מה מצפה לנו בעתיד?

strahd

New member
מה מצפה לנו בעתיד?

אני מסתכל בזמן האחרון על הפורום ולומר את האמת, אין לי הרבה מה להוסיף לו. הפכנו מפורום על רומח הדרקון לפורום על נילס, מרקו ובסופו של דבר נגיע גם לסקוטר (לותיקים שבינינו). החלטתי להשיב את הסדר על כינו וקצת לעדכן מה עומד לקרות בעולם של רומח הדרקון בקרוב ברחבי העולם. אשתדל לא להוסיף ספויילרים עצבניים. אז מה מגיע בקרוב: בחודשים האחרונים ניכר שהספרים ברומח הדרקון התמעטו, אבל מבול של ספרים חדשים עומד להציף אותנו בעקבות עלייה מחודשת של ספרי רומח הדרקון שהגיע בעקבות הירידה התלולה בספרי MAGIC, שלא הצליחו כל כך והשנה יש להם רק טרילוגייה אחת, שמסתיימת בקרוב על העולם המתכתי מורידין. אפריל הספר השני בסדרת המינוטאורים של ריצ'ארד נאק יוצר לאור בכריכה קשה, ובו יסופר על המשך מלחמת האזרחים הפוקדת את המינוטאורים. נצטרך לחכות עוד שנה עד הכריכה הרכה לביקורת, או שיש מישהו שמוכן להלוות לי אותו כשהוא ייצא... שמו של הספר הוא "גאות ושפל של דמים" (בתרגום נוראי), והוא מבטיח להיות יותר טוב מקודמו. מאי החודש מתחילה הסדרה החדשה של רומח הדרקון. במשך הזמן האחרון התברר שהסדרה של הרשומות שקוצצה לילדים הצליחה מאוד והוחלט לפתוח סדרה חדשה שתהיה מיוחדת לגיל הצעיר (8-12). העלילה של הסדרה תתרחש ב"עידן הזהב" של רומח הדרקון ותתרחש בין טרילוגיית התאומים לבין דרקוני להבת קיץ. הספר הראשון הוא "מקדש טובח הדרקונים". זה גם גורם לי לחשוב אולי כדאי שיכתבו סדרה למבוגרים באותו הזמן... אוסף סיפורים קצרים ייצא במהלך החודש וייקרא "החיפוש אחר העוצמה: הדרקונים במלחמת הנשמות, החלק האחרון בינתיים מסדרת הסיפורים הקצרים של הדרקונים. הרבה סופרים טובים נרתמו לכתיבת סיפורים קצרים ונקווה שהפעם האוסף יהיה טוב. יוני הסופרת ה"חביבה" עלי, ננסי ואיראן ברבריק, שרק אלוהים יודע מדוע WOTC נותנים לה לכתוב סיפורים מוציאה שוב תחת עטה ותחת מעבד התמלילים שלה ספר חדש מסדרת "עידן בני התמותה". הספר האחרון משם, "ראש השבט האפל" היה פשוט נהדר, אבל נראה לי שנצטרך לחזור ולסבול. שם הספר הוא "האסירה ממפלט" או האסיר, ואין הרבה מידע על הספר, אלא שהוא יציג דמות שהוצגה לראשונה בדרקונים של להבת קיץ. ההימור שלי הוא אושה, מכיוון שהיא ודזרה היו היחידות שהיו אסירות במפלט במהלך מלחמת הנשמות. יולי לא הספקנו להתאושש וכבר עוד ספר יוצא מסדרת "עידן בני התמותה" והוא מאת דאגלס נילס, שהוא סופר שלפעמים מסוגל לכתוב זוועה ולפעמים כותב מדהים, אני מקווה שהפעם הוא יצליח להפתיע לטובה. שם הספר הוא "מועצת המכשפים" ויש לו פוטנציאל גדול - העלילה של הספר תספר על שתי דמויות מפורסמות - פאלין וג'נה? הספר השני מסדרה הרפתקאות הילדים ייצא - "הממלכה הגוססת". יש מתנדבים שירצו לקרוא ולתת ביקורת? אוגוסט אוי אוגוסט. איזה חודש! ים, שמש, ארטיקים והספר החדש של מרגרט וייס: "ענבר ואפר" על מינה. זה הספר שאני מחכה לו יותר מכל, אבל אני אקרא אותו בערך באוגוסט 2005, מכיוון שהוא יוצא בכריכה קשה. אבוי לי! עוד מספר ספרים עומדים לצאת, אך אין להם פירוט מדוייק ואלו הם: "באר הדרקונים" - "עידן בני התמותה" "אגם המוות" - הספר החדש של ג'ין רייב על דהאמון. האין אלוהים מעלה שישמע לתחינתי!? אנא ממך, סלק נא אותה, אף אחד לא רוצה אותה כאן! מנוסת המובסים - החלק השני בסדרה המפתיעה לטובה של מרי הרברט על לינשה. צדק של גיבור - החלק השלישי והאחרון בסדרת ארגות' המופלאה. זהו בינתיים, כשיהיה עוד מידע וכשאני לכל הרוחות אוכל להניח את טלפי על "גורלו של מכשף", החלק השני של טרילוגיית ארגות', שמשום מה לא הגיע לארץ, אוכל לכתוב ביקורת. בינתיים חשבתי אולי לכתוב ביקורות גם על ספרים אחרים שדומים לרומח הדרקון... אולי. נתראה בקרוב.

Moondust

New member
מגניב, אוסף סיפורים!../images/Emo41.gif

גם דרקונים וגם מלחמת הנשמות... oh the joy. תודה על העדכון המצוין! (איכס, ספר על מינה
)

NJS

New member
תגיד...

מה ההבדל בין כריכה קשה לרכה? חוץ מהכריכה כמובן

strahd

New member
ההבדל המשמעותי

הוא במחיר ובגודל. ספר בכריכה קשה עלול לעלות פי שניים ואף שלושה מספר בכריכה רכה. אמנם, בכריכה קשה, הספר נשמר טוב יותר והכתב גדול יותר והנייר משובח יותר, אבל אתה נתקע איתו להרבה זמן, ואם אתה לא מתכוון להשאיר את הספר אצלך או לא מסוגל לחכות עד שתקרא אותו, אז תקנה. לרוע המזל, כל ספר של ג'ורג' מרטין אני קורא בכריכה קשה, כי אני לא מסוגל לחכות והמחיר לא כל כך גדול, מכיוון שהוא יוצא בכריכה רכה בשני חלקים גם באנגלית ואז זה אותו המחיר.

NJS

New member
מעניין

למה בעברית מוציאים ספרים רק בכריכה רכה דרך אגב מה קורה עם כוכב אבוד?

midnight dragon

New member
חבל שהכל יוצא באנגלית.. וגם שלא

יהיה כלום בספריה.. אין לי כוח לקנות אותם.. חח

La Gamba

New member
?

חבל שהכל יוצא באנגלית? הידעת? באחד מהספרים, בקטע בסוף של "על המחברים", הם התהללו בכך שספריהם תורגמו להמון שפות, צרפתית, ספרדית, עברית, וכו'....

NJS

New member
אבל

בעברית יש רק 10 ובאנגלית יש מאה ומשו יחי ההבדל הקטן

La Gamba

New member
יש יותר

שישיית המפגשים-6 רייסטלין-2 רשומות-4 אגדות-3 נשמות-1

La Gamba

New member
על מה אתה מדבר?

יש את טרייסי היקמן, שהוא אחראי על המו"ד. ויש את מרגרט וייס, שהיא אחראית יותר על הכתיבה עצמה.

python 4

New member
התייחסתי ל 'על המחברות'

המיתולוגי שמופיע בסוף הכרך הראשון של רשומות, כסמל לזוועת התרגום שממנה סבל רומח הדרקון בשנותיו הראשונות.

python 4

New member
למה טענו?

מן הסתם המחברות מגי וטריי יודעות מאיפה זה התחיל, הרי טריי היתה זו שכתבה את המשחק (וזה שהיא לא בטוחה במיניות שלה זה בטח לא אשמתו של המתרגם המסכן, מה שמו).

La Gamba

New member
שמו של התרגם מרשומות....

"ד"ר עמנואל לוטם" הידוע והמהולל. (בלע!)

python 4

New member
../images/Emo45.gifאחלה!

אבל הדבר שאני הכי מחכה לו ב- 2004 זה ההוצאה המחודשת של elven nations.. אני מקווה שלא ביטלו את זה.. זה אמור לצאת החל מהרבע האחרון של השנה. ועוד משהו, לגבי הסדרה לילדים - זה שהסדרה יוצאת בפורמט כזה לא אומר שאנשים מבוגרים לא יהנו ממנה. הם לא יוצאים בשפה ילדותית או משהו כזה, אלא רק בכתב גדול ובהיקף מצומצם, וזה יכול להפתיע לטובה. ואני מבין שאין לי מתחרים על ליבו של סקוטר, כן?

python 4

New member
בבקשה, הוא שלך.

אה, סקוטר!
אגב, מישהו רצה תמונה שלי? הנה -

למעלה