מה עדיף למתחיל?

ntchristt

New member
אסף היקר../images/Emo24.gif

כל אחד בפורום הזה יגיד לך בלי להסס!! רוצה אופנוע מתחילים?? YZFR6 בעברית: אר שש. של ימאהה.

urico1

New member
אופנוע למתחילים

לדעתי אם אתה רוצה אופנוע ולא להתחיל עם קטנוע אז עדיף להתחיל עם DR350 של סוזוקי. אופנוע שנוח וגם מגהץ בורות בצורה טובה בתוך העיר וגם אפשר לרדת איתו לשטח ופה מתחילים הלימודים האמיתים אבל אם אתב באמת רוצה ללמוד דרך הראש ולא דרך הגוף אז קנה DR350 או GS500 ולך לקורס של אופנוען מאומן א ו-ב בטור רוכב כבר 6 שנים על אופנועי ספורט(כרגע על נינגה 9) שהגעתי לקורס של אופנוען מאומן של גידי פרדר לא האמנתי כמה אני לא יודע כלום על רכעבה נכונה. אפילו לשבת נכון על האופנוע לא ידעתע לשבת נכון ובשלב ב של הקורס בכלל הבנתי שאני לא מבין מהחיים שלי כלום . אז רק שתדע שיש הרבה רוכבים שחושבים שהם רוכבים טוב אבל זה לא נכון בקורס מלמדים אותך לרכב חלק,חלק והכי נכון להשתמש במבט נכון שזה המרכיב הכי חשוב ברכיבה . תתקשר ותבקש את נווה(אישתו של גידי פרדר) ותגיד לה שאורי עם ה-ZX9 מירושלים שלך אותך לעשות קורס ותשאל אותה עם כפיר לוין(בוחן של מוטו) עדיין מלמד בקורסים האלה ואז תכתוב לי לאחר הקורס ותברך אותי תשמור על עצמה אורי כהן [email protected]

wingdl

New member
אם אתה כבר מתחיל...

אם אתה כבר מתחיל , אז תתחיל כמו שצריך , CB500 לא משנה איזה שנה הוא אופציה הרבה יותר טובה מכל דבר אחר (אפ אתה בקטע של כביש)

כRובי

New member
דווקא בגלל שהוא מתחיל..

לא כדאי לקבוע לפניו כאלו עובדות "כאילו מוגמרות" שכאלו. האם כבוו העביר שנה אחת בצל כל אחד מהדגמים האחרים בשוק בשביל לקבוע שהCB500 הוא הוא הדבר האמיתי ? האם בחנת את כולם לפני שהחלטת לכתוב כעובה מוגמרת שהCB "טוב מכל דבר אחר".? זה אולי לא נראה כך ממבט ראשון (או שני) בפורום , אבל לגולשים כאן בהחלט חשוב להיות אמינים ולא לגלוש לצד הודעות "מופרכות" (ומופרחות) שכאלו.. קבעת עובדה ? ועוד לבחור שחדש בתחום ? תעמוד מאחוריה ותסביר למה אתה חושב כך....

wingdl

New member
אין בעיה, הנה הסבר...

בתור אחד שנסע על cb500 ובדק התנהגות מחירון והתייעץ עם המוסכניכים המובילים בארץ, והיה עד לחברים עם אופנועים אחרים (gs ןgpz ) אני מרשה לעצמי לחוות את דעתי בעיניין ולקבוע שה cb הוא הבחירה המוצלחת. נכון שהוא לא נחשב לזול מבין האופנועים אך מחירו לא עד כדי כך גבוה והוא נותן מבחינת אמינות ושמירה על מחירון את התמורה הטובה ביותר לכספו של הרוכב המתחיל (לא לדבר על זה שהיום הם נותנים עם קנייה של cb חדש את המיגונים הנדרשים לרוכב מתחיל (מעיל וכפפות) אם אני לא טועה) כמובן שהכל על פי דעתי וניסיוני האישי

OMERTLLF

New member
ומה מבחינת מחירי טיפולים?

לא רואה שהתייחסת לזה כלל. בתור בעליו של הונדה (מדגם אחר אמנם) בעבר ואחד שעושה את רוב הטיפולים לבד - חלקי החילוף של הונדה הם היקרים מבין השלושה, אח"כ קווא' ובסוף (יעני הכי זול) סוזוקי. שלא לדבר במקרה נפילה חו"ח אבל אין ספק שתבוא בזמן זה או אחר ומבחינת "תמחור" הנפילה - הGS גם כן - הזול מכולם

wingdl

New member
אין בעיה...בעיניין הטיפולים

לצרכן הפשוט יראה שהונדה באמת יותר יקר מבחינת חלקים וטיפולים. אך כאשר נכנסים לעובי הקורה ובוחנים כמו שצריך את הנתונים מגלים שההיפך הוא בדר"כ הנכון. החלקים אמנם יותר יקרים אך גם תוכלת החיים שלהם ארוכה יותר ולכן לאורך חיי הרוכב עם האופנוע קיים חיסכון כספי לפעמים לא קטן, כל רוכב ומקרה לגופו כמובן. בעיניין התאמת הרוכב לאופנוע? סחטיין כרובי, צודק... אבל דווקא בגלל שזה אופנועו הראשון קשה לעשות את ההתאמה הזאת, כי הרי הרוכב עדיין לא יודע מה הוא אוהב או לא אוהב ברכיבה ומה הוא בדיוק מחפש ולכן בהעדר השוואה מסוג זה נאלץ הרוכב לפנות לדברים אשר משותפים לרוב הרוכבים - חסכון כספי... תראה..אני מסכים שיש אופנועים יותר מהנים...אבל לך תמצא בנדיט 400 ששווה יותר מעציץ לגינה או בית שימוש ושלא תצטרך לשעבד את אמא שלך למוסך בשבילו

OMERTLLF

New member
אז כנראה אני "הצרכן הפשוט"

ולגבי מה שכתבת על התאמה לרוכב... "אבל דווקא בגלל שזה אופנועו הראשון קשה לעשות את ההתאמה הזאת, כי הרי הרוכב עדיין לא יודע מה הוא אוהב או לא אוהב ברכיבה ומה הוא בדיוק מחפש" ולכן אין צורך לצאת בהצהרות מקובעות.

כRובי

New member
ומה מבחינת התאמת האופנוע לרוכב?

עם כל הכבוד להתנהגות הנכס שלך במחירון , בשוק המשומשים , במחירי האחזקה והטיפולים - בסופו של דבר , צריך (כדאי לפחות) - קצת לרכב , לא ? איפה כל ההייחסות לעניין (השולי , אני מודה
) - של "איך האופנוע" ? ואיך הCB500 לעומת שאר המתמודדים בקטגוריה ? (כאמור , לא בגישה הישראלית של "איך אני אמכור אותו עוד שנה" אלא יותר בגישה של "איך יהיה לרכב עליו בשנה הקרובה") כשבאים לקבוע ש"הCB הוא הכי טוב שיש" , צריכים להבטיח קודם , שעומדים באופן מלא מאחורי הצהרה שכזו.. אני לא מתכוון להיות קטנוני ולתפוס אותך על הפסיק הקטן , אני פשוט חושב שאין "שחור ולבן" ויש הרבה אפור באמצע בגלל משתנים רבים... גולש חדש ואופנוען חדש , לא יידע להבחין בכל המשתנים וייקל עליו , להתפס לקונספט של "שחור ולבן" שהוצג לא על ידי מביני העניין , לדעתו , שפגש בפורום . (זה עוזר בקבלת החלטות בנושאים שלא בררים לא לגמרי). בגלל זה , ובעיקר בגלל זה , צריכים לחשוב פעמיים לפני שמשחררים הצהרות שכאלו לאוויר , בשרשורים שכאלו.. מקווה שהתקבל בהבנה

ננו9

New member
כרובי, רק לטובת הפולמוס של העניין

אומר שמבין קבוצת ה 500 שכאן, שיש לציין שאינה מפותחת מכיוון שאין מגבלת נפח מעבר ל 125 סמ"ק, ה CB500 נחשב לטוב שבמתחריו. מגזין BIKE ממליץ בחום עליו ונותן לו ציון ארבעה כוכבים מחמישה בעוד שה GS קיבל כותרת AVOID בשחור על גבי לבן וכוכב אחד. סתם ולענין.

כRובי

New member
אין לי שום בעיה עם זה - וזה לא סותר

את שטענתי : לרגע לא אמרתי שהCB גרוע והGS מושלם (או כל אופנוע אחר לעומת הCB). הפריעה לי קביעת העובדה (הדי סיתמית), ללא הסברים וללא שום סיבה נראית לעין. יתירה מכך , הפריע לי שזו התשובה לגולש שודיע בפירוש , שאין לו מושג "מי נגד מי" בתחום.. (וכן , אני יודע , עשית את זה רק לשם הדיון שבדבר
) אז באותו עניין - רשמת :"מול מתחריו"..מי הם היו ? (חוץ מה הGS של סוזוקי
)

ננו9

New member
נערכו שני מבחנים...

בראשון, השוואה ללא מבחני דרכים בשיטת הכוכבים בין ER5, GPZ, CB500S וה GS. על GS חדש נאמר: engine harps back to the 1970's. if it was a horse thet'd shot the nag. וההמלצה שלהם:" A mint used CB500 for the money. קווא אי.אר :"overshadowed by Honda's CB500, and so it should be. Okay, but lacks quality וכו'....................... מבחן אחר נערך בין CB500S, SV650, ER500 ו XT600E לא כל כך פייר אך הסיבי הגיע שני עם שבחים רבים. ואני כאן רק לצורך הדיון

ransnow

New member
ובא לציון גואל! ../images/Emo140.gif לובי ה CB

צובר תאוצה, ותמיכה מחו"ל...
אני מסכים עם הכRובית בכך שאין לשחרר הצהרות באוויר, ויש לגבותם בהסבר הולם. בנוגע ל CB, מספיק להריץ חיפוש, ותראו את כל מה שהסברתי, כל פעם שהעסק עלה. די, עם נתונים יבשים אין מה להתווכח. בנוגע להעדפות אישיות אומר "על טעם וריח...", אך לרב שיקולי תקציב או מצב השוק הן בדר"כ היותר קובעים בשוק ה 500 המצומצם שלנו, אך גם לעיתים ישנה לא מעט בורות , ולא רק בקרב מתחילים... כן, כל אחד יודע מזה GS ושזה טוב ואמין, אבל לא כל מתחיל דנדש יודע שיש גם ER, או ש EN זה קסטום... לכן, בעיקר למתחילים חשוב לציין כי ההבדלים בין ה 500 כביש אינם כה תהומיים, ומאוד חשובה האחזקה השוטפת. אחזקה לפניי (לנסות לברר, ולבצע בדיקה מקפת לפני קנייה), ובטח שאחריי הקנייה - להקפיד על טיפולים בזמן. אבל הכי חשוב - זה בטיחות ומיגון הולם!!! את זה לא כל טירון יודע/ מכיר/ מבין עד הסוף. ואגב, כבעל CB, אני חייב ליישר פה קו - טיפוליי הCB אינם יקרים באופן כה משמעותי מכל GS אחר (ראו הודעתי הקודמת). לא פעם אמרתי שחסר איזה R קטן לCB כדי שיוכלו ממש לשדוד אותנו על חלקים בצורה כ"כ מוגזמת ( כמו שעושים לבעלי ה CBR-ים למינהם)... והבלאי מופחת (וכן לפי הוראות היצרן, מרווח הטיפולים ארוך יותר). זהירות בכבישים!

מנושא לנושא, באותו נושא...הימורים..

מי מכם רבותיי... מוכן להמר כמה עולה מאותת חדש מקורי לאופנועי הכביש הספורטיביים של הונדה... (מי שיודע כי הוא בדק... שלא יגיד כלום... אני רוצה לשמוע הימורים, ולצורך ההגינות אומר שמדובר בכל הגוף קומפלט, כולל הפלסטיק השחור והכתום) יש מי שמהמר ?

למעלה