מה נכון ?

ליל 2

New member
מה נכון ?../images/Emo153.gif

בבוקר בדקתי בפרי סטייל. טיפה ראשונה-90 , טיפה שניה 110, טיפה שלישית 120, מה נכון ? למה להתייחס ? אולי לעשות ממוצע וזהו ?

שינוים של 10% הם בגדר

שגיאת מכשיר קבילה. 110 יכלול בתחום השגיאה את שתי הבדיקות האחרות.

DannyZ5

New member
אף אחד וכולם ביחד

למעשה קיבלת תשובה שאת בתחום. לא תעשי שום שינוי אם את ב-90 או ב-120, נכון
אם היית ב-200 זה היה שונה

למה השינויים האלה? בעלית אין כזה..

למה השינויים האלה? בעלית אין כזה דבר. אם בדיקה אחת יוצאת 100 אז הבדיקה השניה מכסימום 2 יחידות (פלוס מינוס) לפחות במכשיר שלי זה כך. אז מה העדיפות הגדולה בפריסטיל?

אני חושבת שבכל המכשירים

יש סטייה קבילה של 10%. הבדלים מתקבלים גם בעלית אם הכמות של הדם אינה זהה נקו המדידה שונה ועוד. היתרון של הפריסטייל זה כמות הדם המזערית שנדרשת. האפשרות לדקור במקומות נוספים מלבד האצבעות. זמן התגובה המהיר (בדיקה מסתיימת ב-15 שניות). ו250 זכרונות.

לפחות אצלי

לפעמים התחושה לא מתאימה למה שמראה המכשיר ואז אני חוזרת שוב כדי להיות בטוחה. עכשיו שעברתי לפרסטייל אני משווה בן מקומות שונים כדי לראות באיזה שגיאות מדובר ואיפה, קודם גם השוותי לעלית - עכשיו החלפתי גם אותו....

בתור אחת שעברה לפריסטייל

איך המכשיר , שווה לוותר על הסיטיקים שלי ולהחליפם בלהיט החדש "פריסטייל"

הניסיון שלי עוד מועט

אבל הוא זריז- בקושי מספיקה לסגור את הקופסא והוא כבר סיים את הבדיקה. זה נחמד שניתן לדקור במקומות אחרים - אני מתרכזת בכף היד - מפחדת מידי מסטיות - ובנתיים עושה מיליון בדיקות לשם השווה- כך שלמרות שזה פחות כואב אני דוקרת את עצמי בשלל מקומות רק כדי לראות מה קורה
רכשתי את התוכנה אבל עוד לא ניסיתי. הטיפים שלי בנתיים: לזרוק ישר את הסטיק אם לא הצלחת או חשבת שלא הצלחת ולא לנסות בצד השני - כי אז התוצאות חורגות
. קשה קצת בחושך - מעם העלית הצלחתי. המכשיר יותר קטן - אבל המארז כולו עם הדוקרן והקופסא של הסטיקים גדול מהעלית אבל קטן מהאקוטרנד. מה עוד בנתיים חביב אבל כמו כל דבר אחר דורש הסתגלות מה.

סטיה של 10% במכשיר מדידה, זה לא...

סטייה של 10% במכשיר מדידה, זה לא אומר שבין המדידות של המכשיר (נניח בוצעו 3 מדידות מאותה טיפת דם) יתכנו שינוים של 10%. זה אומר שהמכשיר שלנו עשוי לפספס את התוצאה הנכונה ב- 10% , וזה ממש לא אותו הדבר. טעות של 10% בדיוק המכשיר, חיים עם זה,אין מה לעשות.(אילו עשו מכשיר שהטעות שלו 1%, הינו בטח משלמים על המכשיר 1000$-2000$ , במקום 100$ ההפרש בין הדגימות מאותה טיפת דם נובע בעיקר מאיכות הסטיקים, והוא אמור להיות אפסי. זה מה שקורה בעלית ודומיו.

מצטערת לא הבנתי

זה שהמכשיר שלנו עשוי לפספס את התוצאה הנכונה ב- 10% זה אומר שבין המדידות של המכשיר יתכנו שינוים של 10%. אחרת מה זה הסטיה של ה-10%? חוץ מזה: א. היא לא אמרה כי מדדה שלוש פעמים מאותה טיפת דם. ב. קשה מאוד בכל מכשיר שהוא להכניס את אותה כמות של דם - במיוחד בעלית ודומיו שכביכול "שותים" את הדם. ג. בד"כ אין כאלה הפרשים. אבל גם אם יש זה לא אומר שיש תקלה במכשיר כל עוד זה במסגרת ה- 10%. ובתור אחת שהשתמשה בעלית כמעט שנתיים אני יכולה להגיד שהתוצאות במכשיר שהיה ברשותי היו תמיד נמוכות בהרבה יותר מה-10% בהשוואה לעלית אחר, לפריסטייל ולאקוטרנד- ולמרות תלונות חוזרות ונישנות שלי לסוכנות לא היה אכפת. אני עזבתי אותם בשל שרות לקוי ולא בגלל טיב המכשיר.

boaz31

New member
הפצע בכף רגל לסוכרתי../images/Emo124.gif

תתיחס לפצע אם אתה סוכרתי או מסיבה אחרת לא מגיע דם תיקח אתזה ברצינות רבה מאוד,מאוד וגם לדעת שריפוי הפצעים האלה עדיין בחלקו בחיתולים אם אתה מתגורר בגוש דן סע לבי"ח וולפסון לדר.ויינשטיין ראש מח. הסוכר יש להם מחלקה לטיפול משולב לפצעים כאלה!!!!אני לא רופא,אחד שנפגע ונמצא בטיפול משולב... אם משתבש לך משהו אשמח לעזור לך מנסיוני הנה האימייל שלי[email protected] אל תהסס ותמהר בתגובותיך!!!!

בין המדידות של המכשיר לא יתכנו סטי

בין המדידות של המכשיר לא יתכנו סטיות של 10% !!! ======================================================= לכל מכשיר מדידה יש את אחוזי הדיוק שלו. לדוגמה מכשירי עלית הם בדיוק של 10% (פלוס מינוס) זאת אומרת שאם יש לך מכשיר כזה אז התוצאות שלו יפספסו את "האמת" במכסימום 10%. נניח שרכשת מכשיר חדש, יכול להיות שהוא מראה 6%- (פחות מהערך האמיתי). זאת אומרת שהסטייה שלו תמיד תהיה בערך 6%- (לא יכול להראות פתאום 10%+). לא כל מדידה תהיה לו סטייה אחרת. מישהו אחר רכש אותו סוג מכשיר, הוא בר מזל, והסטייה במכשיר שלו 2%+ , אז בכול מדידה המכשיר שלו יראה בערך 2%+ לגבי סטייה בין 2 מדידות רצופות, היא מאוד מקטנה והיא נובעת בעיקר מהסטיקים, ומעט מאוד מהמכשיר. אם ניקח דוגמה אחרת מחיינו, משקל. יש כיום משקל אלקטרוני. גם למשקל האלקטרוני סטייה משלו.(שם הסטיות הן של 1%-3%) זאת אומרת או שהוא תמיד מראה יותר (משקל חרה) או תמיד מראה פחות (משקל מצוין) גם שם יש הבדל בין שתי דגימות רצופות, נובעות רק מהמשקל. תנסו לעלות על המשקל 3 פעמים רצופות... כתבתי מספיק, אני מקווה שהרבה יותר ברור. היה נחמד להיזכר בימי בטכניון... רק בריאות.

King of pain

New member
סטיות למיניהן ...

כפי שכבר טענתי פעם - יש הבדל בין דיוק של מכשיר לחזרתיות שלו . שגיאה קבועה של מכשיר מהערך האמיתי או האבסולוטי - ניתן ללמוד , ולתקן את תוצאות מדידותיו בהתאם ( כמו בדוגמא של הנרי הכפול - אהבתי את הגדרותייך למשקל מצויין ומשקל חרה , אגב ... ) . אם יש בעייה בחזרתיות של המכשיר , קשה יותר להעריך את סטיותיו ולהסתמך על התוצאות . ההבדל בין דיוק לחזרתיות - על קצה המזלג . בהצלחה עם הבדיקות , רוב בריאות ושמחה , ומי ייתן וגם אצל המכשירים וגם אצל המשתמשים בהם - הסטיות תמיד יישארו בתחום הנורמלי ...
...

למדתי מילה חדשה "חזרתיות"

אם הייתי מכיר אותה היה לי יותר קל להסביר, וכנראה שהיו מבינים אותי בפעם הראשונה. כל יום לומדים משהו בחיים. רק בריאות.

המילה העיברית הנכונה היא הדירות

בהנחה שהתכוונת ל-reproducibility. בכל מקרה אנני יודעת מה ה"חוקיות" או האחוזים של חוסר ההדירות במדידה במכשיר נתון בזמן נתון. נכון שזה יותר בעייתי מאשר מכשיר שסוטה בערכיו באופן קבוע אבל כל עוד הטיפול לא משתנה - כלומר הסטייה אננה משמעותית אינני חושבת שיש לזה השפעה. מיד מנסחת שאלה לד"ר לזר בעיניין.

דואגת1

New member
דיוק מכשירי מדידה

http://www.mendosa.com/diabetes_update_39.htm#Accuracy כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול ולדעת

King of pain

New member
ואללה ...

תודה - גם אני לומד תמיד משהו חדש , מסתבר . התכוונתי דוקא לחזרתיות , ולא להדירות , אבל תודה על המונח החדש . Accuracy - דיוק Repeatability - חזרתיות Reproducibility - הדירות ( עפ"י מילון שושן ...
... ) Resolution - הפרדה ( אלא עם למישהו יש מילה מוצלחת יותר לתרגום )
ואנחנו בד"כ מכלילים את כל המושגים האלו תחת קורת-מילה-אחת כשאנחנו מדברים על דיוקו של מכשיר . תודה שושן , וסוף שבוע חביב ונחמד לך , ולכל יושבי הפורום ובני-ביתם ...
...

ים סוג 2

New member
שיגעונות מכשירים

שלום לכולם אני בתחום האלקטרוניקה הרבה שנים ובדקתי את שיטת הבדיקה במכשירים, המכשיר בודק את כמות הסוכר יותר נכון את הגלוקוז ביחס לכמות הנוזל ומטבע הדברים טיפת הדם בכמויות הנ"ל שונות לפעמים באחוזים ניכרים אחת מהשניה(בכמות הדם בטיפה) אפשר לקבל ב3-4 בדיקות רצופות מספרים שונים על כן גם בחוברות המכשירים כתוב שאם הבדיקה לא תואמת את ההרגשה הכללית יש לבדוק יותר לעומק אך כמו שנאמר כאן 10-15 אחוז זה בתחום התקין, אפילו במכשירים שמחוברים למחזור הדם באופן קבוע יש שינויים דומים אז אם המכשיר ב2 בדיקות מראה 90 ו110 אז אנחנו בתחום התקין ואין צורך בדקירות נוספות מקווה שעזרתי

למעלה