מה נותן לי הארגון?

שני פ

New member
בואו נדבר על כסף...

ועל הפיצול. למרות שלפי תשובתה הנחרצת של טל אני יכולה להבין שהפיצול לארגון ולעמותה נובע כרגיל מעניינים פוליטיים. ובכל זאת, למה הפיצול? האם הארגון לא יכול לעשות גם את מה שעושה העמותה? 300 ש"ח בשנה בשביל שיגידו לי שדואגים לי לגב מקצועי זה הרבה כסף. וזו גם הסיבה שבנתיים אני לא מצטרפת לעמותה, כי גם זה עולה כסף. (וגם כי אני קצת קמצנית
) וכי אני מרוויחה ממש מעט. איילת, אני מאוד אשמח אם תפרטי את פעילויות הארגון גם כדי שאני ארגיש ש 300 הש"ח שלי לא עוברים לארגון לריק

Mנטה

New member
לא מגיעות, לא מצטרפות, זה פשוט

לא שווה את זה. אין תמורה.

קדימה, הצטרפי שלום רב, אני מציעה שבמקום לשבת לכעוס ולהתבייש, בפשילי שרוולים, שנסי מותניים ובואי הצטרפי ונסי לשנות איילת

פיצול

כאחת ממקימי העמותה הרשי לי להעמיד אותך על טעותך. העמותה הוקמה בין השאר ביוזמתה ובעידודה של גב' רות אלבגלי, מזכירת הארגון לשעבר במשך שנים רבות, וזאת לאחר שהסתבר כי אין אפשרות לקדם את הרמה המקצועית של המרפאות בעיסוק במסגרת הועד הפועל של ההסתדרות, כתוצאה מכך שארגון הסתדרותי אינו יכול לקבל תרומות, מלגות, מענקים וכו'. כבר אז לפני הרבה שנים... הוסכם על פיצול יעדים כפי שהוא כיום, וזאת ללא כל היבט פוליטי.

שני פ

New member
מה נותן לי הארגון?

שוב אני פונה אליכם בעניינים אדמיניסטרטיביים. פניתי לליאורה ברקאי (יו"ר הארגון) בעניין טבלאות השכר ,היא ביקשה שאצטרף לארגון ע"מ לקבל שירות זה וכך עשיתי, חברות בארגון עולה 300 ש"ח בשנה. האם מישהו באמת מבין מה זה נותן לי חוץ מהעזרה החד פעמית הזו שהזדקקתי לה? בנתיים, לא קיבלתי את מה שהייתי צריכה והאמת... שהייתי רוצה לבטל את החברות בארגון (אלא אם כן מישהו יגיד לי שזה ממש חשוב). מה אתן אומרות?

FESTIM

New member
ארגון/עמותה

גם אני מודה על תשובות הנציגות , אך טרם קבלתי תשובה מה עושים שם עם דמי החבר הגבוהים הללו ? ולגבי העובדות במערכת החינוך אכן ישנה הטבה בדמות חופשות , "משרת אם " ומערכת נוחה יותר של שעות . לפחות זה...

ארגון פניתי לליאורה ברקאי, יו"ר ארגון המרפאים בעיסוק עם השאלות שעלו, בקרוב אחזור עם תשובה. לגבי דמי החבר... את הסכום לא קובע הארגון, זה סכום קבוע שיורד לכל המקצועות אשר קשורים לארגון כלשהו בהסתדרות... אני מאמינה שהתשובה אצל עמיר פרץ ושות'... בכל מקרה כשאקבל תשובות אחזור. איילת

FESTIM

New member
ארגון , עמותה

לדעתי הארגון והעמותה אכן חשובים עבור אנשי המקצוע ובכדי שיהיה לנו "גב" באם נזדקק . אך יש לבדוק האם גב זה מספיק זקוף ויציב בכדי לסייע לעמיתים החברים בו . וחשוב לא פחות - נראה לי כי רוב המרפאים/ות (השכירים) נשארים גם כך עם משכורת די דלה וחושבים פעמיים לפני התשלום לארגון או לעמותה .

שני פ

New member
העניין הוא...

שאם כבר לשלם, אז לגוף שנותן משהו מוחשי, לפחות אם הייתי חברה בעמותה הייתי מקבלת את ה- IJOT והנחות בכנסים, אבל מה אני מקבלת מהארגון? האם גב מקצועי צריך לעלות כל כך הרבה?.... החברות העמותה עולה פחות אם אינני טועה.

ארגון ו/או עמותה

שני שלום, ההתלבטות מוכרת. השאלות שאת שואלת כבר עלו כאן בעבר פעמים רבות. לצערנו, המקצוע שלנו מתקשה לצוף מעל המים, אך לשמחתנו ההכרה בו הולכת וגדלה. המאבק היום בהסתדרות הוא גדול וקשה (וזהו תפקידו של הארגון). משמעות הכסף שמשלמים היא, להבנתי, פחות למימון פעילויות ויותר לעצם הרישום. ככל שיהיו רשומים יותר חברים כך יהיה לארגון כוח גדול יותר לנפנף בו ולאיים בו. דבר מפתיע שגיליתי לאחרונה - אם מורידים לך מהמשכורת 0.7%, לרוב הכסף הולך להסתדרות ולא ישירות לארגון ורק אם את חותמת בכ"א במקום עבודתך על מסמך שבו את מוותרת על 0.9% מהמשכורת יגיע הכסף לארגון בסופו של דבר. זהו דבר שכל אחד ואחת צריכים לבדוק, כי מה שווה להוציא כסף שמראש אין לנו כל כך ובסוף לא להיות זכאים למלוא העזרה שאפשר לקבל מהארגון. ולגבי השירותים הניתנים על ידי הארגון - השירותים הם פונקציה ישירה של מי האנשים היושבים בארגון. לכן אני מציעה שכל מי שרוצה לחזק את הגב הזה יגיש מועמדות בדחיפות (עד ה-24 במרץ) כציר לארגון (לפנות לאילה לוי בטלפון 03-5151152). הבחירות לאיגודים הפרה-רפואיים מתקיימות ב-31 לחודש וזה הזמן להכנס ולשנות. אחרת במשך כמה שנים לא יהיה שינוי. ורק כדי להבהיר את ההבדלים - העמותה מקדמת את מעמד המקצוע מבחינה שיווקית ומקצועית ופחות מבחינת הסכמי שכר ותנאים כלכליים. עם זאת, הדברים קשורים זה בזה וההצטרפות הן לארגון והן לעמותה משמעותם קודם כל תמיכה אישית במקצוע ורק אחר כך ההטבות. ושרק נמשיך להתחזק... סיגל

בואו נומר שההסכמי שכר שלנו לא משהו

אני אישית לא אוהבת את ההסתדרות ואני חושבת בקיצוניות ובנחרצות שהארגון הזה צריך להעלם מעל פני האדמה ומה מהר טל

../images/Emo9.gifלא יכולתי להתאפק

אבל חשוב לי להיות מובנת זה לא שאני חושבת שלא צריך ארגון שיעמוד ויגן על העובדים אני פשוט חושבת שההסתדרות לגמרה לא עושה ולא יכולה לעשות זאת אגב, בשל פוליטיקה טל

ארגון המרפאים בעיסוק שני שלום, כפי שסיגל הסבירה קודם לכן, אכן קיים הבדל בין הארגון לעמותה. ארגון המרפאים בעיסוק בישראל הוא היחיד במדינה שלנו, אשר נותן את הגב של האיגוד המקצועי, כלומר הסכמי השכר (גם אם הם לא משהו ), יחסי עובד-מעביד, זכויות וכדומה. ואת הייצוג של המקצוע שלנו בעולם. אני ממש לא מסכימה עם תגובתה של טל, מאחר והארגון מראה את פני המרפאים בעיסוק ואכן, לצערי הרב עם המרפאים בעיסוק נוהג לקטר הרבה אך לא להצטרף למאבקים הללו. כמו סיגל, אני מזמינה את מי שמעוניינת להלחם ולשנות ולהצטרף כחברת ועד, כך אני עשיתי לפני שנים מספר ולצערי הרב אין לנו מספיק כח, בנוסף לקושי שקיים במדינה שלנו. הסכמי השכר שלנו אינם שונים בהרבה מהסכמי השכר של שאר הפרה-רפואיים. לכן, לכל עוני השאלות כדאי לבדוק את הדברים יותר לעומק. אשמח לענות על שאלות נוספות איילת

עוד פרטים

היי אילת, הדיון הזה מתחדש פה בפורום וגם במסגרות אחרות לעיתים קרובות. אולי תוכלי פעם אחת ולתמיד לפרט פעילויות של ועד הארגון, באילו ישיבות ומאבקים הוא מעורב ומול מי הוא עובד (גם אותי זה מסקרן). אני חושבת שאחת הבעיות של הארגון הוא הקושי בהצגת הדברים לקהל שלו - המרפאים בעיסוק, כדי שירגישו שאכן נעשים דברים. סיגל

FESTIM

New member
ארגון

אילת שלום , נראה לי שדברים כמו "הארגון מראה את פני המרפאים בעיסוק " ו"הצטרפות למאבקים " הם סיסמאות שפוליטיקאים ועסקנים מרבים להשתמש בהם (חלילה לא התכוונתי ישירות אלייך ) . כוונתי לומר שקצה נפשנו ממציאת סיבות למאבקים . האם מאבקי העבר הוכיחו את עצמם? מדוע כל הזמן להיאבק ? בואו נכבד את המקצוע ע"י הסברה והצגת ערכיו ולא נחפש סיבות לקטר - כפי שטענת בדבריך . אני חוזרת על השאלה שכבר נשאלה - מה עושים שם עם כל דמי הארגון הללו ?? אני מנצלת את המקום כדי לשאול - האם מי שעובדת בתחום החינוך - משכורתה מחושבת כמו זו של מורה עם B.A. ?

למעלה