסה הראשונית שלך היא פשוט שגויה.גם עבור ימין קיצוני,שלום אמור להיות אידיאל.הוא פשוט יחפש את הסיבות למה אי-אפשר להגיע במצב הנוכחי לשלום. אני בכל אופן מאמין שאפשר.

.המוסד

New member
התפיסה שלך בנויה על דעות קדומות

ואל תנסה לגייס את ה"עולם המודרני" לצידך, כי הוא לא כן, גם אני שואף לשלום, הוא הרי המצב הכי נוח לנו, הערבים מאמינים שהם יכולים ל"קבל את הכל" כי אתה מוכר את ארצך, כי אתה לא הורג את החיילים שלהם רק כך תמנע לקבל דבר, אינני ימין קיצוני או איזושהי תווית שמאלנית שתדביק לי, אני ציוני מצב נוח, למשל כמו לשבת על הספה ולראות את גמר גביע העולם בכדרוגל, רובנו רוצים לעשות זאת, אבל זה לא, אידאל

gstav

New member
אני חושבת...

שאתה הרבה יותר מידי "קשור" למדינה הזאת. זאת אומרת..איך אני אסביר לך...שזה לא הכל!!! וילד ושטח זה בכלל לא אותו הדבר!!!

למעלה