מה מותר בראיון עבודה ??

מבוקש

New member
מה מותר בראיון עבודה ??

שלום, הייתי בראיון עבודה לא מזמן, ואחת השאלות ה ר א ש ו נ ו ת שנשאלתי הייתה מה הפרופיל הצבאי שלי. ראוי לציין כי סיימתי את השירות הצבאי לפני כ 4 שנים, והמשרה אליה פניתי הינה לתפקיד מכירות בחנות ספרים, אשר לבטח אינו דורש סיווג בטחוני. לא הסכמתי לענות על שאלה זו, בשל 2 סיבות : 1- מידע זה לא רלבנטי למשרה ולא לאופי מקום העבודה. 2- אם איני טועה, על פי חוק, הפרופיל הצבאי הינו חסוי ואדם לא חייב לחשוף אותו עבור קבלה לעבודה(אולי למעט מתפקידים בטחוניים). לאחר כ 3 דקות(!!) הסתיים הראיון בעקבות חוסר הענותי לשאלה. א. שאלתי היא האם זה חוקי לשאול בראיון מעין זה את הפרופיל של מועמד? ב. האם יש למועמד זכות חוקית לשמור מידע זה לעצמו? ג. לאן ניתן לפנות כנגד מקום כזה ? תודה.

אסור לשאול.

המעביד איננו זכאי לשאול מה הפרופיל הצבאי ואיננו זכאי להחליט על סמך זה מה גורל העסקת המועמד. אתה יכול לתבוע אותו בבית הדין לעבודה ולבקש פיצוי על הנזק שנגרם לך כתוצאה מכך שהוא לא קיבל אותך לעבודה אצלו.

מבוקש

New member
תודה על התשובה. אבל...

מה קורה אם אין לי דרך להוכיח את זה ? אין לי עדים, או הקלטה, או מסמך שבו יש שאלה על הפרופיל. האם עדיין יש לי `קייס` מבחינת בית המשפט ? נ.ב. בבית הדין לעבודה התביעות הן ללא תשלום, או שיש צורך בעורך דין וכו` ?

השואלת

New member
את/ה יכול/ה לטעון מה שיש לטעון

ובית המשפט יחליט אם להאמין לך או לא. לדעתי מומלץ לשכור שירותי עורך דין העוסק בתחום זה. בהצלחה. נא לדפוק אותם טוב טוב!!!

את שואלת או עונה?.

דבר ראשון - לא נראה לי שצריך עו``ד. במיוחד לא בבית הדין לעבודה. דבר שני - אם לא תצליח להוכיח את מה שהיה בראיון (והנטל להוכיח את זה מוטל עליך) - התביעה שלך תידחה ואולי גם תחוייב לשאת בהוצאות. אם הם יכחישו את הגרסה שלך לגבי מה שהיה (וסביר להניח שהם יכחישו), יהיה לך קשה להוכיח את זה. אם השופט לא יידע למי להאמין - אתה זה שתפסיד. אם המשרה עדיין פנויה, אתה יכול לבקש ממישהו אחר ללכת להתראיין שם, ולהקליט את הראיון, כשהמישהו האחר יודיע שהוא לא מסכים לתת את הפרופיל הצבאי שלו, ואז לראות מה תהיה התגובה שלהם. אם זה יהיה דומה למה שקרה איתך, זו דרך הוכחה טובה לגבי מה שהיה גם אצלך. אפשרות אחרת זה לפנות אליהם בשיחה טלפונית, מוקלטת, תוך נסיון להזכיר את הראיון ולראות איך הם מגיבים. אם הם יאשרו את תוכן הראיון בשיחה המוקלטת - זו תהיה הוכחה טובה. אם אין לך הוכחות כאלה, תשקול טוב אם כדאי לך בכלל להתחיל להילחם.

למעלה