אה!
המורה שלי אומר שכולנו נולדים עם צורה טבעית של נשימה, שהינה נשימה המנצלת את מלוא נפח הריאות. בנשימה כזאת, הבטן עולה ויורדת בזמן הנשימה. קרי, תינוקות נושמים מהבטן. ואז, במשך שנות הילדות, הנשימה שלנו מתקלקלת בגלל הרגלי תרבות בלתי נכונים ומשחיטים, כגון דיבור מהיר וחסר סבלנות, המחייבים אותנו לעבור לנשום בצורה שטחית יותר, מהחלק העליון של הריאות בלבד. הצורה האחרונה של הנשימה מתאפיינת בתנועה של החזה ולא בתנועה של הבטן. במהלך האימונים אנחנו רוכשים מחדש את הנשימה הטבעית והנכונה, שמאחר ומלוא נפח הריאות משתתף בה, הבטן עולה ויורדת - והחזה איננו זז בדרך כלל. המורה שלי נוהג לומר שהנשימה הבטנית התמידית (לנשום כך כל הזמן, כברירת מחדל טבעית של הגוף, כמו תינוקות) היא הדבר הכי טוב שאנחנו יכולים לעשות לעצמנו. אני, אישית, חושב שעדיף בנאדם מעשן הנושם מהבטן, מאשר אדם לא מעשן הנושם בצורה שגויה. עדיף מבחינה בריאותית, כמובן, לאותו בנאדם בלבד (ולא לסביבה שלו...)! אני, למשל, אחרי שנים של אימונים, הגעתי כבר מזמן (לפני שנים) למצב של נשימת בטן תמידית. לנשום מהחזה, כיום, עבורי, זה רק בתרגילים מסויימים, לצרכים מסויימים - וזה בהחלט דורש ממני מודעות, כי ברגע שאני לא מודע לכך, הנשימה שלי חוזרת להיות בטנית, באופן אוטומטי. בשביל מה זה טוב, חוץ מזה שזה טבעי? המון דברים. קודם כל, זה מאפשר אוויר. כמעט בלתי אפשרי לבצע קרב לאורך זמן עם נשימת-חזה, אלא אם כן סיבולת הלב-ריאה היא ממש עצומה. עם נשימה בטנית, כמעט ולא ניתן להגיע למצב של התנשפות וחוסר באוויר (אמרתי כמעט. לא צריך להגזים). אז קודם כל - בשביל שיהיה אוויר! דבר נוסף, זה מאוד בריא. בין היתר, זה יוצר עיסוי פנימי מתמיד לאיברים הפנימיים. אבל חוץ מזה, אמנות הנשימה היא דבר מורכב להדהים והנשימה הבטנית היא רק חלק קטן מאמנות מופלאה זו. שלך באהבה, בן נ.ב.: אגב, אפשר לבדוק אם מישהו נושם מהבטן, על ידי כך שלופתים אותו בעוצמה סביב חזהו (לפיתת היאבקות כזאת...). אם הוא מרגיש מחנק אפילו קל, הוא נושם מהחזה... נ.ג.: כתבתי בחופזה ורק את הדברים העיקריים. סלבו / דוד וכל מי שרוצה להוסיף משהו, לחדד משהו או להבהיר משהו טוב יותר, נראה לי שזה יהיה מאוד במקום...