מה נחשב זמן סביר?

medi288

New member
מה נחשב זמן סביר?

היי,
אני שוכרת דירה ומתנהלת מול חברת נכסים (לא מול בעל הדירה עצמו).
לפני משהו כמו שלושה שבועות פניתי אליהם כי נהייתה לי רטיבות ופטרייה בקיר. מישהו מהחברה וגם קבלן שעובד איתם היו אצלי, אבל עדיין לא תיקנו לי את זה.
בסוף השבוע האחרון גיליתי כתמי עובש קטנים שנוצרו שם, אז התקשרתי אליהם פעמיים ביום שני, שלישי וגם היום, ולא חוזרים אליי.
היום גיליתי עוד כתם חדש של רטיבות ליד הקודם.
נשמע לי כאילו הזמן הסביר לתיקון הבעיה כבר עבר, אבל אני לא בדיוק יודעת מה אפשר לעשות.
אשמח לייעוץ.
תודה!

זמן סביר זה יומיים-שלושה

במקרה של משהו שמהווה סיכון בריאותי, רצוי לא לקחת את הזמן.
&nbsp
מה ניתן לעשות? אם לא חוזרים אלייך, תכתבי מכתב רשמי מאיים בו תבהירי שהבעיה אקוטית ומהווה סיכון בריאותי עבורך, ושזה דורש טיפול מיידי, וכל דחייה מחמירה גם את הנזק שנגרם לדירה וגם את הנזק שנגרם לך.
&nbsp
אני הייתי פונה גם לבעל הדירה - מדובר בנכס שלו שנוצר לו נזק שלא מטופל ומחמיר + מקרה כזה יכול להיחשב כפגיעה בתנאי המגורים הסבירים בדירה, כך שאת יכולה לדרוש ממנו פיצוי.

im here7

New member
כל הדירות שראיתי יש בהם פטריה שחורה על קיר שלם איפשהו בדירה,

אין איך "לתקן" את זה , כי הוא לא יחיף עכשיו צנרת בעשר אלף שקך, או הדירה מלמעלה לא תעשה זאת .
הם רק צובעים את הקיר.
וכאן אני רוצה נצלש,
ראיתי דירה שכחל התקרה עובש שחור, בעל הבית טוען שכי היתה סגורה הרבה זמן ולא נכנס אויר, זה נהיה.
הדחרה לא פונה לשום מקום של שמש היא מוצלת, וקרקע,
האם זה ככה ונורמלי? או שאין לי מה להשכיר דירה כהזאת? נגעתי בקירות ולא נראה שרטובים, השאלה אם גם בקיץ מרגישים קיר לח כי הכל חם ומתאדה, או רק בחורף?
&nbsp
האם כל דירה בה יש קיר עם פטריה שחורה(לפני הצביעה שלהם כמובן להסתיר..) זה אומר שאסור לגור בה? כי בכל הדירות שלא נכנס בהם אור שמש ראיתי שיש את זה,
וכל דבר מעבר לזה זה אלפי שקלים יותר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מוזר, אני לא ראיתי דבר כזה ברוב הדירות שראיתי

וראיתי המון דירות. בדירה שלי דווקא כן הייתה בעיה של עובש בחורף בגלל חדירת מי גשמים, והנושא טופל ביסודיות ולא רק בצביעה - לא היה צורך להחליף את הצנרת, וברוב המקרים אין צורך, אלא רק לבצע תיקון נקודתי, ובמידה ויש צורך כזה וזה לא יבוצע, מי שייגרם לו נזק הוא בעל הדירה - דברים כאלו נוטים להחמיר ולגרום בהרבה מקרים נזק גם לדירות השכנים
&nbsp
זה אגב דבר שקרה בדירה קודמת ששכרתי בה, היה נזק כזה שהתחיל מהדירה של השכנים והשוכרים לא התריעו בזמן. הכל תוקן וטופל תוך יומיים בערך.

im here7

New member
איך מתקנים בעית עובש? ואיך יודעים שזה עובש בכלל או

או בעיה של לחות כי קומת קרקע?
נגעתי בקירות והם היו יבשים.
אבל האויר כבד ומרגישים שיש לחות כי אין כניסת שמש, כמו אויר כבד של מרתפים. למרות שזה קומת קרקע לא מרתף.
אבל יש בה רק חלון אחד שפונה צפון. אין שמש שחודרת ממש לחדר,
וריח של טחב בחדר.
מהז ה אומר , רק לחות או עובש? אין מבדילים?
ואם יש רק בעית לחות וריח טחב זה נחשב מסוכן לבריאות לנשום?
כשעמדנו שם יותר מרבע שעה התחלנו להרגיש כובד כזה על היידם כמו אויר כבד של מרתפים מן חוסר נוחות על העור וגם בנשימה. כמו במערה.
זה בהכרח אומר עובש או רק לחות?
האם כל דירה שיש בה ריח טחב זה אומר שיש עובש? או רק לחות בקיצור? ממה להימנע?
למה השאלה, כי בעשר דקות הראשונות זה לא דבר משרגישים, אך כשעומדים שם יותר זמן מתחילים להרגיש מן חוסר נוחות ואויר כבד.
לכן מי שרואה את הדירה החמודה בעשר דקות ראשונות לא יכול ממש לדעת. בגלל זה אני שואל כדי לדעת מה לפסול, במקום לבזבז זמן על כאלה דירות.
זה כבר דירה שניה עם אותו ריח טחב לכן זה כבר נראה לי תופעה. ובשניהם היו סימני פטריה אפורה שחורה על הקירות. או בצתקרה או על קיר המטבח וכו.
&nbsp
ושובף עובש זה בקיר כולו, איך מתקנים תוך יומיים כזה דבר ואילך יודעים שזה עובש?
כרגע שמנו לב רק לריח של טחב. ופטריה. ואויר כבד.

לא "מתקנים", מטפלים

יש אנשי מקצוע שזו המומחיות שלהם, הם מסירים את שכבת העובש, מבצעים טיפול שהורג את העובש, מורחים חומר מונע וצובעים מחדש.
&nbsp
לחות זו רטיבות, עובש זו פטריה שקיימת. אני ממליצה לא להיכנס לדירות כמו אלו שתיארת - זה לא נשמע בריא, וזה ממש לא מחויב המציאות שדירה תהיה במצב כזה.
&nbsp
&nbsp

im here7

New member
זו הבעיה, שהם צובעים ואת לא יכולה לדעת אחרי צביעה,

נכנסתי לדירה אחרי צביעה,ורק אחרי שהייה של יותר מעשרים דקות (שבדכ רואים דירה), מתחילים לחוש בריח מוזר בבית ורואים שכל החפצים נרטבים כי יש לחות באויר.
אז איך אפשר לדעת אחרי שצבועה ואין שום פטריות לראות?
ראיתי כבר קירות לחים אבל שלא ניטתן לראות נזילה או ממש רטיבוצת אלא פשוט לחות באויר, וזה רק אחרי שהייה של ממש בדירה אחרי שכבר חתמת..
אז איך אפשר לדעת?כי הם צובעים מאד יפה כדי להשכיר . אף אחד לא מספר שיש שם בעיה.

נגיד את זה ככה:

בעל דירה שיבצע רק צביעה על עובש ולא טיפול שורש, מי שידפק יהיה קודם כל הוא, כי יווצר נזק מצטבר.
&nbsp
אם כבר איתרע מזלך ונפלת על בעל דירה כזה, העובש יבצבץ מהר מאוד, ובמצב כזה בעל הדירה ידרש לפצות אותך.

למעלה