מה נשמע?

• פותח הנושא gal
  • פורסם בתאריך

gal

New member
מה נשמע?

היי. אבי בן 57 ואשתו בת 47 ולהם פשושון בן שנתיים (שנה ועשר...) אבי מגדל את הילד ברב שעות היום האמא (הרוסיה) בלילות ושבתות, אשה עובדת כעצמאית ואין לה זמן (מנטלית, גם לא ראש). אבי מגיל יום עם הילד כל היום.... וגם אני בכל שעה פנויה רצה לנוני קטנטוני, להיות איתו ולהוריד מאבי נטל (הוא קשור עליי ומשוגע אליי יותר מהוריו, אני בת 31 ועושה איתו דברים כמו אם צעירה) אני מגיל 10 עם ילדים. העניין הוא שאני בזמן האחרון (מזה כשבועיים) רואה שאבי החל לחנך אותו בקשיחות כי הילד הפך לשובב יותר מהרגיל אז אבי מפליק לו על היד (כשהוא זורק על הריצפה דברים או עושה דברים אסורים. כמו לבעוט) בלי להתייחס ל"לא, מספיק" יש לי ויכוח סוער עם אבי כי אני טוענת שזה מחוסר סבלנות של אבא מבוגר ולא בגיל כזה משתמשים עם ידיים והוא טוען שזה חינוך ואין לעשות הנחות. עליי לציין שהוא ילד שמנת, ילד של אהבה שמקבל כל היום אהבה ופינוק מכל הסובבים אותו. אמא שלי ואחי טוענים שזה בסדר וצריך שיהיה חינוך כבר בגיל הזה ואני חוזרת וטוענת שזה מוקדם מדי ויש דרכים אחרות. פליז הביעו דעתכם כי זה מטריף אותי שאני ממש כועסת על אבי ולא יכולה לראות כשזה קורה הילד בהתחלה היה מחייך שזה היה קורה ורק עכשיו הוא כביכול קולט שזה לא מצחיק וזה בעצם כי אבא כועס / לא מרשה. תראו את הממתק הקטן ותגידו מה דעתכם... מתי מתחילים עם הפלקות? והאם אכן יש קשר לגיל האב או שמא זה לא קשור וצריך להראות קשיחות וחינוך בדרך זו?

שלום GAL וברוכה הבאה

לא חושבת ש"הפלקות" קשורות לגיל, אולי יותר למנטליות בזמנו (בזמני) היה די מקובל פליק קטן פה ושם - לא מדברת כמובן על התעללות, אלא פליקון בטוסיק או על היד- ראו בזה שיטת חינוך... שכמובן אינה מקובלת יותר היום... אולי אפשר לפתוח שרשור ולשאול מי מאיתנו לא קיבל פעם או יותר בחייו פליק- שבא להביע אי שביעות רצון ממעשינו ורצון לחנך אותו... אבל לעצם הענין-לא יודעת אם אביך יקבל בשמחה התערבות בחינוך של הילד כמו שלהבדיל אנחנו לא אוהבים שסבתות מתערבות.... ואל תכעסי על אביך אני בטוחה שהוא מתככון לטוב... אגב דיברת איתו? חבל שזה יקלקל את היחסים

נועם@בת

New member
ףלק על היד, זה לא ענין של גיל

יש מי שחושב שככה לא מחנכים, ולכן לא יתן פליק בכל גיל. ויש מי שחושב שזאת הדרך הנכונה לחנך, וחינוך מתחיל בגיל אפס, אז גם בגיל שנתיים יתנו פליק קטן על היד. אני לא רואה כאן ענין של נכון או לא נכון, רק גישות שונות בחינוך. מה שכן, ותסלחי לי שאני מעירה, נורא צרם לי ה"רוסיה" בסוגריים. אפשר היה לשמוע את הבוז בכל אות
. שבוע טוב נועם

gal

New member
אחלה של תגובות

סורי על אנוצ'! היא מ-ד-ה-י-מ-ה ואמא משגעת!!! הכי סבלנית ומלאת רוך! סתם לפעמים צורם לי איך היא לא מנצלת כל רגע אפשרי עם נוני סתם ראיתי שגם כשהוא חולה היא לא מוותרת על העבודה, עובדת עצמאית, לא יפטרו אותה היא ואחותה הבוסיות... אבל באמת סתם וסורי, באמת לא נעים לציין זאת
לעניין: אבי אומר לי פשוטו כמשמעו: "תחנכי את הילדים שלך בדרך שלך" (ואני רווקה:)) הוא טוען בכל מילה שזה חינוך ולא שייך לגיל, צריך שהילד (שהוא חכם בטירוף) יבין איפה הגבולות שלו. באמת שזה לא BIGGY רק רציתי לדעת שזה "בסדר" בגיל הזה להפליק... אבי גם לא נותן לזה לעלות לו לראש, הוא את שלו עושה אבל אני עדיין חושבת שזה לא הזמן ולא הדרך מה אתם אומרים?

שזה לא בסדר להפליק באף גיל.

זו דעתי, אבל מן הסתם את אביך לא אצליח לשכנע...
אבא שליהיה אבא ש"מפליק", אבל דוקא עם בן הזקונים שלו הוא שינה את דרכיו ואף הגדיל והכריז שאוי ואבוי למי שירים יד על הילד... באמת הוא יצא הכי מוצלח מכולנו

pf26

New member
איזה מתוק קטן

אני לא מאמינה שחינוך נעשה בדרך של אלימות. אפשר מקסימום "לחנך" לפחד (ואני אומרת את זה כמי שהוכתה לא מעט בילדותה). שנים פחדתי להתקרב לאימי בגלל המכות שספגתי ממנה. גם ילד בן שנתיים יכול להבין אם מדברים אליו ומסבירים לו פעם אחר פעם. 4 ילדי מבינים יפה מאד את הגבולות גם בלי שימוש בכוח.

כתבה ממעריב על "אמהות מכות"

המחקר הוכיח שהדור שלנו מכה יותר מדור הסבתות... אחד המסקנות היתה שאמהות מבוגרות מכות פחות מצעירות... נכון? לא נכון? לא יודעת- http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/046/215.html

נועם@בת

New member
בכלל לא מפליא

קודם כל אני מפרידה בין הכאה לאלימות. מפריע לי שכל שימוש בכוח נקרא אלימות. אם להפליק לילד על היד אוו הטוסיק נקרא אלימות, איך קוראים לזה שמפוצצים מישהו המכות עד שהוא מתעלף או מת? יותר מזה, אני גם לא רואה קשר בין להעניש ולהכות כעונש ובין אלימות. כמובן שאני לא מתכוונת למי שמכה ילד באלימות במסווה של הענשה. כמי שעובדת עם ילדים מעל 20 שנה, אני יכולה להגיד בודאות שככל שההורים פחות מחמירים עם הילדים, פחות מענישים ופחות מעמידים גבולות, הילדים יותר מבולבלים, יותר מפוחדים וכתוצאה מזה יותר אלימים. בכלל לא מפליא אותי שהיום אמהות נזקקות להכאה יותר מאשר פעם. חלק גדול מהאמהות היום מתקשות להעמיד גבולות- בראש ובראשונה לעצמן. לא תמיד ברור להן מה מותר ומה אסור לעשות, והמסר שהן מעבירות לילדים גם הוא לא חד משמעי. מנגד החברה מתירנית אבל בו זמנית ואלימה מאוד. בעבר, כשעוד "הרשו" להכות ילדים, זה היה נורא חינוכי להגיד "אסור..אם תעשה את זה תקבל פליק". היום אומרים "אתה מוכן לא לעשות את זה?" "בבקשה אל תעשה את זה כי זה לא נעים"... ואחרי חמש עשרה פעמים כשאמא כבר מתפוצצת היא מורידה על הילד כאפה אבל בשקט שהשכנים או הבנות בפורום לא יראו
. חוצמזה, אמהות של פעם "שוכחות" כמה הכו את הילדים שלהן, ונוח להן לדווח על פחות ממה שהיה באמת. כמו שכל ההורים היו תלמידים טובים, ילדים מחונכים ועשו כל מה שההורים שלהם ביקשו. הזמן עושה סינון לזכרונות המביכים. נועם

gal

New member
אז כן או לא?

האמת שגם אני לא אוהבת להשתמש או לשמוע שפליק זה אלימות אבל עדיין לא הבנתי... האם זה בסדר בגיל שנתיים להפליק על היד או לא? האם הילד מבין מה זה פליק ולמה קיבל? האם המסר עובר? לדוגמא: אבי סיפר כי הילד ישב באוטו בכסא שלו (מקדימה) והחל בועט בלי סוף ובחוזקה על הדש בורד, אבי ביקש ממנו כמה וכמה פעמים להפסיק וזה לא עזר אז הוא הפליק לו על הירך. וכביכול טען שהילד הפסיק בו ברגע וישב בשקט עכשיו, אם נאמר הוא היה איתי באוטו והיה מתנהג כך אז הייתי מסיחה את דעתו "תראה הנה איש...." הוא מביט מהחלון ושוכח מהבעיטות ו/או מהדווקא... זו דעתי.

נועם@בת

New member
גל, אין לזה תשובה חד משמעית

יש אנשים שחושבים שאסור לתת פליק חינוכי, ואז זה בכל גיל. ויש כאלה שחושבים שזה בסדר וחינוכי, ובגיל שנתיים ילד בהחלט מבין את המשמעות. לאנשים שונים גישות שונות, לאבא שלך גישה שונה משלך. נועם

אני לא אוהבת להסיח את הדעת מדברים

שחשוב לי להבהיר את חשיבותם. אני אף פעם לא מפליקה ולא מאיימת בהפלקה, אבל יודעת להיות קשוחה ונחרצת כשצריך והבן שלי יודע טוב מאוד מתי אני כועסת ורצינית. בגיל צעיר יותר, הייתי משנה את טון הדיבור, דואגת לקשר עין ואפילו אוחזת בו ומסבירה לו מה שצריך....אני חושבת שפתרונות קיצוניים כמו הפלקה או חוסר מוחלט בסמכות מעידים על בעיה של ההורים ונובעים מחוסר יכולת להתמודד בצורה יצירתית עם הילד. אני יכולה לומר בוודאות שכאשר אני צועקת על זיו זה בגלל שלא מצאתי באותו רגע דרך להתמודד ולא בגלל שזיו עשה משהו יוצא דופן במיוחד.... במקרה של אחיך, אפשר לאיים עליו שאם הוא לא מפסיק, אז יוצאים מהמכונית וכו.

להכות ילד זה חוסר יכולת..

שלנו ההורים להתמודד עם הבעיה. ברגע שאנחנו מכים את הילד. מה בעצם הוא לומד שבעיות פותרים במכות. ומפה ועד להגיע למצב של אלימות בבית ספר המרחק לא קטן. אמא מה

pf26

New member
מסכימה שמכות לא גורמות ללמידה אבל

הדוגמא שהבאת היא משהו אחר. אם הבנתי נכון, אחיך הפריע לאביך בנהיגה, מה שהיה יכול לסכן את חייהם. הדרך היחידה לגרום לו להפסיק להפריע היה לתת מכה על הרגל. במקרה של סכנת חיים לא מתלבטים. אם הילד דוחף מסרגה לשקע חשמל אני לא אתחיל להסביר לו למה זה מסוכן, אלא קודם אסלק את היד שלו ורק אח"כ אסביר למה. אבל זה ממש לא פתרון תמידי לחינוך - לדעתי לפחות.

מוזר שילד בן שנתיים יושב מקדימה....

הבנתי מדבריה של גל שהילד ישב מקדימה בכיסא שלו - זה אומר שהבוסטר שלו היה מקדימה? משונה. נדמה לי שגם בחו"ל ילדים אמורים לשבת מאחור.

למעלה