מה ניתן לשמוע ב-CW?

מה ניתן לשמוע ב-CW?

שלום לכול פורום חובבי רדיו רציתי בבקשה לשאול את המומחים כאן ? מה זה למעשה CW..? באיזה תדרים מדובר .? האם זה תדרי חובבים ? מה ניתן לשמוע שם ? ואם יש משהו אם יש למישהו תדרים כאלה ? בתודה מראש לכולםםםם

4Z7CBF

New member
מורס

מדובר על תקשורת מורס ניתן לתקשר עם אנשים בעזרת מכשיר מורס+רישון. תחומי התדרים לתקשורת מורס על פס 2 מטר וגם 20 מטר ועוד.

תודה רבה על התשובה איש יקר

יש לי רדיו כזה עם SSB ויש לו גם CW ואף פעם לא הצלחתי לקלוט משהו אולי יש לך איזה תדר מענין אם אפשר בבקשה

בימים ההם לפני עידן האינטרנט

בCW גלים קצרים שמעו תחנות מחו"ל מרחוק מהודו יפן . גם הייה שידורים של קול ציון לגולה בגלים קצרים . יש לי רדיו מיוחד לגלים קצרים . בשמירות במילאים הייתי מאזין בליילות הרבה . כבר איזה 15 שנה שלא מאזין . יש עוד תחנות רדיו שמשדרות שם ?

מענין אם יש משהו באמת ב-CW הזה?

אולי יש מישהו שיודע אם יש תחנות שמשדרות או יש איזה תדר מענין זה ממש נושא מענין

4Z7CBF

New member
נסה

נסה לקלוט שידורי חובבי רדיו בתחום התדרים 14.000-14.350MHZ מה שנקרא בשפת החובבים תחום ה-20 מטר. כמובן הכול תלוי בתנאי מזג האוויר שמשפיעים על התפשטות הגלים במרחב. תנסה להצטייד באנטנה של 1 מטרכמובן עדיף אנטנה באורך של 10 מטרים (כבל תלוי מחוץ לבית בצורה אנכית) בכדי לקלוט תחנות מרוחקות. כמובן יכולת הקליטה של שידורי מורס או דיבור תלויים במבנה המקלט שברשותך. האם ניתן לכוון במקלט רגישות וגם ברירות של המקלט בתחום של 0.1-2.8KHZ ?

4Z7CBF

New member
הצטרפות

כמובן אתה מוזמן להצטרף לאגודת חובבי הרדיו בישראל וללמוד המון מחובבי רדיו וותיקים.

4Z1PF

New member
שידורי מורס

בשעות הלילה תוכל לקלוט הייטב בתחום 7.000-7.040 מגהרץ. 3.500-3.600 מגהרץ.(השעה עכשיו 00:30 שעון מקומי ומספר תחנות ה-CW שאני קולט הוא רב ביותר - בא לי לומר אינסופי) בשעות היום הפעילות טובה יותר על 14.000-14.100 21.000-21.150 מגהרץ בהצלחה

למעלה