מה עדיף וקל JAVA או C#

עמי49רם

New member
מה עדיף וקל JAVA או C#

שלום רב
מה עדיף וקל ללמידה עצמית ולהבנה, מבין שתי השפות הללו
המטרה, בניית תוכנות לפי דרישה למשל, הרקע שלי במחשבים הוא רב ומגוון, כבר 22 שנה מתעסק בזה, טכנאי כללי
התוכנות הנל ברשותי והכי עדכגניות וחדשות, חומר ותוכנה יש מהכל תודה חסר רק התמצאות נרחבת באחת מהן או שתיהן
לבעלי ניסיון- באיזה אחת מהן ניתן לבנות תוכנות למחשב- לא משחקים כי אני לא בקטע, רק תוכנות, יש ניסיון ללמידה עצמית בעזרת ספרים אנגליים ועבריים
שתיהן ממש אחלה למרות ועל אפ הקושי, אבל ניתן להתגבר, והצרה צרורה שאני מיד מרים יד בלימוד, כך שאם ניתקל בביע מנסה לפתור הכל ואם לא ילך אני נוטש
ולצערי זה הרס אותי על אף המלצות חברים להתמקד באחת ולללכת עד הסוף, שוב נתקל בבעיה ושוב נוטש, לכן החלטתי ללכת על אחת מהתשיים הנל שיש במחשבים
אודה לכל בעל ניסיון בפיתוח תכונות, למשרד למשל, אם ינווט ויעזור לי להתמקד באחת קלה ללמידה עצמית
נ.ב. רק למידה עצמית לבד יכול מהסיבה שאני מרותק לכסא גלגלים, נכה צה"ל, פגוע גב וראש מלבנון85 אם זה חשוב
תודה על הכל

BravoMan

Active member
שכח מזה.

צר לי, אבל אם אתה מקווה להתפרנס מפיתוח תוכנה, זה לא ילך לך.
זה דורש הרבה ריכוז והתמדה, והמון למידה.

ללמוד שפה לא מספיק. יש עוד המון דברים מסביב.
אני עובד בפיתוח תוכנה בחברת תוכנה כבר 7 שנים, ועדיין כל יום אני לומד דברים חדשים בתחום.

תכנות זה לא לכל אחד.
לא כולם מתחברים לזה ולא לכולם זה הולך.
אם אתה לא מצליח להתרכז בזה אני ממליץ בחום שתחפש תחום אחר, שמעניין אותך מספיק כדי שתוכל להתמיד בו.

שתי השפות שציינת נותנות פתרון למה שאתה רוצה.
הן די דומות. שתיהן נחשבות (שים לב! נחשבות) קלות ללימוד, אבל זה עניין יחסי.

יש אנשים שיתקשו עם שתיהן.

לא פעם נתקלתי באנשים, שחושבים שתכנות הוא תחום עיסוק "קסום": אתה לוקח איזה קורס של כמה חודשים והופ - אתה מתכנת שיכול להרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש.

אבל זה לא עובד ככה.
זה מקצוע כמו כל המקצועות - צריך ללמוד הרבה, להשקיע מאמץ, ולהראות יכולת והישגים לפני שמישהו יטרח להעסיק אותך.

תראה, אני אלי נשמע לא נחמד, אבל אין בכוונתי לפגוע.
להיות מתכנת פרילנסר זה ממש לא קל, ואם אתה לא מצליח להתרכז ולהתמיד בלימודים אתה רק תמצא את עצמך מבזבז זמן ומתייאש.

חסוך לעצמך עגמת נפש!

עדיף, שתמצא משהו שמעניין אותך מספיק כדי שהתמדה בו תהיה קלה, וכך גם תהנה וגם תמצא דרך להרוויח.

בהצלחה!

עמי49רם

New member
תודה על התשובה הכי מנומקת חבר

ממש מודה לך על הכל- אכן ידוע לי שתכנות זה לא משחק ולא קסם, ולשאלתך, לא חבר, ממש לא אני לא מתכוון לחיות ולפהתרנס מזה, יש משכורות ותודה לאל לאחסר כלום חבר התכנות יעסיק אותי רוב הזמן כי אני בבית כל הזמן ויש לי כל הזמן- חשבתי שרק בעזרת תכנות אהיה עסוק כך שלא אשב עם עצמי לבד.
רק כשאני בין המחשבים כאן בבית מרגיש הכי קל והכי נינוח כללית כי כאן מעסיק עצמי כך שלא תהיה לי טרדה או בעיה, ולמען האמת רק מחשבים מושכים ומעניינים אותי
ממליץ שאלך על משהו אחר? כמו מה
למדתי בזמנו מנהל חשבונות ויש לי סוג 2 אגב אבל לא מתעסק בזה כי מספרים זה שעמום בלבד ולא בנוי לזה, חשבתי על לימוד ראיית חשבון, הרי אם אני כעת בן 49 זה אומר שרק בגיל 55 אסיים
ומי יעסיק רואה חשבון בן 55 בכלל אני לא מחפש הכשרה או השמה בכלל אלא משהו שיעסיק אותי בלבד לכן לא פונה לעובדת הסוצאילית או הרווחה במשרד הביטחון לבקש עזרה כי אני רוצה את זה, והאמת הגעתי לכנות אחרי שהיה לי ניסיו בעבר בבניית משחקים בויזאל בייסק הישנה 6, זה היה ב 2000 ונורא אהבתי אז הכל היום אין לשפה ההיא VB כל ביקש כי יש חדשות ממנה, כמו שציינתי הסי שארפ או הג'אווה לכן בודק הכל
יש לי שאלת הצעה חבר, מה דעתך שתעזור לי להבין למשל איך אפשר לבנות תוכנה סתמית ולא ענקית ולהריץ במחשב אחר שאין בו שפות התכנות האם מכיר אתרים כאלה? שיש בהם טוראיליים כללים על מצב קוד והרצה של יישום ותוכנה, אני לא מצליח למצוא, לא מדבר על אתרים מקומיים אלא מחו"ל, האנגלית שלי טכנית בלבד כלומר רק של מחשבים מבין בוןל והכל
שוב מודה לך על ההסברים
עמירם

RebelRex

New member
תכנות זו עבודה שדורשת זיכרון עבודה רציני

הכוונה לworking memory שלנו כבני אדם
לצערי, מגיל 40 ומעלה ישנה ירידה גדולה מידי שנה בזיכרון העבודה וזה עד הזיקנה
בגלל זה לא תראה אותה כמות מתכנתים בגיל 50 כמו בגיל 30
אני חושב שכל מי שנכנס למקצוע הזה צריך לדעת את זה.

nocgod

New member
תראה...

קודם כל אתה יכולת ללכת לקבל לימודים פורמליים באוניבריסטה הפתוחה, על פי חוק חייבת להיות להם גישה לכיסא גלגלים -> את הנושא הזה סגרנו.
ניסיון כללי במחשבים וטכנאות מחשבים ממש אבל ממש לא יעזרו לך בשום דרך בלימודי התכנות שלך

לימוד תכנות כמו שאמר לך BravoMan הוא הרבה מעבר ללימוד שפה. שפה היא רק כלי.
כדי להיות מתכנת מעבר לשפה צריך לדעת עוד הרבה נושאים כמו מבני נתונים, אלגוריתמים בסיסיים, תבניות עיצוב, אחדים צריכים גם בסיסי נתונים ויש עוד הרבה נושאים שצריך להיות לך בהם ידע.
חלק מהידע הזה לא ייושם ביום יום אבל הכרות מעמיקה עם הנושאים תעזור לך להבין איך לפתור בעיות פשוטות.
מתכנת גם צריך לדעת לחלק עבודה גדולה לתת-עבודות קטנות שאותם הוא אולי פתר בעבר, או יש לו רעיון ומושג איך לפתור על בסיס ידע קודם שנרכש מניסיון או ידע תאורתי מהנושאים שציינתי קודם.
הבעיה היא שאתה וותרן, זו בעייה מאוד קשה בכל הקשור ללימודים, לא משנה איזה נושא אתה תלך ללמוד.
אז לפני שאתה הולך ללמוד אתה קודם כל צריך להבין מה אתה רוצה לעשות עם עצמך, לשים מטרה "מול העיניים" ולהשכנע את עצמך ב 100% שזה מה שאתה רוצה לעסוק בו.

בקשר לשפות התוכנה שציינת. אלו הם שפות תוכנה פחות או יותר שוות ערך מבחינת יכולת וקושי לימוד (אני אומר קושי כי ללמוד אותן בלי ניסיון בסיסי בתכנות יהיה קשה)
כל אחת יש את הקונצים שלה אבל בסופו של יום מבחינת כוח הן שוות. הפלוס של java הוא שאתה יכול להפעיל את התוכנה שלך על כל מערכת הפעלה שיש עליה סביבת הרצה (jre) מתאימים.
מצד שני אני אישית התחברתי יותר ל #C. הקונצים שלה יותר משכו אותי

רק משהו שתבין, ידע אי-פורמלי בתכנות צריך להיות מגובה באמצעות פורטפוליו מאוד מרשים של פרוייקטים שביצעת וקוד שכתבת.
ידע פורמלי יחייב אותך לשבת וללמוד 3-4 שנים כל יום ולהתקל עם קשיים ויאוש.

להגיד לך את האמת? אלא אם כן אתה מוכן להתחייב כולך ללימודי תיכנות אני לא חושב שכדאי לך לשים עינייך בשוק העבודה כי ללא תשוקה למקצוע לא תגיע רחוק.
אם אתה בכל זאת מעוניין ללמוד שפה אחת מהשתיים הייתי אומר #C, אבל זה כי אני משוחד...

אם אין לך בעיה עם אנגלית יש הרבה ספרים לא רעים בכלל ויחסית עדכניים ללימוד #C למתחילים.
אחד מהם שאני מכיר (למדתי ממנו קצת עד שמצאתי ספר שקצת יותר תואם לאנשים שמכירים קצת תכנות)
Deitel and Deitel - C# How to program
ספר עבה מאוד ויחסית עדכני (הבסיס לא השתנה מעולם אז לא באמת משנה העדכניות שלו לבסיס) הוא מאוד חביב, ההוצאות של deitel מאוד טובות למרות שלפעמים מאורגנות בצורה טיפה מבולגנת.
אתה תמיד יכול להעזר בפורום הזה ובפורום תכנות .net
יש הרצאות וידאו שאפשר למצוא באינטרט שיתנו לך רעיון כללי (לרוב הן לא נכנסות לפרטים)
אני אוהב את plural sight. יש עוד הרבה אחרות

בהצלחה!

למעלה