מה מותר ומה אסור

s h o o s h a

New member
מה מותר ומה אסור

חיפשתי משהו אחר ומצאתי אתכם. ואיזה יופי שמצאתי. כי יש לי שאלה ה-חלום שלי הוא לצנוח צניחה חופשית (עם מדריך, כי אחרת אני מתה) אבל (נו, כמובן שיש אבל) אני סובלת מבעיית גב רופא אורטופד שמטפל בי לא ממליץ לי לממש את החלום ובכל זאת, אני עדין מאאאאאד רוצה אז מה שאני בעצם מבקשת לדעת הוא איך עלולה להשפיע פתיחת המצנח על הגב שלי? ואיך עלולה הנחיתה להשפיע עליו? ובכלל-מומלץ? לא מומלץ? (ואני מקווה שאני משתמשת בביטויים נכונים. אם לא, יסולח לי, אני ממש "בורה" בתחום. חלום, אמרתי?) הרבה תודה מראש

OhadNir

New member
ששששושה

בלי לדעת מה הבעיה בגב שלך (כי לא פירטת..חבל), אני יכול להגיד לך שאני צונח עם בלט (מיני פריצה) כבר כמעט 10 שנים. הפתיחה עלולה ליצור עומס על הגב התחתון, ואולי גם לאחר הפתיחה, התנוחה בריתמה תהייה לא הכי נוחה או טובה לגב. בכל אופן, אם זו לא פריצת דיסק או משהו חמור, אלא "סתם" גב חלש שנוטה לכאוב- אל תחשבי פעמיים. הצניחה שווה גם שבוע במיטה (לי, בכל אופן...). מעט רופאים, יש להם מושג בתחום ועוד פחות רופאים ייקחו על אחריותם ויגידו לך שזה בסדר... מניסיון. בהצלחה בכל אופן... www.paradive.co.il 04-6391068/9

s h o o s h a

New member
יש תקווה?!?!

אני סובלת מ"חיכוך" (לא זוכרת את המינוח הרפואי-הגיל
) של שתי חוליות בגב תחתון האם מידע זה יכול להועיל או שמע להזיק?

לעניות דעתי הלא רפואית...

אוהד, לפי התמונה, "הבלט" ממנו אתה סובל (ויש לך סיבה טובה) אינו נחשב כל כך "גב תחתון".

ושאלה המנקרת במוחי..

אתה טוען כי אתה צונח עם "הבלט" הזה כבר 10 שנים.. מה היה לך לפני כן???

s h o o s h a

New member
ושאלה המנקרת במוחי

האם לאור הבעיה שהצגתי, למיטב נסיונך/נסיונכם, האם אוכל אי פעם לצנוח ולהגשים את החלום?

oferbar

New member
נסי תראי

אם אחרי הצניחה הראשונה תצליחי לדווח כאן בפורום סימן שזה עבר בסדר
אבל ברצינות וכפי שאמר אוהד, קשה לקבוע אם זה יגרום נזק או לא, גם לרופא מומחה, ולמרביתם כנראה אין ניסיון בצניחה ובהשפעותיה. בזמן הנפילה החופשית, יש לחץ על האגן, שכן את מקשתת אותו (מלשון: קשת). בזמן הפתיחה, הגוף עובר למצב אנכי כמעט, ואז מופעל על החוליות כוח משיכה. עוצמת המשיכה תלויה במהירות פתיחת המצנח, ובדרך כלל בטנדם זה לוקח הרבה זמן, כך שסיבוי סביר שלא תרגישי את זה. עכשיו, זו רק שאלה של עד כמה את רוצה לצנוח כדי לקחת את הסיכון. שיהיה בהצלחה

s h o o s h a

New member
תודה על האינפורמציה

עכשיו הגיע זמן שיקלול ה"נתונים" במידה ויוחלט כי ייגרם מינימום נזק, איזו שאלה - אני צונחת במידה ולא-איאלץ לוותר על החלום ימים יגידו. תודה

זיידוש

New member
בלט, פלט וחיכוך

לי יש שתי חוליות שבורות. גב תחתון. לא נעים - לא נורא. צונח, מבסוט, ולא ממש נזהר מדי. הרופא שלי הוא גבר רציני, מבין עניין שאמר לי, תעשה את זה פעם ראשונה בזהירות, יעבור טוב- תמשיך, ואם לא - אז נפגש בקרוב...

Icarus Canopies

New member
לבסוף, זה תלוי רק בך!

אז ככה, גם אני סובל מבעיות גב מסוימות, אבל החלום שאת מדברת עליו, היה גם חלום שלי. אני יכול לומר לך שמתוך כל הצניחות שהיו לי עד היום, הבעיות הנ"ל באו לידי ביטוי רק פעם אחת! (וגם אז, אני מאמין שעם מה שקרה שם, גם למי שאין בעיות גב היה סובל, אולי פחות ממני, אבל עדיין סובל). בכל אופון, אני רוצה לחזק את אחד החבר'ה שענה לך כאן. מרבית הרופאים לא ירצו לקחת אחריות, כיוון שכמו רב האוכלוסיה, אין להם מושג וחצי מושג על צניחה חופשית וההשלכות הבריאותיות הנובעות מכך. אני ממליץ לך בחום להתקשר למועדונים (Skykef or paradive) ולשאול אם ידוע להם על אורטופד שהוא גם צנחן... שיהיה המון בהצלחה ואני מאחל לך להגשים את חלומך!!! UV

guenniche

New member
אורטופד

לדעתי דר" עומר מידן הוא כזה אם תרצו להתיעץ איתי כל סובלי הגב והצוואר, be my guests אני אשמח לעזור

למעלה