מה עדיף?

La Gamba

New member
מה עדיף?

מדינה ששייכת לנו כולה (עם כל יש"ע וישראל השלמה, מדינה כזאת שרשמית היא שלנו, אך אין לנו ביטחון. או מדינה שקטנה ממדינה שלמה שכזאת, אינה מכסה אצ כל ההתנחלויות, ונותנת לערבים שלטון עצמי (במקומות שבהם ריכוז מאוד גבוה שלהם). אך יש לה ביטחון. (שאלה תיאורטית, לא יהיה ביטחון עד שלא נראה שהערבים נעשים קצת יותר שמאלנים).

.המוסד

New member
מה עדיף?

להיות הורים לילד חולה ולהשקיע בו כסף, אהבה, שנות חיים, בידיעה שמחלתו חשוכת מרפא או לוותר עליו, להפנות לו עורף, ולשלוח אותו למוסד סיעודי אני גם בעד ממשל עצמי, וגם בעד התנחלויות אגב, ההבדל הוא, שלארצנו יש מרפא

La Gamba

New member
אך למרות זאת אני רואה בה כמה

חורים... מה זה יעשה להורים להשקיע בילדיהם החולה כל כך הרבה? האם הילד הזה יגרום לכך שההורים יזניחו את ילדיהם האחרים? יזניחו את עבודתם ויפוטרו? באיזה מחיר עליהם לטפל בו אם הוא מהווה הנטל כה גדול?? עכשיו הגיע העת לנתק את הילד הזה ממכשיר ההנשמה!

.המוסד

New member
חורים מאוד גדולים

כמובן שהם יהיו פחות עם ילדיהם האחרים, מהסיבה הפשוטה שהזמן מוגבל הם ככל הנראה יאלצו להזניח את עבדותם, אבל כאן כבר יצאת מתחום האנלוגיה, את ההשוואה עם הילדים ניתן לקבל, כלומר חבלי ארץ אחרים, אבל בקשר לעבודה, זוהי סטייה מההשוואה אלא אם אתה מקבל את העובדה שהילד עובד בעצמו...אבל גם אם הילד לא עובד, וגם הוא עולה המון, בכל, וגם אם הוא ימות בסופו של דבר ממחלתו הקשה, יש דברים שפשוט לא מפנים להם עורף

La Gamba

New member
הסבר בקשר לעבודה

כמו להשיג שלום, להשיג ביטחון, להשיג יציבות כלכלית, להשקיע בדברים החשובים באמת (חינוך, בריאות, כלכלה, וביטחון הארץ), במקום בדברים הקטנים הלה שגובים מחיר כה כבד...

.המוסד

New member
שתי דברים

אלו אינם דברים פעוטים, והמחיר אינו כה כבד, כשאתה מביא מחבלים לביתך אל תתפלא שתמצא בו טרור, ותסכים שאש"ף הוא אירגון מחבלים

מעניין שככה אתה בחרת להגיב

לאחר הדיון שלנו בפרטי ... כרגיל אתה מחשיב את האדמה לא פחות מאשר חיי אדם. האם זה עוד לא ברור שחיי אדם קודמים לכל ? האם עוד לא הבנו מלקחי העם שלנו , שצריך להתקיים ואח"כ לחשוב על השטח ועל המקום ? לדעתי (מן הסתם) עדיף את המדינה קטנה ובטוחה ולא גדולה ומסוכנת. אולי זה "עתיד" מסוכן , אבל זה הווה בטוח ! אבל צריך לתת את הספק , אם לא , אני בעצמי כנראה אהיה בצבא אם יקרה משהו ... ודר"א לארץ שלנו אין מרפא ... רק טיימר. ענבר רובין - נוער העבודה כרמיאל

.המוסד

New member
מה אמרת בפרטי אני לא ממש זוכר

כלומר אני זוכר ורוצה לשכוח, אתה הסברת לי שיש להקריב חיי אדם על קיר אבנים... לקחי העם שלנו אומרים שיש חשיבות לאדמה, שיהדות הגלות אשר רצתה רק להתגורר בעיירה הקטנה תחת השליט המקומי, ומוכנה לוותר על הכל למען זה, זו אשר הסכימה להיות במעמד הד´מי, זה אשר אתה מציע אתה זה שלא למדת מלקחי העם, חשיבה בלעדית על ההווה, והזנחת העתיד(אגואיסט) העם שלך הוא מושג זר לי, אתה הוא בן עמי? זה הקורא לשרת החינוך שלו פאשיסטית, לראש ממשלתו רוצח, המוכן לתת ארץ עמו לרוצחים, איפה הצדק, איפה האמת המותר להלחם על צדק? הנה סיסמה של ראשוני תנועת הפועלים הציונית-"בגאולת העם את הארץ, הארץ תגאל את העם"

EverMan

New member
בנים גידלתי ורוממתי והם פשעו בי

אילו רק הארץ הייתה יכולה לדבר ... אני חושב שיש להקריב חיים למען הצלת הכותל וחיי האדם שבתרחיש שהבאת לי. (רק בשביל שכולם יבינו עד כמה הוא מקשקש : הוא שאל אותי , אם מחבלים היו נכנסים לרחבת הכותל , והורגים את מי שנמצא שם , האם הייתי מכניס לשם כוח צבאי למען ש"ישחרר" את הכותל מחדש , גם אם ימות מישהו שהוא אב לילד בן 3 , אז כן ! אני מוכן שהבן אדם הזה יהיה אפילו אני ! אבל בשבילו זה כנראה קשה להבין שיש דברים שחשובים לעם הזה , ומייצגים אותו , ואני לא אתן שירצחו בעם שלי ואני אעבור על כך בשתיקה ,על כך הוא תוקף אותי!). האם אתה הוא שמעז להשאול אם אני חלק מהעם שלך ? אותו אדם ששונא אותי ? אותי אחד ששונא אנשים בעם שלו בגלל שדעתם שונה משלו ? אותו אחד ששונא בני אדם באשר הם בשל מוצאם ? אותו אחד שלא חושב פעמיים ויהיה מוכן לוותר על הכותל ? השריד היחיד שנותר לעם הזה מקודש הקדושים שלו ! שרת החינוך שלנו פאשיסטית , ואף הוכחתי לך את זה בהודעה הקודמת שלי. וראש הממשלה שלי הוא אדם שוועדת הכנסת החליטה שהוא אחראי על טבח ! ואני מוכן לתת חלקים מארצי למען בני עמי יוכלו להמשיך לחיות ולא ימותו אנשים כל יום ! הנה משפט מספר קהלת :"עת לבקש ; ועת לאבד" , ישנו זמן לכל דבר ! ואנחנו לא אלא שנקבע אותו , ועכשיו זה עת לאבד , למען העתיד שלנו ! זוהי העת לאבד ! לא כי אנחנו רוצים לאבד ! לא כי אנחנו לא רוצים את השטחים האלה ! אלא כי אנחנו צריכים לאבד אותם למען העתיד ! ועוד משפט מאותו הפרק :"את הכל עשה יפה בעיתו". הגיע העת לאבד , למען העתיד ! לא פחות , ולא יותר ! וחשב שאנשים כמוך , שכל כך שונאים את העם שלהם עצמם , הם הדוגמא לימין , שלדעתי הוא ברמה יותר גבוה ממה שאתה מציג אותו.

על אותו משקל

ויותר נכון לגבי ישראל: מה עדיף: לכרות לעצמך יד כדי לחיות ולתרום אותה כדי להציל עוד חיים, או להשאיר אותה אצלך ולמות איתה???

.המוסד

New member
מה הקשר?

זו הארץ שלנו, כשנוותר עליה, נוותר על משהו מעצמנו זוהי ארצכם אנשים, ככה תוותרו עליה? מה תגידו שעמכם יוותר עליכם?

N a V e

New member
לא נוותר על הארץ אבל

נוותר על חלקים ממנה כדי שנוכל לחיות חיים נורמלים ורגילים.

La Gamba

New member
סרטן וגידול

לא, ערביי ישראל אינם סרטן. הם מגיפה, מחלה, מה שתרצה, אבל הם לא סרטן. סרטן זה גידול שלנו! כשאתה כורת גידול, אתה כורת חלק ממך, כמו שנכרות אממ... את המתנחלים. שהם חלק מאיתנו. אך למרות זאת גורמים לנו נזק חסר תקנה. (לא כל מה שנחשב כהתנחלות ע"י הערבים נחשב על ידי כהתנחלות)

.המוסד

New member
הם חלק מאזרחי ישראל

לכן הם משלנו, שלנו כזה או אחר, אבל עדיין משלנו המתנחלים לא גורמים נזק חסר תקנה, להפך, אני מוכן לדבר איתך על הנושא הזה, "עד שייצא עשן לבן"

La Gamba

New member
בדיוק!!!

הם חלק מאיתנו, כמו היד שאתה נאץ לכרות כדי להציל את חייך, כמו האשך האהוב שלך שמאיים להרוג אותך בגידול סרטני. למרות שהם חלק מאיתנו, הם 0ווים גידול סרטני בלתי רצוי, הם גורמים לצה"ל להקים מאחזים במקומות בלתי רצויים. ועכשיו אני אביא את ההגדרה שלי להתנחלות: יישוב שיש בו פחות ממאה איש נמצא בגבולת יש"ע, והינו היישוב היהודי היחיד ברדיוס של (השערה יכול להיות שאני טועה) נגיד 5 קילומטר. (יישוב כזה צריך להית מעל ל500 איש). והיישוב מהווה מיעוט מוחלט ביחש של ערבים ליהודים. פעם ראשונה שאני מנסה להגדיר בשבילי במדוייק התנחלות, יכול להיות שאני אשנה אותה.

.המוסד

New member
נוותר על חלקים ממנה?

התוכל לחיות חיים נורמלים ורגילים? קודם כל הגדר נא לי מהם חיים שכאלו, מהם דורשים, ואיך הם יתפתחו אחרי כן הסבר לי איך תחיה העם יחיה אחרי שהפקיר את ארצו, את לב ארצו, מילא סיני, מילא הגולן, את ירושלים יהודה ושומרון? הלא הרעיון הציוני שאנו כעם ניאבק יחד למען מטרה משותפת-הארץ שלנו "בגאולת העם את הארץ, הארץ תגאל את העם" כבר הסברתי של מי הסיסמה

למעלה