מה נסגר?!

מה נסגר?!

אני חייבת לציין שאני מזועזעת! ציפיתי השבוע בתוכניתו של חיים יבין אודות המתנחלים ויש לי רק דבר אחר לומר לכם, אותם חבר'ה שיושבים שם, בשטחים הכבושים, "איבדתם כל צלם אנוש"! מה זה צריך להיות שאבא מאפשר לביתו בת ה-12 לשבת בינתיים 3 שבועות בכלא מעשיהו?! איפה האנושיות! עזבו בצד עכשיו את ההתנתקות, את הפוליטיקה, את מזג האוויר, זאת ה-ב-ת---ש-ל-ך-! ילדה בת 12!!! שבמקום לשבת ולשחק עם החברות שלה, או ללכת לבית ספר וללמוד כדי להצליח בחיים, מרצה מאסר בכלא!כמו פושעת מדינה! "היא מאמינה שזה יעזור להתנגדות לפינוי" אמר אותו אב "דגול". יש מקום להזכיר שמדובר בילדה בת 12? או שזה ברור? ואני לא מבינה איך אמא מחזיקה מלפני פעוט כחומה אנושית מפני חיילים?! לאן הגענו?! כשמייקל ג'קסון הראה את בנו מהחלון, ישר עצרו אותו, ואותה אמא, מה איתה?! "צדיקה" ! וציטוט שעשה לי ממש רע מפי מתנחלת נוספת :"אוסלו קבר מתחתיו 90 אלף אזרחים" על מה היא מדברת?! כמה חיילים ואזרחים נהרגו בגלל אותם התנחלויות?! מי שרוצה לגור באיזור שמסומן כמסוכן, שיקח אחריות על עצמו, ולא צריך להציב שם עשרות חיילים שיקפחו את נפשם בגלל החלטה מטופשת! קחו נתון מחברון- בחברון חיות היום כ-60 משפחות. נסו לשאר כמה חיילים שומרים עליהם? נסו לנחש.... 1000 חיילים!! שזה אומר כמעט שלושה חיילים על כל בנאדם! וביום הזכרון אנשים יודעים יפה מאוד לעמוד בצפירות ולשבח את החיילים האלה, שיכלו לחזור בשלום בייתה לאמא אם לא היו שומרים על אותם אנשים חסרי כל כבוד!! לאן הגענו? ? כאילו שחסרות לנו צרות..

eviv

New member
את גם הולכת קדימה עם העניין?

אמרת בין השאר: "כמה חיילים ואזרחים נהרגו בגלל אותם התנחלויות?! מי שרוצה לגור באיזור שמסומן כמסוכן, שיקח אחריות על עצמו, ולא צריך להציב שם עשרות חיילים שיקפחו את נפשם בגלל החלטה מטופשת!" האם את תומכת בחיילים שלוקחים את האחריות על ידם ומסרבים לסכן את חייהם בשם אותה "החלטה מטופשת" כמו שציינת?

KatyRose

New member
אההה

האם את תומכת בחיילים שלוקחים את האחריות על ידם ומסרבים לסכן את חייהם בשם אותה "החלטה מטופשת" כמו שציינת? אז זו הסיבה שאתם מסרבים.. מפחדים..אה.. אוקיי עכשיו האמת זה אנושי

eviv

New member
חלק

חלק מהסיבה לא לשרת בצבא היום היא הראיה שסיכון החיים של האדם לא שווה את אשר הוא נלחם עליו כגון שמירה על חברון ומאחזים בילתי חוקיים, ומאבק בחקלאים שמעוניינים לעבד את אדמתם שהופקעה. את את מתעניינת וזה בספק ולא מעוניינת להטיח טענות שיקריות את מוזמנת לקרא את כל המכתב.

noamgk

New member
או, עוד אחת שיודעת הכל ../images/Emo6.gif

ועוד מחיים יבין... ממש תענוג! ולעיניין: אני חייב לציין שגם אני הזדעזעתי לא מזמן, מהקישור המצורף. האבא שמאפשר לביתו לשבת שלושה שבועות בכלא (והזמן הוא שגוי, אגב, זה פחות זמן, אך פרט זה לא רלוונטי), מאפשר לה לעשות את מה שהיא רוצה. אם היא תרצה לצאת - הוא יוציא אותה. ללמוד כדי להצליח בחיים? כשמוסרים שטחים מארץ ישראל? כשאריק שרון המושחת הוא ראש הממשלה? מה הטעם? אף אחד לא אמר שהאב דגול, אבל כל הכבוד לבת שלו שהיא מוכנה למסור את חירותה (וכמו ששמאלן נאור אמר פה פעם - יש אנשים שבשבילם החופש זה החיים) למען המטרה שלשמה היא נלחמת. נראה אותך עושה את זה, במקום לקשקש פה. חומה אנושית מפני חיילים? למה? הם רוצחים? מה הם יעשו לילד? ראית את החברים הערבים שלך, ששמים את הקנה של הרובה על הכתף של הילדה בת ה-4? למה אז לא אמרת כלום? אני אגב, לא שמעתי על מקרה כזה בכל מקרה. אולי זה לא נעים לשמוע את זה, אבל חיילים - תפקידם למסור עצמם להגנה על המולדת. אזרחים פשוטים - לא. ולכן, אוסלו (שבגללו אגב מתים החיילים גם בהתנחלויות) הביא את ההרוגים שלא היו צריכים לההרג, ורק במקרה - לידיעתך האישית - גם את החיילים שמתו בהתנחלויות (מי נתן להם רובים?!). ואגב, מתו יותר אזרחים בערים מאשר חיילים בהתנחלויות מאז אוסלו, וגם לפני. אני לא יודע בדיוק כמה משפחות יש בחברון, למרות ש-60 נשמע לי די מגוחך, אבל תאמיני לי - חייל אחד לא צריך להיות שם. אם היינו מעיפים משם את הערבים לא היינו צריכים שם חייל אחד. וכמובן, אם צה"ל יוצא משם - זה רק טוב לחברונים. כידוע, הם בד"כ קיצוניים מספיק כדי לחסל את הערבים, צה"ל שם כדי שהם לא יצליחו, ולא רק כדי לשמור עליהם. ועוד שתי נקודות חשובות: א. "ולא צריך להציב שם עשרות חיילים שיקפחו את נפשם בגלל החלטה מטופשת" - העשרות חיילים האלה הם גם מתנחלים וחובשי כיפות, ובטח לא סרבני "מצפון" שמאלנים ועלובים שנמצאים כרגע בכלא. ב. יודעת כמה חיילים שומרים כרגע רק על נצרים? 400 בכוננות מתמדת. יודעת כמה שמרו לפני אוסלו? 5. שניים מהם בשער על עיתון, רגליים שלובות בנוחות, ושלושה במגורים, משלימים שעות שינה. אתם כמו תינוק שמפנצ'ר את הכדור בכוונה ואז בוכה שהוא מפונצ'ר. אנשים חסרי כל כבוד הם אריק שרון וחבר מרעיו, שמנהיגים את המדינה הזאת. ואני לא מבין למה את בוכה. אנחנו משרתים בצבא, ואנחנו אזרחים במדינה, והצבא נועד כדי לשמור על אזרחיו. ואם מחר הערבים יגיעו לתל אביב, את תצאי משם כדי שלצבא לא יהיה מה לעשות? אנשים יודעים לעמוד יפה ביום הזיכרון, נכון, אבל החברים שלך מהשמאל מעדיפים לא רק שלא לעמוד - אלא לעמוד בצפירה של המחבלים הערבים ולתלות תמונות שלהם ברחובות הערים. ומיותר לציין שחיים יבין הוא בדיחה מהלכת ורקובה, ושהתוכנית לא דוקומנטרית אלא מייצגת את דעתו האישית של הזקן הממושקף שמסתכל על העולם דרך קשית, כמו כל שמאלן ממוצע. שבוע טוב :)

KatyRose

New member
וואלה האמת נעם ש

לא חשבתי ככה לפני..אבל קראתי את ההודעה שלך והאמת שחשבתי עליה לא מעט... ואני חושבת שלמדתי ממנה משהו.. באמת.. הסתכלתי על העניין מנקודת מבט אחרת קצת והאמת אתה צודק... אך עדיין, אני חושבת (שעם כל הכאב הצער והאבל) רצוי להוציא את האזרחים מההתנחלויות לבטחונם האישי גם.... וגם בטחון חיילנו.. אמרתי לך זאת בעבר, אני אישית הייתי יוצאת משם בעצמי אם חיי ילדי היו בסכנה) כמובן שאני מבינה את הכאב הרב והצער וסביר להניח שאני לא באמת אדע איך זה עד שלא אהיה במקומם (טפו טפו טפו) אבל מנקודת המבט המזערית והלא חשובה שלי זה כך.. בכל מקרה זה יהיה שקר לומר שלא התרשמתי מתגובתך, לקחתי לתשומת לבי.. אמנם יש בינינו חילוקי דעות מעטים בנושא הזה אבל אני מבינה את הצד שלך ומוכנה להתפשר במקרה הזה ולהגיד.. טעיתי..

noamgk

New member
לבטחוננו האישי?

"פרויקט חמש האצבעות", קראו לזה. שילחו חמש אצבעות התיישבות בין מוקדי ההתעלקות הערבית באיזור רצועת עזה, אחת מהן הייתה סיני והיא נקטעה לצערנו. אנשי גוש קטיף נשלחו להתיישב בחבל עזה כפרויקט בטחוני שנועד להפריד בין המוקדים הערביים שהתפתחו שם (אגב, אני יכול להראות לכם תמונה של נווה דקלים לפני כ-15 שנים, ובה אפשר לראות שלא היה בית או אוהל ערבי אחד במה שנקרא היום "מואסי". רק אחרי הסכמי אוסלו הערבים התחילו להקים מאחזים, שכמובן חוקיים - כי הם ערבים - וללכלך את הרצועה) וכך למנוע מדינת טרור עתידית. אפשר להבין מכך, שאנחנו היינו מוכנים אז - ועדיין - להיות קו בטחוני שנועד להגן על שאר הארץ - בגופינו. גם כחיילים וגם כאזרחים. ומכאן אפשר להסיק, שאם נצא משם למען "בטחוננו האישי", אז "בטחונם האישי" של תושבי שדרות ואשקלון ושאר הערים בסביבה יהיה נתון בסכנה. וכך אנחנו נכשלים במשימתנו. וכמובן, אם נצא משם יוכלו לצאת מעוד ערים בהמשך, והיות ואנחנו החלק הראשון שמאויים בגירוש אנו רוצים להבהיר שטרנספר ליהודים הוא איסור מוחלט במדינת היהודים, וכמו שלא יצליחו (אני מקווה ומאמין) לפנות אותנו - לא יצליחו (ולא יחשבו) לפנות מקומות אחרים. כמו שמצויין הרבה בכנסים ובחוברות הדרכה והסברה, המאבק כאן הוא לא על גוש קטיף או על ארץ ישראל השלמה, אלא על עיצוב המדינה שלנו כמדינה יהודית אמיתית. זו מלחמה שנמשכת כבר 30 שנה מול השמאל, שהשתלט על מערכות השלטון, האכיפה והחוק וכמובן - על התקשורת, ואנחנו לא מתכוונים להרים ידיים כל כך מהר. כמו שהם הוציאו את הטרנספר לערבים מהשיח הציבורי, ולא יעלה על הדעת שראש ממשלה יציע את זה (אלא אם הוא היה גנדי הי"ד), ככה אנחנו נוציא את גירוש היהודים מהשיח הציבורי. ואם לא נצליח בדרך שלנו, זה עלול לקרות בדרכים אחרות, קשות יותר: של ניסיון וטעיה, ויהיה נורא אם נגיע לזמנים כאלה. שבוע מצויין!!!

E טי

New member
נעם, אהבתי את הכותרת

התגובה של נעם מצויינת! אבל אני אוסיף כמה דברים... א. אני מניח שלך בגיל 12 לא היה דעה אישית... כנראה שאתה סובל מבעיה של התבגרות מאוחרת... אנשים נורמלים, מגבשים דעה אישית כבר בגילאים מוקדמים יותר... ילד בן 9 (העצור הצעיר ביותר בחסימות הכבישים) התראיין, וכששאלו אותו אם הוא לא מפחד מהמעצר הוא אמר שהוא הרבה יותר מפחד מאמא שלו, כי הוא הלך להפגנה בלי להודיע לה... ב. אני יצייר לך תסריט - 7:00 בבוקר, כרגע התעוררת מבכי של התינוק שלך, לפתע נשמעים רעשים חזקים מחוץ לבית, עוד לא הספקת אפילו להתעורר, להרים את התינוק, את יוצאת החוצה לבדוק מה קורה, ואת רואה לנגד עינייך חיילים, עם פטישים חמש קילו מתחילים לפרק לך את הבית את יוצאת אליהם, עוד המומה, לפתע קופצים עליך חיילים וגוררים אתך, את עוד עם התינוק ביד... פינוי גבעת שלהבת. נעשה בשעה 7:00 בבוקר, ללא התראה מראש, וללא הודעה למשפחות. ועכשיו, אחרי שאת יודעת את הנתונים, אפשר להתחיל להתווכח. ג. מי שמדינה שלחה אותו לגור באיזור מסוכן, מצפה שהמדינה גם תגן עליו! ד. החיילים ששומרים בחברון, היו שומרים שם גם אם לא היו גרים שם יהודים... אנא ממך, בלי דמגוגיה...

למעלה