מה מכינים לשבת?

mory001

New member
מה מכינים לשבת?

מקווה שהטירונית שלי תגיע לשבת. שאלתי אותה מה להכין לה? מה הכי בא לה? אמרה לא יודעת... אני יודעת שהאוכל אצלם "על הפנים" ובא לי לפנק אותה. חשבתי על חמין (מקווה שיהיה מזג אויר מתאים), את זה אני יודעת שהיא אוהבת. אאפה גם חלה ביתית, ועוגות שמרים, שאולי גם תסכים לקחת איתה לשם. ועוד עוגה, שתהיה בבית לכל החברים שיבואו. מה אתם מכינים לחיילים שלכם כשהם חוזרים הביתה? שיהיה יום נהדר ושקט לכולם, ושכמה שיותר חיילים יצאו הביתה לשבת.

סמדר בנ

New member
חזרנו למתכונים....

מה שחשוב זה שיהיה אוכל ביתי. היא כבר רמזה לי שהיא מצפה שנכין משהו טעים. אני דואגת גם שיהיו גם במקרר דברים שהיא אוהבת, כמו מעדנים מסוימים, פירות, נשנושים וכו'. הבת הגדולה תמיד ציפתה שתהיה גלידה מסוימת שהיא אוהבת וקולה.

אממאא

New member
ואני נעלבתי מהם. בפעם שעברה

שהם הגיעו הביתה, הכנתי אוכל שהם אוהבים והם.. בגדו בי, הלכו להם לאכול במחוזות זרים כי נורא בא להם פתאום - הלכו להם למחוז
ולמחוז ה
ואפילו התפננו להם על ה
בסרט שראו

מכירה את זה כל כךאמאאא

לכן יש פיצות קפואות בקופסאות זה "קונה" עוד זמן ילד בבית וגם מביא חברים זה מאוד פוגע שהם הולכים לאכול בחוץ לאחר שטרחנו יום שלם במיטבח. שמתי לב שיש רשימה ענקית של דברים שבכלל אסור שהוא יראה מול עיניו כי מאביסים אותם בצבא עם זה. אורז ...פסטה.. זיתים ....חלבה.. טונה..

אולי אנחנו קצת מגזימות, לא?

נדמה לי שאנחנו מתייחסות לנושא האוכל יותר מהם. לשמחתי שני בני נמצאים בבסיסים שהאוכל נהדר,מזין וטעים. כשהם מגיעים ומסתכלים בסירים , בכמות ובמיגוון אחד מהם אומר : " את לא חושבת שהגזמת? מה,אין אוכל בצבא? ואף זרק פעם (וממש לא נעלבתי-ההיפך שמחתי),הכדורי שוקולד בבסיס יותר טעימים.

אילתית חמודה...

לאן נעלמו 11 קילו של הבן שלי בצבא? הוא מעולם לא היה שמן. הוא לא מתלונן על האוכל מרצונו החופשי רק כשאני מתחילה "לחפור לו במוח" יוצאים סיפורים על טיב האוכל. התלבטתי מאוד אם לכתוב את המישפט הבא.. ...כן..שמעתי ממנו כשהיה בטירונות שהוא רעב. ערכתי חקירה לגביי הבסיס הזה בנושא אוכל והנישאלים הצדיקו את דבריו. אני לא שמעתי ממנו על כדורי שוקולד בבסיס.(איזה מזל יש להם יו!) כשיתעורר אני אברר את הסוגיה הזו.

סמדר בנ

New member
אין מה להיעלב ../images/Emo10.gif

ביום שבו לא תכיני אוכל, אז הם ירצו דוקא את האוכל שלך... אני בטוחה שהם מעריכים את העובדה שטרחת והכנת. הבת שלי צילצלה אתמול מהדרך לשאול אם יש מה לאכול. אמרתי לה : "קציצות" - ענתה "לא" אמרתי "תבשיל עוף" ענתה "לא בא לי". בדרך לרכבת עברתי במרכז המסחרי שלנו, שם מוכרים ביום ששי אוכל ביתי טריפוליטאי וקניתי מבחר של דברים שהיא מאוד אוהבת. לקחתי מקונדיטוריה עוגה אישית מדהימה שגם היא ברשימת ההעדפות. בקיצור, יצאתי גדולה. חיוך התודה שלה היה שווה הכל. גם היה אוכל ביתי, וגם פינקתי אותה במיוחד בדברים האהובים עליה.

paulika

New member
איזה כייף לך שהיא באה הביתה לשבת

נשמע נהדר מה שאת מתכוונת להכין. אני נוהגת לאפות לחמים מענינים (באופה לחם) עם זיתים אגוזים וכדומה. הילד מת עליהם. מה שהכי חשוב זה להכין את מכונת הכביסה ואם תספיקו ביקור בריקושט כי היא בטח תרצה הרבה שיפצורים. אז שיהיה לך המון כייף איתה בשבת ואם את רוצה מתכונים, יש לי

י רדן

New member
החיילת שלי מגיעה מחר.. ואני כבר

מתחילה לחשוב מה להכין.. כי היא צמחונית ולא אוכלת כל דבר, הבת השניה לא בררנית כל כך,, ולכן כל מה שאבשל זה בסדר מבחינתה.. ראשית ברור לי שמרק אני מכינה כי את זה כולם אוהבים אצלי.

אחד סוגר, השני מגיע

לעיתים הצבא "מתחשב" בנו ודואג שלפחות אחד יעשה איתנו את השבת. מגיע הבן היותר מפונק (באוכל). כלומר האוכל האהוב עליו כבר מתבשל.(מגיע היום בלילה).אז מכיוון שהחורף בפתח החלטתי לפתוח במאכלי חורף: מרק גולש הונגרי (בהונגריה מגישים אותו בתוך רבע כיכר לחם), תבשיל קדרה ומנגד אי אפשר בלי הגלידות, הכריות וגם אנטריקוט לקינוח.(אנטריקוט -חובה כל שבוע). הכיף האמיתי יהיה ביום שלישי, בו כל הצוות של הבן השני מגיע אלינו לארוחת שחיתות מה שנקרא. שם בתכנון בשר,ובשר ובשר וגם סלטים,פיתות ושתייה וכמובן עוגות. שיהנו החברה אחרי שבוע לא קל שעברו.

י רדן

New member
חחחח... את העוזרת לטבח..אולי נגייס

את בני הזוג גם לפורום...

בעלי שמח שיש לי כאן פינה חמה../images/Emo24.gif

אבל הוא ממש לא בקטע.כל נושא הפורומים לא מדבר אליו.אדייק ואומר המחשב בכלל. עד כדי שעבודות לאקדמיה אני מקלידה.

paulika

New member
מתכון טוב לצימחונים

קוביות טופו מושרה בסויה , חומץ בלסמי שום, מלח ופלפל לכמה שעות, אחר כך מוקפץ עם פטריות חתוכות עבה ובצל ירוק. אפשר בסוף להוסיף אגוזים. אפשר גם להוסיף קצת מרוטב ההשריה מעובה בקורנפלור. טעים גם ללא צימחונים. הבת של חברתי הטובה צמחונית ואני מכינה לה זאת. הפיטבק מצוין, אז אם בא לך, תנסי ואני מקנאה בכל אחת ואחד מכם שיש לו ילד בבית בשבת

למעלה