מה מותר ומה אסור

s h a a ron

New member
מה מותר ומה אסור

בשבועיים מהביוץ עד... ? האם כדאי שלא לקחת כדורים (אופטלגין וכו')? האם לא כדאי לעסוק בספורט מאסיבי? אני מתכוונת, כשעדיין לא יודעים אם היתה הפריה..

יולי 154

New member
בשבועיים האלה תחשבי כאילו את בהריון

כאשר לא יודעים אם בהריון או לא, אז עדיף ללכת על בטוח ולחשוב כאילו זה הריון: תרופות- לא מלבד אקמול, או אם צריך אז להתייעץ במרכז הטרטולוגי לא צילומי רנטגן לא גז צחוק (אני הייתי צריכה לקחת את הילד לטיפולי שיניים עם גז צחוק- אז נמנעתי) בסוגריים:
עדיף לא ממתיקים מלאכותיים- כל פעם אומרים שמותר אחד מהם ולא את השני, אני נמנעת עדיף להפחית בחומרים משמרים כמה שאפשר וצבעי מאכל
כל מה שכתוב לא בהריון- עדיף להמנע. אם במקום העבודה שלך עובדים עם חומרים מסוכנים, אז להימנע. אני יודעת שזו יכולה להיות תכופה ארוכה כזו, של אי-וודאות, אבל עדיף כך, כי השבועיים האלה הם שבועיים קריטיים דווקא בהתפתחות העובר. כל הטרימסטר הראשון הוא יותר רגיש לחומרים מסוכנים, ובעיקר ההתחלה- 8 שבועות ראשונים בהם נוצר המוח ומערכת העצבים.

פּוֹנְג

New member
ואני חושבת שלא צריך ל"השתגע"

ראי את הדיון שהיה לנו כאן בנוגע לצילומים בבית חולים (נדמה לי שאת אפילו היית חלק ממנו
) אם שם לא מחמירים עד כדי כך ועושים צילום כאשר האישה נמצאת ב'חצי' הריון, אז זה אחרי הכל אומר משהו. הדבר היחיד שאני נמנעת מלעשות הוא להרים דברים כבדים. וסיגריות. אגב, יולי, לא הבנתי למה לא הלכת לרופא שיניים אם זה היה טיפול של הבן שלך? אם זה בגלל שהיית על ידו את חושבת שיש השפעה על הסובבים כאשר מסכת הגז עליו - אז את טועה, רק מי שמשתמש במסכה מושפע מהגז. (אחרת איך הרופא היה עובד בלי לצחוק?

יולי 154

New member
שאלתי ואמרו לי שעדיף שלא

אמרו לי שעדיף לא להיחשף לגז צחוק, גם אם המטופל הוא הילד, כי זה קרוב ומגיע חלק מהגז, אולי לא צוחקים, אבל יש השפעה

פּוֹנְג

New member
נשמע לי מוזר, אבל אני יודעת רק

להנות מגז הצחוק. אני לא עושה טיפול שיניים בלי הגז הזה, ומי שלא ניסה עד עכשיו - זה מומלץ בכל לשון. גם לא ניראה לי שאני אוותר על זה כשאהיה בהריון
(כי על הליכה לרופא השיניים אני בטוחה לא אוכל לוותר, אני היסטורית השיניים הגרועות שלי
)

אין סיבה לעצור את החיים הרגילים

תמשיכי לעשות הכל כרגיל (ורק לא לעשן, לצאת עם בחורים או לשחק סנוקר) אין שום סיבה לא להתעמל, אני ממשיכה גם עכשיו ללכת למכון כושר וזה עושה רק טוב לגוף ולנשמה. נמנעת רק מכפיפות בטן . וגם כדור פה ושם לכאב ראש לא הרג עוד אף אחד. אין סיבה להעניש את עצמך

למעלה