מה נחשב החטא?

מה נחשב החטא?

טוב...אני זוכר....פעם...שעוד הייתי דתי...והקפדתי...תמיד רציתי לדעת כאשר מאוננים מה ניחשב החטא עצם הפעולה עצמה? או הוצאת הזרע? יש לכך נפקא מינה שהרי אם רק הוצאת הזרע היא החטא אזי אני יכול להינות מבלי לגמור ואז לא חטאתי ואם רק הפעולה עצמה הרי שאני יכול לקצר את משך זמן החטא... (וכן, גם אני הומו שהיה דתי,והתאכזב מחוסר הסובלנות ,האטימות,הגסות והזלזול ולכן ממשיך להאמין באלוהים אך לא מאמין כלל ועיקר ברבנים ודומיהם) אשמח לקבל תשובה קונקרטית (ואשמח גם אם לא תגיבו לסוגרייםש לי , כתבתי את זה רק בגלל שהייתי חייב לפרוק את ההרגשה הזו) תודה

א77

New member
אני דווקא מכיר פאפו מחולון

שאומר: פעם כשהייתי חילוני וכו'. ההוא חזר בתשובה, הוא גילה כי הוא נמנה על צאצאי הרב פאפו הקדוש בעל המחבר של ה"פלא יועץ". בקשר לסוגריים שלך, דוקא לזה ורק לזה רציתי להגיב. כי באמת זה הכי חשוב בדבריך, ואף כי זה הכי חשוב, זה גם מיותר. כי גם מבלי שתהיה בבחינת הודאת בעל דין כמאה עדים. הרי בשורה הראשונה גיליתי כבר כי הנך סובל מהמחלה הזו. איחוליי לך, תכלה שנה וקללותיה, וברכת רפואה שלימה.

כמו שהיה צפוי,לא ענית לעיניין

גם לך ולכל בית ישראל שנה טובה ושנת סובלנות,שנת אהבת אחים (גם אם הם שונים)....

asaf2000

New member
תגובה

קיצור שולחן ערוך סימן שס"ד: אסור לאדם שיקשה עצמו לדעת, או שיביא עצמו לידי הירהור אשה. ואם בא לו איזה הירהור, יסיע את לבו מדברי הבאי לדברי תורה...ע"כ. וקראתי פעם שהמקור של הזרע הוא במוח ולכן הזרע יוצא כבר בהתחלה. (התורה מצווה עלינו בפירוש מה מותר ומה אסור אז אל תצפה מהרבנים שיתירו לך לעבור עבירות דאורייתא רק בגלל שזה כיף לך. וראה את ההודעה הקודמת שעסקנו בזה ואת התשובות של הרבנים שאם אתה נמשך לזה זה עיקר התיקון שבשבילו באת לעולם) ואשמח גם אם לא תגיב לסוגריים שלי , כתבתי את זה רק בגלל שהייתי חייב...)

למעלה