מה נסגר פה עם האנשים?

avishaiam

New member
מה נסגר פה עם האנשים?

רוג'ר ווטרס הוא בן אדם, הוא יוצר מעולה שהרבה יגידו "הכי טוב, אי אפשר להשוות בכלל ל...ועוד כל מיני סגידות. אבל בכל זאת בן אדם. מסתכלים להתייחסות שלו פה בסכסוך הערבי ישראלי כקובע דבר ומה שהוא יגיד ככה צריך לעשות. אז זהו שכל אמן שמגיע לארץ מי יותר מי פחות מדגיש את הרצון שלו לשלום, אבל אף אחד (לפי זיכרוני) לא התערב בפוליטיקות של עמים בצורה כ"כ בוטה כמו פינק פלויד ובמיוחד ווטרס. הם מתערבים בדברים שהם לא מבינים(ואת האמת גם רוב הציבור הישראלי לא מבין)והבעיה היא שמקשיבים לשטויות שהם אומרים! כל מקרה זה לא פורום על פוליטיקה אבל זאת רק דוגמא אחת בנוסף למה שראיתי מרומיאו זקיבל חתימה שעושים מבן אדם- אל. (והוא לא אל...)

רוג'ר ווטרס מערבב פוליטיקה במוזיקה

יש לו אמירה. אם אתה מחפש אמנים בלי אמירה, אתה תמיד מוזמן לשמוע בריטני ספירס או רוני סופר סטאר... אנשים שנמצאים כאן תומכים באמנים עם אמירה (אני מתאר לעצמי, אחרת מה יש להם לחפש כאן?). האיש מנצל את הכוח שלו כדי לשנות, והאמת שהוא צודק. החומה שישראל בנתה היא פשע לכל דבר, לפני 60 שנה היו קוראים לזה גטו, היום קוראים לזה גדר הפרדה. בנוגע לחתימה, אני גם חושב כמוך, אני חושב שזה עצוב שבחור בגיל 20+ משפיל את עצמו בכזאת צורה. זה גובל בפולחן ואני לחלוטין מסכים איתך. (טוב שהוא לא צייר לו ציורים על בריסטול והביא לו את זה, כמו ה-fangirls של מאיה בוסקילה...) ויותר עצוב שאנשים כאן מקנאים בו...
אני ממש מרחם עליהם אם זה החלום שלהם.

YEHOB

New member
זה שטויות.

מה הקשר לאמירה ולמוזיקה? אני מעריך אותו בתור אמן. וכל אמירה של פוליטיקה זה לא במקום.. אז לפי דעתך הגדר הפרדה זה גטו ולפי דעתי היא גם לא טובה אבל בגלל משו אחר. בגלל שמחלקים את הארץ הקטנה שלנו ומבתרים על שטחים גדולים ממנה. אז אני בתור אדם שמעריך מוזיקה ואמנים לא כיף לי לבא ולשמוע הטפות על פוליטיקה שלא קשורה לאדם הזה ולמדינה שממנו הוא בא. כשרוב הסיכוים שהוא לא מבין כלום בתחום. ואנשים קונים את מה שהוא אומר בגלל שהוא ניתפס כאליל.

לא אליל, הדעות שלי היו כאלו

עוד הרבה לפני שידעתי מי הוא בכלל. וההורים שלי הם בכלל ימניים... אתה יכול להסתכל על זה כהטפה, אתה יכול להסתכל על איזה כאמירה. זאת עובדה, לאמנים הגדולים יש אמירה - ג'ון לנון, רוג'ר ווטרס... יש קשר בין אמירה למוזיקה, Dark side of the moon, זאת לא אמירה? The Wall, זאת לא אמירה? אם אתה לא חושב שזאת אמירה, אז מה אתה עושה כאן בכלל? לך לפורום רוני סופרסטאר או משהו...

סטלנרי

New member
מסכים עם אלעד

ובנוסף לזמרים שהוא הוסיף אני גם יוסיף כמה: סקס פיסטולס , אנטי פלאג, בונו (יו 2) , קולדפליי, מדונה , nofx , גרין דיי . להקות רבות ונוספות שמעבירות מסרים שמאלניים .

YEHOB

New member
אין לי בעיה עם אמירות בכללי

אבל לרדת לפרטים שרוב הסיכוי שהאמן לא מבין בהם והם הוצגו לו בצורה כל שהיא שבגלל זה הוא חושב ככה. זה ממש לא יפה. אם הוא היה אומר בכללי שהוא בעד שלום הייתי אומר בסדר סבבה. אבל שהוא יורד לפרטים במדינה שאין לו מושג כמו גדר ההפרדה ומה שהיה ניראה כמו השוואה לנאצים זה גועל נפש. אבל זה לא סותר את זה שנהנתי מההופעה :)

איך אתה יודע אם יש לו או אין לו

מושג? צריך להיות גאון בשביל להבין שהגדר הזאת היא פשע לאומי? נסה פעם אחת להיות אובייקטיבי ולא לחשוב על הערבים כערבים ועל היהודים כיהודים אלא כבני אדם, כמוני, כמוך. (במקרה שאתה לא גר ליד הכור הגרעיני, אז אתה מוטציה.
) נסה לדמיין בראש שלך תמונה של צבא חזק פולש לרחוב שבו אתה גר ובונה לך חומה באמצע ואומר "אתם פחות טובים, אז אתם כן וזהו" , אני רוצה לראות שלא היית כועס. וזה כן אמור לסתור את זה שנהנת מהמופע, כי זה אומר משהו עלייך אם לא מעניין אותך התוכן, אלא רק העטיפה. איך אתה בכלל יכול לממן אמן שאתה לא מזהה איתו? איזה רכרוכי אתה? ואם מחר הוא יחליט לתרום את כל הונו לתנועה שמאלנית שמטיפה לשבור את הגדר, איך תחיה בידיעה שאת בעצם תרמת להגדלת הונו? דיי כבר מבלבולי הביצים של כל הימנים למיניהם קופצים פתאום שהוא מתחיל "להטיף" להם על שלום, כאילו שהתכנים של הלהקה הזאת (שרוג'ר כתב חלק ניכר מהם) היו יכולים לייצג את הימין, התכנים הם שמאלניים. הדארק סייד הוא שמאלני, THE WALL הוא שמאלני. נקודה. וזאת המוזיקה שאתם שומעים כל היום, אז אל תבלבלו לי בשכל.... לא טוב לכם תלכו למקום אחר.

מזכירה לך את סעיף 5 בתקנון הפורום

ואת דרך הפניה הראויה כלפי גולשים אחרים. אנא שמור על כללי ההתנהגות הנוהגים בפורום.

FuryUri

New member
חמודי, דבר ראשון תירגע.

אם אתה כזה שמאלני, אז אתה צריך לחשוב שכולם שווים לא? אז מה פתאום אתה יורד על ימניים? הא? דבר שני, לא, הוא לא צריך להתערב בגדר ההפרדה. אין לו מושג (וכנראה שגם לך לפי איך שאתה מדבר) כמה שהגדר הזאת מצילה חיים, כמה שבלעדיה, החיים שלך בשנים האחרונות והבאות יהו בסכנה תמידית. לפני שהוא מטיף על הגדר, שיבדוק מה הלך פה לפני הקמת הגדר. נראה לי שהריגת 30 חפים מפשע, שכל רצונם היה לחגוג את חג הפסח במלון, הוא יותר פשע מאשר הקמת גדר מצילת חיים. ולא . הגדר היא לא פשע לאומי. זה שבית הדין הבלה בלה בלה החליט שזה פשע לאומי, לי זה לא מזיז. הם הורגים אותי? באסה, אשמתם. אני אקים גדר שתציל את החיים שלי. מה ? אין לכל מדינה גבולות? תעשה לי טובה. הוא לא צריך לערבב בין המוזיקה שלו לבין מה שהוא הולך כאן. זה שהוא בעד שלום וכו' וכו' וכו' זה דבר אחד. זה שהוא מטיף שישראל פושעת ושצריך לשבור את גדר ההפרדה זה דבר שני. גם אני בעד שלום וכו' וכו' וכו', אבל כאשר אין פרטנר לשלום אין מה לעשות. והוא , בתור בן-אדם שנראה די משכיל, צריך לדעת שמה שהוא שומע בעיתונות העולמית זה לא מה שהולך כאן. אני מבטיח לך שאם הייתה לי הזדמנות, לשבת ולהראות לו את מה שהיהודים עברו בכ 70-80 שנה האחרונות, מנקודת מבט של ישראלי ולא מנקודת מבט של "אני עיתונאי, אני צריך להביא כמה שיותר סקופים" אז הוא יהה משנה את דעתו לגבי הגדר. הגדר היא אינה מלחמה, היא אמצעי מונע מלחמה. ותפסיק כבר לבלבל בשכל. הוא לא צריך לערבב בין המוזיקה שלו להטפות האלה. אין שום קשר בין DSOTM ו The Wall לגדר ההפרדה ולסיכסוך הישראלי פלסתינאי. נכון, בעד שלום ונגד מלחמה וכו' וכו' וכו', אבל יש הבדל עצום בין להיות בעד שלום ונגד מלחמה לבין לצאת כנגד מדינה, ולהצדיק צד אחד מן הצדדים.

FuryUri

New member
ואם בא לך להתווכח איתי.

אני מזמין אותך להתווכח איתי שלא על גבי פורום: במסנג'ר [email protected] או במסרים. לא על גבי הפורום.

j u n k

New member
מסכימה איתך במאה אחוז

כל הכבוד, סוף סוף אדם עם פרספקטיבה בוגרת. גם אני שמאלנית, גם אני קיצונית, גם אני פיסניקית, גם אני עברתי את י"ב שלי מטיפה לשלום ואהבה, ורוק, הרבה רוק. המסר הכללי יפה, אבל אנחנו לבסוף צריכים לחיות פה. חבר'ה אני התגייסתי לצבא לפני שנה וחצי, והייתי חלק מההתנתקות והבלאגן שרוג'ר ווטרס מרחוק כינה בבוז, אני זאת שפיניתי ישראלים אחרים מביתם, ועם כמה שהייתי בעד ההתנתקות, היום הפלסטינאים מפציצים את המכללה של אח שלי בשדרות. זה קל להציג כל צד כמסכן. זאת מציאות שאחנו חיים בה מאז קום המדינה, לא משנה כמה נדפדף בדפי ההיסטוריה קשה למצוא אשמים, הם לא קיימים, אנחנו הקמנו מדינה כי היינו נרדפים, כבשנו שטחים של פלשטינאים, והפלשטינאים נלחמים על השטחים שלהם בחזרה עד היום. כל כך הרבה זמן עבר מאז ועדיין אותו בולשיט. ומחנכים ילדים לזרוק על חיילים אבנים, אז הם בני 8 אנחנו בני 18 עם רובה, מה הפאקינג הבדל? אנחנו עדיין חיים במדינה שהיא מערבית, וליברלית, ועדיין תקועים בחור עם דעות קדומות, עם אלימות. מה רוג'ר ווטרס מבין מכל זה?! הוא מגיע ממדינת השמנת, הוא מרוויח עלינו מיליונים, כן הוא גאון מוזיקלי, אין עליו, אבל תסלחו לי הבריטים לא יותר טובים מהישראליים, אירלנד עדיין צועקת ומשוועת לחירות. אם אינני טועה הבריטים היו אימפראליסטים ונוכלים בדיוק באותה מידה. מי הוא שילמד אותנו מה זה השרדות?! גם אני יכולה לצעוק מגגי חוצות השמידו את החומה- אבל מה זה יתן לי? ישראלים הרוגים, שפך דמים, מ2 הצדדים, אז זה פשע? שיהיה...אני מעדיפה לחיות. שילך לאפריקה להטיף, שיטוס לקוריאה וידבר על שואה.. פה המלחמה לא תיפסק בקרוב ולא מבחירה. זה עצוב ובא לי לבכות מזה. כי כשאתה מבין שאין פתרון לסכסוך הזה, אתה מבין כמה אבסורדים יכולים לקרוע אותך לגזרים. אבל עם כל הכבוד אני יכולה להטיף לשלום כי אני חיה פה- הוא עדיין לא חי פה , הוא לא מבין ולא יבין מה אנחנו עוברים פה, ומה זה לחיות בצל המלחמה. היה מדהים אתמול- אבל מסרים פוליטיים בישראל זה דבר שקשה לקחת כרק סיסמא זה הרבה יותר מזה. אנחנו לא שוויץ

אני מרחם עלייך אם אתה חושב שהגדר

היא אמצעי מונע מלחמה. איך בדיוק היא מונעת מלחמה? כמו שהיא מנעה בשוק הכרמל? (שאמא שלי דרך אגב נפצעה בפיגוע הזה) הגדר הזאת היא גדר שבעיניי היא סימבול לפאשיזם בחברה, להזכירך החומה הזאת היא לא היחידה שמפרידה בין ערבים לבין יהודים, ישנן חומות כאלו בשפע שחוצצות ללא כל בושה בין ערבים לבין יהודים... גם בלוד סגרו ערבים בתוך חומות, אחת של הרכבת, אחת מקיבוץ סמוך לערבים שביקש לחצוץ ביניהם... זה לא הומני. תראה, אני לא תומך בארגוני טרור, אך אני ללא ספק רואה את ממשלת ישראל כסוג של ארגון טרור,עניין של עובדה - היא עונה על כל התיאורים של ארגון טרור. מי שחושב שאפשר לנצח בעזרת כוח הוא אדם חולה. מי שחושב שהחומה היא זאת שתעצור את המלחמה, הוא טועה בגדול. כי התוצאות על פני השטח, החומה לא עוצרת את המלחמה ומאד רחוקה מזה. אתה שוכח את החבר'ה מדימונה שמקבלים קסאמים כל יום? הם לא נחשבים? מה החומה הזאת מזיזה להם? המלחמה חיה ונושמת ושום גדר לא תמנע אותה, רק דיבור והבנת הצד השני. יש פרטנר, השאלה כמה מוכנים להתפשר, הבעיה בממשלה שלנו היא שהיא מתדיינת ובו זמנית תוקעת סכינים, מה תעזור תגובה צבאית אחרי פיגוע? מה יעזור חיסול בכירים בארגוני טרור? זה רק גורם לחימום האווירה ולהגדלת המהירות של מעגל הדמים הרצחני הזה. שוב, אני אובייקטיבי, בניגוד אלייך. אני לא מצדיק צד אחד, אני לא מצדיק אף צד. אני נגד הטרור ושני הצדדים מייצרים טרור, אבל האמת היא שאנחנו מייצרים הרבה יותר טרור ודיכוי. בכל מקרה, ניראה לי מאד דבילי שמישהו כמוך (שנשמע דיי ימני) שומע אלבומים כמו The Wall... כי האלבום הזה נגד דברים שאתה מאמין בהם, איפה העקרונות שלך? תשמע סאבלימינל הוא COOL, ימני "ופטריוט"...

אלעד, ביקשתי להמנע מדיונים

פוליטיים כאן. הודעות נוספות ברוח זו, תמחקנה. עד כאן.

איך אפשר לא לגלוש לפולטיקה

אם היצירות של הלהקה מכילים תכנים כאלו? במילים אחרות את דורשת להימנע מלדון ביצירות של הלהקה. קוראים לזה סתימת פיות.

לא, קרא שוב את הדברים שכתבתי

דיונים בלהקה, בשיריה ודעותיה מותרים. דיונים בסכסוך במזה"ת - מקומם לא כאן. לשם כך יש מספיק פורומים בתפוז, וברשת בכלל.

balki80

New member
יפה. ותוספת..

אי אפשר להוקיע כל בן אדם שמעז להביע דיעה "נגדית", כבוגד במדינה, ולהתחיל להכין את חבל התלייה במרכז העיר. כל ההתלהמות והלאומנות המטורפת הזאת לא במקום. מותר לאנשים להגיד בקול רם שמה שהמדינה עושה הוא סוג של פשע. אלעד - כל הכבוד - כתבתי משהו דומה בפורום עוד לפני שראיתי את ההודעה שלך, לגבי אי-ההפרדה בין אומן לדיעותיו.

למעלה