מה עדיף?

יאיר B

New member
לאסוס מפרט יותר חזק, אבל מעט זיכרון (כדאי

להוסיף). לאינטרנט בלבד - כל נייד שקיים כיום יתאים. השאלה היא מה את עושה איתו מחוץ לבית (את מריצה משהו אחר חוץ מאינטנרט? אגב, לאינטרנט מחוץ לבית צריך נקודת גישה או מודם סלולארי).

onelovein9

New member
מה הכוונה?

אני קצת בורה (מודה ומתוודה) בנושא מחשבים. ובטח שניידים. מה הכוונה שאני צריכה מודם סלולארי? האם זה יתאים לי גם לנסיעות לחו"ל? איך משיגים זאת? נקודת גישה אתה מתכוון שאפשר להתחבר לרשת או משהו כזה? תוכל להסביר קצת? תודה שרונה

יאיר B

New member
אינרטנט מחוץ לבית:

בבית, כדי לגלוש ברשת אלחוטית את צריכה ראוטר אלחוטי (קופסא שיש לה אנטנה שמשדרת את האינטרנט לכל המחשבים בבית ומקבלת את השידור מהמודם שחברת הכבלים/בזק נתנו לך). מחוץ לבית זה כבר מסתבך. יש מקומות שיש להם ראוטרים אלחוטיים כמו אלו שיש בבתים (למשל במסעדות/קניונים/קפיטריות/אוניברסיטאות וכו'). בחלק מהם אפשר להתחבר בחינם ובחלק צריך לשלם על הגלישה (מלונות למשל). אבל אם את רוצה להיות מחוברת לרשת בכל מקום בלי לדאוג לראוטר אלחוטי באזור - הדרך היחידה היא עם מודם סלולארי. זה מקל קטן (הייתה פרסומת של פלאפון לא מזמן בטלויזיה על כזה דבר) כמו דיסק און קי שיש בתוכו סים או כרטיס אחר של הסלולאר והוא מתפקד כמו טלפון סלולארי שהייעוד שלו הוא רק להתחבר לאינטרנט. התשלום עליו הוא בדומה לשיחות (אבל יש חבילות - את זה תצטרכי לשאול את ספק הסלולאר שאיתו את עובדת). אני לא יודע מה קורה בחו"ל בנושא מודם סלולארי (שוב, ספק הסלולאר יוכל לתת תשובות). ראוטרים אלחוטיים פתוחים יש גם בחו"ל וההתחברות אליהם היא בדיוק כמו בארץ (אם הם פתוחים לגלישה בחינם).

מפציעה

New member
ומה דעתך על המחשב של טושיבה ?

מתעניינת בו לצרכים דומים - עיבוד תמלילים, אופיס, אינטרנט. תמונות. לא מעבר.

יאיר B

New member
הטושיבה עדיף

1. מעבד טיפה יותר טוב (לא קריטי) 2. דיסקישח גדול יותר (נחמד שיש) 3. שנתיים אחריות מול שנה בלנובו (קריטי). אגב, הטושיבה הוא במכרז אם הבנתי נכון (בהתייחס למחיר שלו).

למעלה