מה נשמע

147break

New member
מה נשמע

אולי מספיק עם השטויות האלו ומי שבאמת אוהב את המשחק שישחק איפה שבא לו מתי שבא לו אצל מי שבא לו ושיהנה משחקי הביליארד הם הכי תענוג שיש ומשלבים מחשבה ויכולת תפסיקו עם השטויות ותשאלו ודברו על דברים רלוונטיים

9ball master

New member
תגובה

אתה צודק ב 100 אחוז אבל זאת תהיה הסתכלות רק להיבט אחד של הספורט. ביליארד נחשב בכל העולם כספורט-בילוי, ניתן להנות ממנו בכל הרמות וניתן לשלב אותו בהרבה פעילויות חברתיות, זה אחד הייתרונות הגדולים של הביליארד אבל גם החיסרון הכי גדול שלו, זו הסיבה שביליארד היה מוקד ויכוח ציבורי שנמשך מספר שנים, האם ביליארד זה ספורט בכלל, זו הסיבה של WCBS (ארגון הגג העולמי של הביליארד אשר עובד מול הועד האולימפי) כל כך קשה להפוך את הביליארד לספורט אולימפי. אבל ישנו עוד היבט לספורט והוא ההיבט התחרותי, צד זה של הספורט הולך ומתפתח וגדל מידי שנה בכל העולם וגם בישראל, שוב אני אציין שאני מאד מעריך את העובדה שהוקם איגוד ושם מנסים למסד את הענף אך כצופה מהצד וכן כשחקן שנטל חלק בארועי האיגוד אני יכול להגיד שהדרך שבה האיגוד בחר ללכת בסופו של דבר תשלח את הספורט הזה אחורה. כבר שמעתי את כל הטענות אשר הועלו כי מדובר בהתארגנות חדשה ולוקח זמן ויש טעויות ולומדים מהם, הכל נכון חוץ מהעובדה של "לומדים מטעויות" ואני לא רוצה להכנס לדוגמאות, הן פזורות לרוב בהודעות אחרות בפורום. ישנה דוגמא אחת מצויינת כיצד עושים דברים, הדוגמא היא טייוואן, טייוואן היא אי המונה כ 23 מיליון תושבים ונמצאת במאבק ממושך על עצמאות מול סין, עד לפני כ 12 שנה ענף הביליארד לא היה מפותח ואף סבל מהצקות מצד הממשל כמו פשיטות תכופות של המשטרה על אולמות הביליארד, עד שיום אחד קם אדם אחד בשם מר טאו שהוא בעל אום ביליארד והחליט לעשות, הוא איגד את כל אולמות הביליארד וביחד הם דחפו את הספורט בכל דרך אפשרית כולל הפגנות מול משרדי ממשלה ואף סיכון במאסר, היום 12 שנה אחרי ביליארד בטייוואן הוא ספורט לאומי, השחקנים הם כמו סלבריטאים שבקושי יכולים להסתובב ברחוב ללא חבורת ילדים אשר רצה אחריהם על מנת לקבל חתימות, ישנה רצועה יומית של ביליארד בערוץ הספורט המקומי וישנן אין ספור ארועים אשר קשורים בספורט בצורה כזו או אחרת, נכון להיום טייוואן נחשבת למעצמת הביליארד הגדולה בעולם, דרך אגב אלוף העולם הנוכחי ב 9ball הינו CHIA-CHING Wu - נער בן 16 מטייוואן. מר טאו עד היום עדיין בעל אולם ביליארד ומשמש כיועץ להתאחדות הביליארד שלהם. אם הייתי חושב שבעוד 10 שנים, בדרך שאיגוד הביליארד שלנו מתנהל אנחנו נגיע לרבע ממה שהגיעו בטייוואן אז הייתי נותן את 100 אחוז תמיכתי באיגוד אבל אני לא חושב שזה יקרה, אני כן חושב שבניהול נכון ובדרך נכונה אנחנו כן נוכל להגיע לחצי!!! מהישגי טייוואן בתוך 10 עד 15 שנים. בתור מי שאוהב את המשחק ואת הספורט אני לא חושב שזה שטויות. Rack 'em up 9ball master

למעלה