מה עדיף IELTS או טופל

pusha6

New member
מה עדיף IELTS או טופל

שלום
אני מתכננת להגיש גם לאירופה וגם לארה"ב (בקשות ללימודי תואר שני). לצורך כך איזה מבין שני המבחנים עדיף לעשות?
האם אפשר להגיש את תוצאות המבחן באיחור?

GeJuFan

New member
וואל האיילטס בד"כ לא נפוץ

בארה"ב. בעוד הטופל כן באירופה.
הכי קל יהיה לבדוק באתרי האוניברסיטאות ולראות איזה מבחן כל אחד מהם דורש. אחרי זה תדעי איזה לבחור לפי האוניברסיטאות שהכי מעניינות אותך.
לגבי הגשת ציון המבחן באיחור, זה רק האוניברסיטה תוכל להגיד לאשר. לכן הכי טוב ליצור קשר עם היועצ/ת הרשמה ולשאול.

Philip Jr

New member
עדיף מה שמקבלים..

צריך לקחת את רשימת המוסדות אליהם את מגישה, ולראות מה הם מקבלים.. אם כולם מקבלים את שניהם, תוכלי לבחור אחד. אם לא, תצטרכי לעשות את שניהם כנראה..

אין הבדלים יותר מדי מהותיים, אבל אם הייתה לי ברירה אני הייתי בוחר את ה - TOEFL. לגבי הגשה באיחור, זה תלוי בכל מחלקה והתנאים שלה. זה בהחלט עלול לפגוע במועמדות שלך אם האיחור רב מדי.

pusha6

New member
תודה רבה! ועוד שאלה

מתי נסגרת ההרשמה בארה"ב ומתי באירופה?

Philip Jr

New member
אני מניח שזה תלוי

אבל ממה שאני יודע בארה"ב זה בסוף השנה הקלנדרית (סביבות דצמבר, לעיתים קצת לפני/קצת אחרי). כלומר, כדי להתקבל ללמוד בספטמבר 2014 את היית צריכה להגיש את הבקשות עד דצמבר 2013.

באירופה אני חושב שזה יותר מורכב, ותלוי מדינה/מוסד/תוכנית. אני ראיתי שלפסיכולוגיה באנגליה, במוסדות רבים ההרשמה נסגרת ביולי *של אותה השנה* לשנת הלימודים של ספטמבר. לא יודע עד כמה זה מייצג, ולא פירטת מה את רוצה ללמוד או איפה..

Noga89

New member
תלוי באוניברסיטה

בכל מוסד יש בקשה לבחינה אחת או שניהם ואת הציון שאת אמורה לקבל כדי להתקבל.
כמו כן יש מוסדות שאפשר להירשם אליהם ולהגיש את הציון באיחור, כלומר לאחר סגירת מועד ההרשמה, אבל כמובן שזה,שוב, תלוי מוסד.
אני מציעה להתחיל להתמקד על מוסדות ומסלולי תואר שני ולראות את התנאים של כל אחד ומועדי רישום, כנראה שפיספסת את סבבי רישום לשנה הקרובה.. אבל תמיד יש את שנה הבאה!
בהצלחה!

למעלה