מה מציק לי בלפיד?

ד2003

New member
מה מציק לי בלפיד?

* תושבים מחנים את המכונית/אופנוע היכן שבא להם,על המידרכה ,חופשי-למי אכפת מהולכי רגל,עגלות ילדים. אם לשוטר שלנו לא מפריע,התופעה תמשיך. * כלבים רבים מסתובבים חופשי בישוב.מתנפלים על תושבים הרצים בישוב בערב,נובחים ומתנפלים על הולכי רגל. למי איכפת? תנסו לעבור ברחוב הדקל,מצפון לדרום בכל שעה ביום. לפחות 3 כלבים יגיעו אליכם? מישהו שמע בישוב על לוכד כלבים? מחלקה ווטרינרית במועצה האחראית לנושא? כל כלב בישוב חייב שבב זיהוי,מה הבעיה ללכוד את הכלבים ולהעניש את הבעלים? * ירי זיקוקין בישוב,בכל שני וחמישי,ללא הודעה לתושבים.אנו באיזור רגיש. טוב לישמוח ,רק ליידע מראש. חגיגות בבית -הכנסת-זיקוקין,השבוע במדורה-שוב ירי.. ומתי הפעם הבאה? * ואחרון , הפריע לי מאד שבזמן הצפירה בערב יום הזיכרון לפני כשבועיים,חרדים שנכחו בחצר בית-הכנסת(לבושי השחורים המגיעים לישוב לבית הכנסת במשך השבוע,מקרית-ספר) דיברו בפלפון,הלכו בחצר,דיברו בניהם בהפגנתיות,בקול. לא יכלו לקרוא מישניות במשך דקה ולכבד את הנופלים? מה דעת רב הישוב? טוב, לידיעתכם.

אירילה

New member
../images/Emo45.gif צודק במאה האחוזים

התופעה של חניית רכבים ואופנועים על המדרכה גובלת ממש בשערוריה ,פעם האשימו את ערים בביצוע כושל של תשתיות כמו מדרכות ושפות המדרכה ,עכשיו מתברר שגם בנו יש אשמה ,רחוב הרי ירושלים הוא דוגמה מצויינת להריסת תשתיות מדרכה ,אם היה אפשר היו אלה שמחנים על המדרכה, גם מכניסים את רכבם הביתה . אבל מה אפכת להם?העיקר הרכב השני מול השער ,הולכי רגל אחרים שישברו את הרגלים.גם רחוב הזית לא פטור מתופעה זו. איתן השוטר......לתשומך ליבך!!!!!! כלבים ,לא עלינו ,מסתובבים חופשי ולבעלים ממש לא מזיז שאחרים פוחדים. ובקשר לצפירה בערב יום הזיכרון ,כאחד ממתנדבי המתמ"ידים הבחנתי בחרדים ששיחקו במגרש הכדורסל וביחד עם איתן השוטר שהזעקתי הברחנו אותם מהמקום ,או יותר נכון לומר שברגע שהם הבחינו בנו מתקרבים תפסו רגלים ,נכנסו לרכב ונעלמו. את הרב יהודה ישרים בוודאי שאין להאשים בזה ,הרב עמד דום בדיוק כמו כולנו בעת הצפירה ,לזכותו של הרב ייאמר שהפיח קצת חיים חדשים בקהילה בלפיד ולאוו דווקא בתחום הדתי עליו הוא מופקד. אני בטוח שהרב לא היה מסכים עם מעשיהם של החרדים אז.

כדורסל בטקס יום הזיכרון

אני מזועזע לשמוע על חוסר הרגישות המשווע מצד אותם אנשים. אין לי כל מידע מי היו אותם האנשים, וחבל שלא ניתן היה לברר זאת. עם כל זאת אני חושב שלא ניתן להסיק משתי ההודעות (אברכים בבית הכנסת ואנשים שנראו כחרדים במגרש) מסקנה כוללת לגבי ציבור שלם. שבת שלום וכל טוב, יהודה ישרים

ליבי איתך

בוקר טוב. אענה על ראשון ראשון: 1) גם לי מפריע שאנשים מחנים את מכוניותיהם במקומות לא בטיחותיים. פעמים מספר דיברתי על זה בבית הכנסת ותליתי מודעה על לוח המודעות בבית הכנסת, אבל גם לי אין דרך וסמכות לאכוף את העניין. 2) גם אני התנסתי פעמים מספר בפיתוח "יחסי חברות" עם כלבים חופשיים למיניהם, ברחובות הישוב, ועל כן מבין אני ללבך. 3) אשמח גם אני לקבל הודעה מראש על ירי זיקוקין די נור. במקרה של ירי הזיקוקין בבית הכנסת, היתה על כך הודעה בפורום שאני שמתי קודם לאירוע. כמו כן הודענו על כך למשטרה. 4) צר לי לקרא על האברכים שהיו בבית הכנסת בזמן הצפירה ולא כיבדו את המעמד בעמידת דום או בלימוד משניות לעילוי נשמת הנופלים. באותו זמן הייתי באופן אישי בטקס יום הזיכרון המכובד של הישוב וכמו בכל שנה ושנה עמדתי בצפירה לכבד את זכר הנופלים על הגנת המדינה שכולנו חייבים בכבוד זכרם. על פי מה ששמעתי קודם לצפירה, האברכים היו אמורים באותו הזמן ללמוד משניות לעילוי נשמת הנופלים. לפי דבריך הם לא עשו כן, ואעשה כמיטב יכולתי שתקלה כזו לא תישנה. צר לי. בכבוד רב ושבת שלום, יהודה ישרים

TakeOne

New member
סליחה, יהודה, אבל מה עושים כאן?

אותם "אברכים שהיו אמורים ללמוד משניות"? מדוע בלפיד? ממתי הפכנו למוקד למידה של אותם אברכים? איזו סיבה יש להם לבוא לכאן, מלבד מ"לחזק" את קהיליית תושבי לפיד?

אברכים

שלום אלדד וצהריים טובים. אותם אברכים מזה מספר שנים לומדים מדי יום ביומו בבית הכנסת בשעות אחר הצהריים. לרוב הם לומדים עם עצמם, ומידי פעם מגיעים מספר תושבי הישוב ללמוד איתם. כפי שכבר כתבתי בעבר, כל עוד הפעילות איננה יוצאת מתחומי בית הכנסת ואיננה מפריעה לפעילות אחרת שהישוב רוצה לערוך בבית הכנסת, אין סיבה שהדבר יפריע. כמובן שבמצב בו הם פוגעים ברגשות תושבי הישוב כפי שקרה ביום הזיכרון, יש למחות על כך בצורה מכובדת ועניינית, כפי שאעשה. המשך יום טוב, יהודה ישרים

TakeOne

New member
אני דווקא חושב שיש סיבה - גם לדאגה

וגם לכך שזה כן מפריע. אבל אולי זו לא הבמה ולא העיתוי הנכון לערוך את השיחה/ דיון הזה. בכל מקרה תודה על תשובתך ויום טוב.

namaa

New member
אני מסכימה עם אלדד

למה אברכים שלא תושבי הישוב צריכים להגיע אלינו לבית כנסת? זה לא ישוב דתי ואין כאן מקום לפעילות מסוג זה. מה המטרה שלהם? נראה לי כמו פעילות מיסיונרית. אני לא רוצה לפגוע ברב הישוב -אבל נראה לי אבסורד שבישוב חילוני מקבלים מימון למשרת רב אבל לתפקידים אחרים שהרבה יותר חשובים לישוב שלנו כמו מדריך נוער או רכז תרבות אנחנו צריכים לממן מכספנו. מי קובע את סדר העדיפויות הנ"ל? אם זה המועצה אז כדאי לשנות זאת שם.

למעלה