מה עדיף יותר???

zuri18

New member
מה עדיף יותר???

הייתי רוצה לדעת האם לאוניבסיטה הפתוחה יש שם טוב? כלומר, האם זה נחשב טוב בשוק העבודה כמו האוניבסיטאות? והאם זה נחשב טוב יותר מאשר מכללות, כגון: המכללה האדקמית של ת"א-יפו, או המכללה להוראת טכנולוגיה מיסודה של המכללה למינהל... איפה שווה ללמוד יותר... האוניבסיטה הפתוחה או באחד המכללות הנ"ל? תודה מראש

מוסד לימודים

היחס למוסדות לימוד שונים אינו אחיד. תמצאי מעסיקים שעל בסיס נסיונם מעדיפים בוגרי מוסד א´ או ב´, ואחרים שיעדיפו את בוגרי מוסד ג´ או ד´ וכו´. כל אחד על פי אמונתו, התנסותו, והערכתו. כך למשל ישנם מעסיקים שפחות יתרשמו מתעודה מהאוניברסיטה הפתוחה בטענה שהיא מקבלת כל אחד ואינה שומרת לכאורה על רמת מתקבלים גבוהה. אחרים יעדיפו בוגרי פתוחה מתוך התיחסות לכך שזו מסגרת לא קלה הדורשת הרבה כח רצון של התלמיד, והרבה כוחות התמודדות אישיים. המכללות בהכללה, בצדק או שלא, פחות נחשבות בעיני מעסיקים, אם כי עמדות אלה הולכות ומשתנות עם הנסיון שמצבר עם בוגרי המכללות. עדיין אוניברסיטה נחשבת לבחירה בטוחה יותר מההיבט התעסוקתי.

zuri18

New member
עוד כמה שאלות...

- אז מה שהבנתי מדברייך הוא שעדיף ללכת ללמוד באוניבסיטה הפתוחה מאשר מכללה מכיוון שהפתוחה זה עדיין נחשב כאוניבסיטה? - וגם עוד שאלה - אם אחרי קבלת תואר שני אני ארצה להמשיף לתואר שני, ובתנאי שיש לי את הציונים המתאימים, מה יתן לי סיכוי טוב יותר להיתקבל לשם - תואר של מכללה או של הפתוחה? תודה עוד הפעם מראש

zuri18

New member
סליחה על הטעות...

בשאלה שניה: "אם אחרי תואר ראשון" ולא "אחרי תואר שני".

תואר שני

האוניברסיטאות מכחישות יחס שונה לבוגרי מוסדות שונים. כל המועמדים נמדדים על פי הישגיהם בלימודי התואר הראשון ובכלים המקובלים בכל מחלקה לקבלה לתואר שני.

למעלה