מה נכון - הגעתם או הגיעם?

רפרפול

New member
לא נעלבתי../images/Emo13.gif

האם תוכל לנקוב בשם של ספר בסיסי בנושא זה שניתן גם לרכוש/ לעיין בו גם בארץ? (אני לא אוהב לקנות דברים באינטרנט...
)

GnomeBubble

New member
קשה למצוא ספרים בארץ

הספר של Beekes מאוד איכותי, אבל קצת קשה למתחילים (גם אם יש לו Introduction בשם): http://www.amazon.com/Comparative-Indo-European-Linguistics-Robert-Beekes/dp/1556195052 הספר של פורטסון גם מצוין, והוא הרבה יותר קריא למתחילים. הוא פחות מתמקד בפרוטו-הודו-אירופית עצמה ובתהליכים ההיסטורים, ויותר בענפים ההודו-אירופאיים שנתקלנו בהם ישירות, אבל זה גם נחמד: http://www.amazon.com/Indo-European-Language-Culture-Introduction-Linguistics/dp/1405103167

יאקים

New member
הרי ברור שאנו מבינים את "וולגרי"

במשמעותו היום ולא תוך גלגוליו הסמנטיים השונים. דוגמות אחדות לביטויים וולגריים בעיני המתבונן יאקים, שאולי ייראו לך ביטויי עגה, סלנג וכד': הבאתי לו כאפה; בא לי במבה; בוא'נה חביא ת'תפוח; קטעים אתו; איזה דאחקות הלכו שם.... איך אתה היית מתייחס לכל אלה? מעניין לשמוע ולהיווכח אם אתה עקבי...

GnomeBubble

New member
זה סלנג, לא יודע אם לקרוא לזה וולגרי

אבל אני לא יודע למה כן לקרוא וולגרי. בחלק מהם אני משתמש בעצמי (קטעים איתו, בא לי...).

יאקים

New member
טוב, התשתי אותך הערב די והותר.

מגיע לך טיפה ליהנות מדיוני הפורום, ואני משחרר אותך בזה. ערב מצוין לך.

ציפלך

New member
השאלה היא רק מה תפקידה הדקדוקי של האות ב

ומה תפקידה הדקדוקי של האות ם במלה באכלם.

יאקים

New member
בהכירי אותך ואת שכמותך, נוכחתי לא אחת

שנפשך אינה יוצאת לליבון עניינים ולדיון רציני, אלא להעלאת מחלוקות אל פני השטח, לבחינת בני-שיחך, לביקורת הורסת, ולא לתרומה לדיון עצמו. עם זאת אענה כאילו כוונותיך טהורות וחפות מכל אינטריגות: א. ב בשני המקרים (גם לפני שם הפועל וגם לפני שם הפעולה) מציינת ברוב המקרים תיאור זמן: בעת, בשעה ש.. ב. המ"ם בצירוף "באכלם" וכן כל כינויי הגוף הנוספים לשם הפועל מציינים את עושה הפעולה - באכלם = בשעה שהם אכלו. ועתה לא נותר אלא שתפסוק לי פסוקך, ואם לא תגיב לעניין, ייתם בכך הדיאלוג בינינו כפי שכבר קרה בעבר.

חצי טון

New member
ב מציינת תיאור זמן: בעת, בשעה...

ומה מציינת ב במילים "בעת" ו "בשעה"?

ציפלך

New member
אני שמח שאתה מסכים עמי שהאות ם

היא כינוי הגוף הנספח "הם". להגיד ש"בשעה" או "בזמן" שהם אכלו, עדיין לא מסביר את התחילית ב- (ואני רואה שגם חברנו חצי טון מקשה על זה), כי באמת מה זה "בזמן"? לעצם העניין, המלים בהגיעם, בהגעתם, מכילים את השרש גע. אנחנו מסכימים שהסיומת ם היא כינוי הגוף "הם", אבל מה מעשיהן כאן של האותיות הנוספות ב, ה, ת?

יאקים

New member
הדיון שלנו בשלב זה הנו סינכרוני,

אשר על כן איני מכיר שורש ג-ע, אלא נ-ג-ע. הה"א בוודאי שייכת לעניין, כי לפנינו פועל בבניין הפעיל. המילית ב מציינת, בין השאר, זמן: בבוקר, בלילה, במאה ה-21. ויש מילים ""טהורות" (ללא מיליות לפניהן) שמציינות זמן: אמש, שלשום, מחר ועוד. ולא הבנתי לאיזו ת אתה מתייחס. הרי דובר בדוגמה שהבאת "בהגיעם". ובאשר לחברך, אין לי שיח ושיג עמו, לכן נסה אתה לדון עמו בסוגיה זו, אם תגובתי אינה נראית לך.

ציפלך

New member
מה זה "שייכת לעניין"?

ולאיזה "עניין" שייכת הה"א בבניין הפעיל? ולאיזה "עניין" שייכת האות י באותו הבניין? המילית ב- אינה מציינת כאן זמן אלא בזמן. באותו האופן התחילית-ב בקביעה "ציפלך בבית" איננה מסמנת מקום, אלא את הקביעה שציפלך בבית ולא בלול. במילה הגעתם יש ת. על שום מה?

יאקים

New member
יש לי תשובות, אך בהכירי אותך

אני משער שלא תקבלן, ושוב תמדשיך להקשות כאותו אילן גדול שבו אתה נתלה, וזאת שוב ושוב ללא לאות. והואיל ואני יוצא לעמל יומי, אשאיר אותך כאן בפורום, ונישמע אולי לקראת ערב. כל טוב לך, ציפ.

למעלה