מה מקביל ל-F650 Dakar ?

yaloner

New member
מה מקביל ל-F650 Dakar ?

לפני כחצי שנה חזרתי מאפריקה אחרי מסע אופנועים של שבועיים שבו חרשנו את נמיביה וחצינו את דרום-אפריקה. תמיד ידעתי שהאופנוע הבא יהיה דו"ש, אבל אחרי ש-3000 ה-ק"מ נעלמו תחת גלגלי ה-F650 (שהושכר בדרום אפריקה), היה לי ברור שאני מאוהב... האופן שבו עבר האופנוע את רכיבות ה-offroad המהירות של נמיביה (כ-2200 ק"מ) והאופן שבו (אחרי כמה קליקים של עדכון הבולם האחורי) עבר האופנוע את 800 הק"מ האחרונים של האספלט המשובח ואכיפת המהירות הלקויה בדרום אפריקה, לא השאירו מקום לספק - אני קונה Dakar, אז מה אם אין לי כסף ! מאחר ובקרוב בן דוד שלי חוזר מארה"ב אחרי מספר שנים, הוא יכול להביא איתו רכב ללא מיסים. נוצר מצב שבו אני למעשה יכול לקנות Dakar חדש מצויד ומאובזר בסביבות ה-8,500$. מחיר טוב לכל הדיעות !! למה אני כותב את כל זה ? כי המחשבות על עלות הביטוח (אם מישהו יסכים לעשות לי) ועלות הטיפולים ב-BMW העירו אותי מהפנטזיה והחלטתי לשקול לקנות דו"ש אחר. הבעיה היא שלא רכבתי על דו"שים אחרים אז אני לא מכיר. איזה אופנועים מקבילים פחות או יותר ל-Dakar ?

MexMex

New member
תתעורר מהפנטזיה..

עוד לפני עלות הביטוח. כי הדוד שלך, בהנחה שהוא תושב חוזר ולא עולה חדש, אינו זכאי להביא רכב ללא מיסים. ככה זה. אם אתה ישראלי שחי 40 שנה בניכר ורוצה לחזור, אתה לא יכול. אם אתה צעיר שעולה לארץ עם תעודת יהודי מזויפת, ברוך הבא.... חוצמזה, גם אם היה באפשרותו להביא רכב, הוא היה היחידי שיכול לנהוג ברכב הזה. החוק הזה נועד בדיוק בשביל המצב הקומבינטורי שתיארת... צר לי להעיר אותך, אבל זה מה יש... M.

yaloner

New member
../images/Emo2.gif צודק, קראתי לא נכון את האותיות

הקטנות
אבל אם כך, השאלה שלי הפכה לרלוונטית הרבה יותר !! ואפילו רלוונטית לשנתונים נמוכים יותר. אז אני עדיין מחכה לתשובות...

moxi

New member
ה-650GS ה"רגיל" יעשה את העבודה

השאלה היא מה התקציב שלך? תעיף מבט גם בשרשור ה-XF שבעמוד כרגע, יכול להיות שיתאים לך גם. אגב, לידע כללי - לי יש GS 2001 שאני שוקל למכור בימים אלו.

C O L T

New member
איזה עבודה?

רכיבות שטח? אתה בטוח? כמו הדקאר? לא נראה לי, ולי אין כזה למכירה, אז... לדעתי, אם רוצים משהו לא יקר, להנות מכל העולמות קצת, ולהתקרב לבימר הדו"ש בלי לשלם על אחד כזה, צריך לקחת KLE500 משומש ולהשקיע קצת במתלים, ואולי קצת מסביב, ככה משיגים אופנוע דו"ש כביש במחיר נמוך. אישית אני כבר וויתרתי על גישת "כל העולמות" ומעדיף הקצנה לכיוון מסויים, מציע להחליט מה עדיף, כביש או שטח ולהצמד לכיוון הנבחר, אם שטח, אז איזה DR\XR, אם כביש אז אולי XF או טראנסאלפ, אם יש תמצא תקציב. גם F650GS הוא בכיוון הכביש. דו"שים של כביש נותנים יכולת שבילים מסויימת, אבל יקר לתקן פיירינגים שהתפזרו על קילומטר בנפילה הראשונה. לדעתי, השטח צ"ל הכיוון המועדף. DR650 הוא זול, אמין, עמיד, מספיק מהיר בכביש, אם רוצים לשמור על מהירות חוקית. גם XR650 מתאים בהחלט.

בימר

New member
קולט - לצערי...

הרבה דעות קדומות. יש לך נסיון עם F650GS בשטח? או שפיך מדבר מנסיונם של אחרים? ושים לב לתמונה בשרשור זה - רובם GS רגילים ולא DAKAR...

enigo

New member
עניין של הגדרות...

מה גם שקולט רק אמר שה-GS פחות טוב בשטח מהדקאר, דבר שאפילו ב.מ.וו מסכימים עליו. מעבר לכך, ההגדרה של "לעשות את העבודה בשטח" היא גמישה מדי, אני מכיר אנשים שטוענים של-XF יש יכולת שטח, כשאני אחרי 20 מטר על שביל שטוח (זה שרץ לאורך הכביש לב"ש) נסתי בחזרה לכביש כל עוד גלגלי מתחתי. גם ה-KLE ממש לא עושה את העבודה בשטח, מבחינתי וגם אחרי שיפורי מתלים מהותיים לא הייתי ממליץ עליו כאופנוע דו"ש אמיתי. מצד שני יש כאלו שמשוכנעים כי 1150GS הוא אופנוע שטח (ואתה בינהם, לא?) רק בגלל שאפשר לנסוע איתו בשטח. מזכיר לי בחור שהתעקש איתי שה-Z8 שנסעתי בה היא 4X4 רק כי הנהג הצליח להעלות אותה במעלה שביל תלול ושטוח לשם צילומים... זה שאופנוע יכול לנסוע בשבילים עדיין לא הופך אותו לאופנוע שטח (וראה ערך הטריומפים במשימה בלתי אפשרית 2...)

בימר

New member
עניין של הגדרות

הגדרתך לשטח, אניגו, היא צרה. יש שטח ויש שטח, ואני לא אומר שהמפלצת שלי היא אותו אופנוע ואותם ייעודים כמו איזה קתום ששוקל 100 ק"ג. אבל - היא יודעת לרדת מהכביש, ובכבוש, ולכן היא נקראת - דו"ש. ואנשי BMW אומרים ש- GS הוא דו"ש. רק אנשי "שטח" אמיתיים נעלבים כשאנשי הדו"ש אומרים ש"גם הם יורדים לשטח"
ושוב - יש שטח ויש שטח

enigo

New member
זה צר זה?

היית צריך לקרוא שירשור מסויים בפורום השכן, בו הטיח בי אחד כי אני אינני אופנען יען כי נוסע על כבישים אנוכי והאופנוע כלי תחבורה עבורי. הוא הגדיל ואמר כי כל מה שהוא לא סינגל וסלעים הוא לא באמת שטח (צר אמרנו?)
בקיצור - הכל יחסי. לא מזמן ירדתי לשבילים עם צמיג מישלן אנקי, פחד אלוהים, אין אחיזה במיל. ועדיין הדבר הזה מוגדר כצמיג דו"ש ואנשים נוסעים איתו בשטח ונשבעים שהוא אחלא...

enigo

New member
אתה היית מהמסכנים שקרעו את נמיביה

מבלי לעצור ולראות באמת את המקום? שלא תבין לא נכון, כמובן שטיול כזה עדיף על לשבת במשרד, אבל בוא לוקה בטעות הבסיסית של מערביים שמגיעים לאפריקה. במקום לטייל הם משחקים "חבר את הנקודות". את הטיול שלי באזור התחלתי באותה צורה - סימון נקודות על המפה לפי הוראות המדריך (נדמה לי שזה היה פוטפרינט) וחיבורן בקצב רצחני. מאוחר יותר הבנתי כמה השיטה הזו שגויה, כמה אני מפסיד בדרך, בכל המקומות שלא מופיעים במדריך, אבל הרבה פעמים מעניינים פי כמה והכי חשוב - כמה עומק מקבל הטיול אם עוצרים ומדברים קצת עם המקומיים, לומדים להכיר אותם, ולא רק את מנהלי האכסניות... בכל מקרה, לשאלתך - אם אתה ממש קצר בכסף - DR650RSE, אמין, נוח, סטרטר, מיגון רוח ויכולת שטח מקבילה לשל הדקאר. פחות מעוניין במיגון רוח ? קח את ה-RE, שיש לו גם יותר יכולת שטח. את שני אלו ניתן למצוא במחירים החל מ-10K. יש יותר תקציב? תבחר בין XT (הכי טוב בעיר - קצר, זריז אבל חלש יחסית) SR650SE (הכי נוח מחוץ לעיר) או XR650 (הכי טוב בשטח, קצת פחות על הכביש). אלו ידרשו תקציב מאזור ה-16K. תהנה!

yaloner

New member
מסכנים ? ../images/Emo171.gif

אכן, עדיף מלשבת במשרד... מראש היה מדובר על מסע אופנועים ולא על טיול ככה שמבחינתי זה היה סיבוב הכנה לטיול הגדול שיבוא בנמיביה. חוץ מזה, בהחלט פגשנו מקומיים ראינו נופים וחיות. ולא כל-כך פגשנו מנהלי אכסניות כי לא ישנו בהם אלא באוהלים. אני מופתע קצת מנימת הביקורת ואשמח לספר לך קצת על החוויות בליווי תמונות (בסביבות 200 מהן). לגבי תשובתך, תודה רבה, באמת עשית לי סדר.

YLEE

New member
אני הייתי קורא בשקיקה

ספר הרפתקאות שהיית מפרסם.

yaloner

New member
../images/Emo9.gif תודה רבה

אבל לא בטוח שיש לי מספיק חומר לספר (מדובר על שבועיים). וגם אני לא חושב שיש לי את יכולות הכתיבה הנדרשות

YLEE

New member
../images/Emo99.gif עכשיו אני מזיל ריר...

כמה עלה לך הטיול הזה? תשמע.... א) גם הספר של סיגל גבע מתחיל ב "קמתי , התרחצתי , התלבשתי" גם גבי בבלי ... לא צריך להיות סופר... התובנות שאתה מקבל מיומן מסע - הן שמדברות. ב) בנוגע לטיול מאורגן - באמת חבל. זה אוקסימורון - "מסע" ו"מאורגן". אני הייתי מעדיף "לזרום" ולא "להשיג יעדים/נקודות על המפה" בכל אופן - לא יזיק לפחות לעשות כתבה ולהעלות תמונות למרחב הקיברנטי.

enigo

New member
יכול להיות שקיבלתי רושם שגוי...

אבל מהכתבה במוטו היה נראה שהטיול כלל בעיקר השכמה, קפיצה על האופנועים, נסיעה כל היום, הכנה ללילה... אם זה לא היה כך - קבל ביטול לכל החלק הרלבנטי בתשובה הקודמת. אם זה כן... אז אני עדיין לא מבין את הרעיון בטיול/מסע כזה, ולמרות שאתה טוען שפגשתם מקומיים, רוב הסיכויים שטיול בקצב איטי יותר ישנה לך את המושגים של "להכיר". לא מצליח להבין את הרעיון של טיול כמסע אתגרי - לראות כמה ק"מ אפשר להספיק ביום. זו המלכודת הידועה של מסעות האוברלנד באפריקה - אנשים הולכים לחברה שרשומות לה הכי הרבה "נקודות עניין" בפרוספקט, רק כדי לגלות שהם שילמו עבור טירונות מנויידת שכוללת בעיקר טילטולים לאורך שעות בארגז של טלטולית... פגשתי הרבה שטיילו בצורה כזו במהלך הזמן שהייתי שם, ואף אחד מהם לא הצליח לתרום לי מידע מועיל לגבי נקודות מעניינות באמת, מזה אני מסיק שהם פשוט לא הצליחו להגיע אליהן, או לשים לב שהם שם... לגבי לראות נופים וחיות - אי אפשר לעבור בנמיביה מבלי לראות נופים וחיות, לפחות לא אם יש לך חוש ראיה תקין - ג'ירפות רצות לאורך הכביש, פילים מחכים שהכביש יתפנה כדי לעבור, קופים גונבים לך אוכל... הפישריבר קניון בזריחה (אם יש זמן פשוט לשבת ולחכות שהשמש תעלה, מבלי להיות בלחץ של קיפול מאהל) ועוד ועוד... אוי כמעט כואב להיזכר...

yaloner

New member
אל תאמין לכל מה שאתה קורא בעיתון../images/Emo8.gif

בתור התחלה, לא הייתי מכנה את מה שקראת במוטו כתבה אלא פרסום (ואולי אפילו "פרסומת"). כמו שהרבה דברים שנכתבו שם קצת שונים מהמציאות (וחלקם אף לא התרחשו), הרבה מאוד דברים חסרים ב"כתבה". מהסיבה הזו לא קראתי אפילו את חלקה השני וקשה לי להתייחס לרושם שקיבלת מהקריאה. יכול להיות שהמפרסם רצה להכניס כמה שיותר פרטים, ארועים ואתרים לדפים שקיבל ממוטו ולכן יצא "פרוספקט". מצד שני, בהחלט תיכננתי מראש ושילמתי על מסע של יותר כ-3,500 ק"מ ב-12 יום כך שלא הופתעתי מאופי המסע (או טירונות כמו שקראת לזה). החלק המרכזי ביותר היה הרכיבה עצמה בשטחים ובנופים המדהימים של אפריקה. אין צל של ספק, שהמסע הזה לא ביטל את הטיול של החודש וחצי שמתוכנן ברכב 4X4 עם חברה שלי וזוג נוסף שמתוכנן בנמיביה לעוד שנה. אני חושב שאין ביננו חילוקי דיעות כלל (חוץ מזה שאנחנו חיכינו שהפילים יעברו ולא להיפך), אופי המסע הספציפי שלנו פשוט שם את חווית הרכיבה באפריקה במרכז. ברור שזה לא מתאים לכל אחד, וברור שזה לא מתאים כאשר אתה יושב בטלטולית. בכל אופן, כל עוד עיניך מצטעפות מהזכרונות ועדיין לא שכחת פרטים חשובים, אולי תרים את הכפפה ותכתוב את הספר, אני בטוח ש-YLEE יקרא גם אותו בשקיקה. ודבר נוסף, עוד לא נולד הקוף שיגנוב לי את האוכל

enigo

New member
ספר לא... כתבה כבר כן...

ואפילו יש שם תמונה שלי עוד עם שער ארוך. בכל מקרה, במקרה שלי אחד מהקופים כחולי הביצים ניסה לגנוב לי את הקורנפלקס. נראה לו באמת! אחרי רייס של 20 מ' הוא הבין שהוא לא יצליח להגיע לשיחים עם השקית ביד - עצר, זרק את השקית, הניף אגרוף זעיר לאוויר וקילל את האמא של כל הישראלים הקמצנים בקופית שוטפת.
לגבי זכרון - מי צריך זיכרון כשיש יומן מפורט?

למעלה