מה מקובל?

kidron11

New member
מה מקובל?

לילה טוב, האם מקובל להגיד על אדם העוסק בקבלה שהוא 'קבלי'? שהרי ל'קבליסט' יש סיומת לועזית. תודה ושבת שלום אביבית

trilliane

Well-known member
מנהל
קבלן

וברצינות: עיסוק או תפקיד יכולים להיות במשקלים קַטְלָן, קַטָּל, בינוני או בגזירה קווית עם סיומת -ָן או -ַאי ובלועזית (סלנג) גם -יסט (שכחתי משהו?), אבל ב-Xי משתמשים לשם תואר או לשיוך חברתי / אתני / דתי. לא ידוע לי על מילה מסוימת המתארת אדם העוסק בקבלה; "קבלי" הוא תואר של משהו ששייך לקבלה או לקבל (ועכשיו אני תוהה בעצם למה "קבלי" ולא "קבלתי"
). אם "קבליסט" מקובל ואין מילה טובה יותר לתאר את המקצוע, אז שיהיה קבליסט. אחרי הכול, גם ל"סקסופוניסט" או ל"שוביניסט" אין חלופות בעברית (ואולי יש ואני לא מכירה?) או לכל הפחות לא כאלה המוכרות לציבור.

מקובל מקובל.

השכחת את הרב כדורי - "זקן המקובלים"? והנה דבר רב מילים: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ הסבר מלא למילה מְקֻבָּל שֵם ז' מי שעוסק בקבלה. • עם גירוש ספרד הועתק מרכז לימוד הקבלה לצפת, והיא הפכה לעיר המקובלים. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מוגג

New member
לא מקובל עלי

לא כל העוסק בקבלה - מקובל. מקובל - אדם בעל דרגת ידע גבוהה בקבלה.

kidron11

New member
מתמוגגת ממוגג ויש לי עוד הנחתה

גם בדקתי במילון. מקובל הוא בהכרח אדם המתמחה בקבלה. פתוחה לקרוא עוד הצעות..... עוד שאללה - מה דעתכם על המשפט: לאחר שדב ינון חזר ארצה, פנה אליו הוועד המנהל של רשות השידור והציע לו חוזה לשלושה חודשים מ-30 באוגוסט, 1967. מה אתם מבינים כאן - החוזה נחתם ב-30 באוגוסט או תחילת העבודה היא ב-30 באוגוסט? תודה אביבית

מילון דאב"ש יוכיח.

"מקובל: עוסק בקבלה, חכם בחכמת הקבלה, בקי בחוכמת הנסתר." מקובל מקובל (בחינת גבר גבר), מכונה מן הסתם 'המקובל האלוקי רבי..." או משהו דומה לזה. נ.ב. ונא לא לשכוח שזהו המילונאי השני המקבל את המקובל כפשוטו, ואינו דורש גבהות ב-ס' דפרדס למקובלותו.

למעלה