מה מסמל עץ שצוייר

freearth10

New member
מה מסמל עץ שצוייר

בפינה המאוד ימנית וממש בקצה העליון של הדף? האם יש הבדל בין אדם שמצייר עץ בפינה השמאלית עליונה לבין אדם שמצייר עץ בפינה הימנית עליונה של הדף? האם מבחן העץ תקף רק לילדים או גם למבוגרים? אשמח לכל התייחסות, מאיה

אני מניח שבחירת המיקום לציור העץ,

יש לו משמעות, בדומה לבחירה היכן למקם טקסט כתוב. הטקסט הכתוב אמנם תופס שטח נרחב יותר ככל שכותבים יותר אבל מדי פעם אפשר לזהות כותבים שמרכז הכובד של כתיבתם היא באזור מסוים של הגליון. לו היית סורקת לנו את דגמת העץ הממוקם שם, ולצידו כמה שורות מכתב ידך הייתי מנסה דרך השילוב להציע כמה אפשרויות פענוח. תודה על שאלתך המענינת, לגבי שאר השאלות, הידע שלי בציורים דל למדי אז נמתין אולי אחרים יענו לך.

freearth10

New member
אני מניחה שציור וכתיבה

ככלי יצירה יש בהם הרבה מהמשותף. אז אשאל את השאלה קצת אחרת וגם אם ההקבלה היא לא אחד לאחד זה יתן לי פחות או יותר את הרקע הכלל. אדם שניתן לו דף ריק ונבקש ממנו לכתוב קטע קצר והוא יבחר לרשום זאת בפינה המאוד ימנית עליונה של הדף. מה זה אומר עליו? האם יש הבדל בין בחירת צד ימין וצד שמאל? ותודה למי שחשף אותי לפורום הזה. יש לכם כאן פורום מאוד מעניין ומקצועי ואני מאוד נהנית לקרוא את המאמרים והדיונים. מאיה

מילה1

New member
באופן מאד פשטני

צד ימין של הדף בעברית הוא צד ה"אני","הפנים" "העבר", בית "ההורים" (שמאל= הזולת, העתיד, החוץ). הצד העליון של הדף מציין בין היתר את הטאקט, ההתייחסות למכותב, אופן הכניסה למרחב הדף/החיים.(הצד התחתון- הגימור, התכנון, החומרנות) צריך להתייחס כמובן לעוד מאפיינים בכתב- למשל- אם הכתב קטן, צר, עצור ואיטי ודבוק לשוליים העליונים ולצד ימין - זה יכול להעיד על סגירות, מופנמות התגוננות, היצמדות לעבר ולהורים ואף חרדה מהחברה, מחיים מהעתיד. אך אם הכתב גדול, מרווח, מהיר וסוער - מתחיל מיד בראש הדף ונשאר בצד ימין למעלה- זה יכול להעיד על כותב ספונטני-ישיר ואף חוצפן, שניגש ישר לעניין, בלי הקדמות והתחשבות בזולת וכשהוא גומר את מה שיש לו לומר/לעשות- הוא נוטש בלי לחכות לתשובה, ומאבד סבלנות בלי לבצע "פיניש" ובלי לסגור קצוות. חשוב לזכור שבציור הכיוונים הפוכים!-כמו באנגלית (גם כשהמצייר הוא דובר עברית, ערבית, יפנית, סינית וכד'): אז בציור תמיד זה כך: השמאל הוא האני, הבית והעבר; ואילו הימין הוא הזולת, החוץ, העתיד.

למעלה