מה מוסיפים לקול

MasterCool

New member
מה מוסיפים לקול

שישמע יותר טוב.. בקיובייס שאתם מקליטים שירה, מה אתם בד"כ מוסיפים REVERB וכל השאר.. לכל שיר יש את הסיגנון שלו לכן, אני שואל יותר לכיוון של שירה ישראלית אני מאמין שבד"כ יש מספר הגדרות סטנדרטיות שהעורך של השיר עושה.. אז מה בעצם.. כי אני תמיד משחק, עד שזה נשמע לי ככה טוב.. אני מקליט בציוד יחסית טוב, לכן אני מאמין שאני יכול להוציא קול יותר נעים וטוב.. אז אשמח לדעת משתמש ב cubase sx 3 תודה מראש.

HeavenlyB

New member
"אני תמיד משחק, עד שזה נשמע לי טוב"

זה בדיוק מה שעושים. לאט לאט עם הזמן, מתחילים לזהות מה מתאים לכל דבר. אין כללים. מה שנשמע טוב ומה שהמפיק רוצה זה מה ששמים. זה יכול להיות כל דבר. אין חוקים, וזה כל מה שיפה ביצירה.

MasterCool

New member
אוקי, תשובה מספקת למדי

כנראה שאין חוקים באמת, כמו שאתה אומר..

matanbu

New member
אותי לא הכי מספקת האמת ../images/Emo8.gif

אולי עם הזמן אגיע למגוון גדול של אפשרויות למצוא את הסאונד המתאים, אבל בינתיים אשמח לשמוע טיפים אם יש, מה עשיתם בהקלטה מסוימת ומה בדר"כ השלבים שאתם עושים... סתם לנסות ולראות, בטוח שאני מפספסת המון אפשרויות.

HeavenlyB

New member
כל פעם אני מנסה משהו אחר

אני מקשיב לכלים שיש לי, ואני אומר לעצמי "וואלה! פה נראה לי אולי שיתאים דיליי של חצאים שדועך אחרי שלוש פעמים". לפעמים אני חושב שמתאים ריוורב קצר, לפעמים ארוך. פשוט אין חוקים. אתה מקשיב, ואתה מנסה לדמיין לעצמך את מה שחסר כדי שזה יישמע בדיוק כמו שאתה רוצה. וזה מה שאתה מוסיף. לאט לאט, כשאתה מתחיל להכיר את כל האפקטים וההשפעות שלה, מתחיל להיות יותר קל לזהות את האפקט המדוייק שחסר.

למעלה