מה מכינים היום?

מה מכינים היום?

הכנתי את סלט הטונה של מבקרת המסעדות הילה אלפרט מלא טונה ודברים טובים בפנים: 2 קופסאות טונה 50 גרם צלפים (תוספת מלח טבעית) 10 חתיכות אנשובי - אפשר פחות אפשר בלי. את כל הכל טוחנית למחית בצורת ממרח בבלנדר של התינוקות. בנפרד מכינים סלט ירקות מכל הירוקים שמסתובבים לכם בבית. רוטב לסלט טעים טעים: חצי כוס מיץ לימון, כף אחת יוגורט ביו, כפית מיונז, כפית קטשופ, מעט מלח לערבב הכל ביחד ולהוסיף 2 מלפפונים קצוצים דק. . בתאבון ! זה מה שאני הולכת לאכול בצהריים היום. ודרך אגב אפשר להוסיף ליד הטונה עם רוצים גם ביצה קשה או תפוח אדמה חתוך לעיגולים.

מרק ירקות וסלט

עדין נשאר לי מהמרק שהכנתי לפני יומיים וביחד עם סלט זאת ארוחה נהדרת
אתמול הכנתי את הלביבות תירס וטונה של ניקי ב. יצאו מעולה
הבעיה שהתכוונתי לאכול רק 2-3 חתיכות + מרק אבל הבעל לא אהב כל כך את הלביבות (באופן כללי לא אוהב דברים לביבות, פשטידות) ובסוף אכלתי גם את המנה שלו
- סה"כ 8 לביבות... מי דיבר על כוח רצון

../images/Emo105.gifשתפו מה התפריט שלכן להיום../images/Emo71.gif

וכמובן מתכונים למאכלים ממולצים

net the jet

New member
אצלי יש אוכל מאתמול- מרק ירקות , אורז, עדשים

שחורות, קישואים ודלעת במיץ עגבניות. ממליצה על העדשים השחורות- הרבה יותר טעים מהרגילות הירוקות. אדתי במים כוס עדשים עם כמעט 3 כוסות מים ( בלי מלח ) קרוב לחצי שעה. סיננתי, הוספתי מלך\פלפל. טיגנתי בכף שמן בצל גדול קצוץ ועירבבתי עם העדשים. יחד עם האורז- מעדן !!!

באמת פתאום ראיתי בסופר עדשים שחורות

כבר הרבה זמן חיפשתי ולא מצאתי אני גם קניתי תערובת של עדשים כתומות,ירוקות ושחורות ואני רוצה להכין תבשיל קדירה ביחד עם בשר - מתכון שרשום על האריזה... איך את עושה תא הקישואים והדלעת

net the jet

New member
קחי בחשבון שעדשים כתומות\ירוקות צריכות זמן

בישול קצר יותר משחורות... אז הן עלולות להתפרק קצת בבישול ( לי זה לא ממש משנה ) קישוא - קלי קלות.... מטגנת בצל גדול בממש מעט שמן, מוסיפה קישואים ( 6-7 ) חתוכים לרבעי עגיולים אם הם גדולים או רק חצי עיגול, חופן ריבועי דלעת.... מטגנת עם הבצל ע 7-10 דקות , מערבבת שלא ידבקו. מוסיפה קופסית רסק עגבניות, מחל, פלפל, טיפת מים, ומבשלת עם מכסה סגור על אש קטנה עד שמתחיל להתרכך ( 10-15 דקות ) לבדוק שלא חסר מים מדי פעם.

אורנייה

New member
עוד מתכון :קישואים ועגבניות

מאדים בסיר פרוסות עגבניות ועליהן פרוסות קישואים עם מעט שמן זית ,מטבלים באורגנו ומלח פלפל

למעלה