מה נשמע אנשים? =]

NitayG

New member
מה נשמע אנשים? =]

האמת שדיי הפתיע אותי שקיים פורום כזה.. חיפשתי אחד כזה כבר הרבה הרבה זמן.. אז תצפו ממני להרבה חפירות כי אני סקרן ומחפש ללמוד ולשתף עברתי על כל העמודים של הפורום מהראשון שלו לאחרון אשכול אשכול ויש לי שאלה שלא נתקלתי בה עדיין, אני בן 18 עוד מעט. התחלתי לעבוד בערך לפני שנה בחופש הגדול, במסעדת שף בראשון ומאז פשוט התאהבתי בעבודה ובאומנות הזאת שנקראת בישול אחרי זה עברתי למסעדה אחרת שם המנהל מטבח טיפח אותי ולימד אותי כל מיני דברים הבעיה שלי היא שאני לא מוצא את הזמן לעמוד במטבח ולבשל, אני תמיד "מבטיח" לאמא שלי שיום שישי אני מבשל למשפחה ארוחה של 3 מנות אבל הכל בגדר הבטחות נכון לרגע זה.. מה אתם אומרים? מתי אתם מוצאים את הזמן שלכם לעמוד במטבח ולבשל משהו.. סתם כדי להתנסות וכאלה אשמח אם תשתפו אותי =]

roihand1

New member
לא תמיד זה פשוט...

לא תמיד יש זמן ולא תמיד יש חשק. אני, באופן אישי, מוצא במטבח סוג של מפלט לעתים קרובות. אני נכנס למעין מדיטציה של בישולים ונסיונות, לפעמים במשך חמש-שש שעות עד שאני מרוצה מהתוצאה ונרגע קצת. לפעמים, מצד שני, יכול להיות שבוע שלם שבו אני לא אכנס למטבח... לדעתי, לא כדאי להתחייב דווקא לגבי זמן מסוים (יום שישי, לדוגמא), אלא לבשל מתי שיש לך חשק. אני משוכנע שכל המשפחה שלך תשמח גם אם תבשל ארוחת שלוש מנות באמצע השבוע

NitayG

New member
האמת היא..

עד עכשיו התעסקתי בעיקר באפייה ובהכנת דברים מתוקים למיניהם ד"א, רציתי לשאול אותך, העלת כאן מתכון לטראפלס שוקולד לבן ניסיתי להכין טראפלס שוקולד לבן עפ"י מתכון להכנת טראפלס שוקולד מריר מאחד הספרים של "ששת" אבל זה לא הצליח.. בקריאה נוספת בספר גיליתי ששוקולד לבן לא מתקשה בגלל יתר חלבונים וסוכר האם זה באמת נכון? ואם כן איך ניתן בכל זאת להתגבר על זה?

roihand1

New member
השוקולד הלבן לא כולל בתוכו מוצקי קקאו

מה שמסבך את ההתגבשות שלו. האפשרויות מגוונות, אבל לרוב מוסיפים את אחד מהמוצרים הבאים: חמאת קקאו (האופציה האידאלית לטעמי), חמאה רגילה או חלמונים (בהכנה שמזכירה מעט הכנה של מוס). ניתן באותה מידה להוריד את כמות השמנת המתוקה ביחס לכמות השוקולד. אופציות אחרות כוללות שימוש במוצרים שאינם זמינים לטבח הביתי, כמו "אקטיביה" (מוצר ביולוגי שיוצר קשרים בין חלבונים) וסוגים אחרים של מסמיכים שנפוצים בבישול המולקולרי.

roihand1

New member
מוצר טבעי שנמצא בפולי הקקאו,

משמש לתעשיית המזון והקוסמטיקה (חמאת הקקאו נהדרת לעור). ניתן לקנות בחנויות המתמחות למוצרי הבישול. כאן (בפריז) מוכרים חמאת קקאו בשבבים, מה שהופך אותה להרבה יותר נוחה לעבודה. אם זה לא הגיע לארץ, אפשר תמיד לקנות אותה בבלוק ולחתוך את הכמות הרצויה. ניתן להשתמש בה גם לטיגון ולבישול, רק לשים לב שהיא נחרכת בטמפרטורה יחסית נמוכה.

NitayG

New member
הכוונה הייתה

כמה צריך להוסיף? באיזה שלב של ההכנה? ואם הפכתי למטרד אז זה סבבה לגמרי אם תגיד לי חח מה שכן.. אני נורא סקרן ומחפש לדעת הכל וזה גורם לי להיות קרציה =]

roihand1

New member
התקלת אותי! ../images/Emo163.gif

בעניין הכמויות אני לא זוכר בעל-פה, אבל אנסה מחר להכין ולמדוד כמויות. לגבי שלב ההוספה, מומלץ להמיס את השוקולד ואת החמאה ביחד ולערבב היטב, ורק אז להוסיף את השמנת. ואל תדאג לגבי כמות השאלות, אתה מוזמן לשאול כמה שתרצה. נשמח לעזור לך כאן, ולגבי השאלות שאין לנו תשובות לגביהן, אני תמיד שמח לחקור ולגלות, וככה יש לי ההזדמנות.

roihand1

New member
25 גרם חמאת קקאו + 50 מ"ל שמנת מתוקה

על כל 100 גרם שוקולד לבן תעשייתי או 10-15 גרם + 50 מ"ל שמנת מתוקה על כל 100 גרם שוקולד לבן משובח אמורים לעשות את העבודה.

לא כולל מוצקי קקאו-- לא מדוייק+הסבר:

מוצקי קקאו הם שילוב של חמאת קקאו (כ60%) וקקאו (כ40%) ביחד הם זוכים לשם מוצקי קקאו. בשוקולד לבן איכותי שנועד לעבודה (קוורטור) חייבת להיות כמות של לפחות 20% חמאת קקאו בטראפלס עם שוקולד לבן אין צורך דוקא להוסיף חמאה יש כן להפחית מאוד את יחס הנוזלים (שמנת וכיוב) לשוקולד לעומת מתכון שוקולד מריר כנ"ל גם בשוקולד חלב שבו אחוז הקקאו מאוד מאוד נמוך, והוא די דומה בהרכבו לשוקולד לבן, יום מתוק לכולם מיה

CarmitF

New member
יש לי מתכון טוב לטראפלס שוקולד מריר

הכנתי לא מזמן וזה יצא מעולה. אם אתה רוצה אני מוכנה להביא לך.

CarmitF

New member
התבלבלתי..

מה שכתבתי נכון,אבל יש לי גם מתכון לטראפלס שוקולד לבן..

NitayG

New member
חח ועוד משו.. אני כבר הרבה זמן מחפש

להשיג שוקולד לבן איכותי.. ראיתי בתוכניות בטלוויזיה וכאלה אבל לא הצלחתי למצוא בהיפרים למיניהם מישהו יודע איפה אפשר להשיג בראשון?

roihand1

New member
בראשון לא ידוע לי על מקום

אבל בתל אביב אפשר לקנות ב4 שף ברח' קרליבך. יש להם שוקולד מעולה של ולרונה.

CarmitF

New member
הנה

רכיבים: 400 גר´ שוקולד לבן 120 סמ"ק שמנת מתוקה או חצי מהכמות חלב קוקוס - יש בקופסת שימורים בסופר 2 חלמונים 100 גר´ קוקוס אופן הכנה: להרתיח נוזלים, -להוריד מהאש. להוסיף אליהם שוקולד מומס לערבב טוב, להוסיף 2 חלמונים, וקוקוס. אפשר לקרר במשטח - ואז אחרי כשעה מוצאים מהמשטח, חותכים לקוביות ומצפים. הציפוי שצופה - שוקולד לבן מומס + פרורים של גלילית. (אבקה מוכנה מראש) בהצלחה!

NitayG

New member
מה את אומרת על..

אני חסיד של קוקוס אבל עם שוקולד לבן? חשבתי ללכת על משו בסגנון פירות יער אולי לטחון כמה פירות יער קפואים ולהכניס את זה על אותו עקרון של הקוקוס?

roihand1

New member
קוקוס ושוקולד לבן הם שילוב קלאסי

במתכון הזה הקוקוס משמש גם כסופח נוזלים ובכך מייצב את התערובת. פירות יער, מנגד, יוסיפו לחות. אם אתה מחפש את החמצמצות אתה יכול להוסיף גרידת לימון.

MMIICCHHAALL

New member
אני מבשלת בעיקר בחופשים ובשבתות

אבל זה ביגלל חוסר בזמן שיש לי במשך השבועה

למעלה