מה מגישים ליד פיצה?

מה מגישים ליד פיצה?

היי! אני איילת. לפני הכל אבקש ממכם להתעלם מהכינוי של שנוצר כשפתחתי יוזר בתפוז לפני כמעט 10 שנים.
ושנית, לסיבה שבגללה כתבתי את ההודעה.
מחר אני מזמינה אליי קבוצה של בערך 15 איש בני 20 הבייתה, וחשבתי להכין להם פיצה, אני מאוד נהנית מההכנה וזה אחלה של אוכל לאירוח.
אבל חשבתי שאם כבר מגיע פורום כה מכובד של אנשים, צריך להגיש עוד כמה דברים בצד.
אז מה דעתכם? תנו לי רעיונות לדברים פשוטים וקלילים שאפשר להגיש ליד הפיצה.
אני אשמח לשמוע רעיונות.
תודה רבה!
איילת:)

גיא T A

New member
סלט טוב הולך טוב,

פיצה היא מאפה עם טעמים חזקים - רוטב עגבניות חזק, גבינה , לכן טעם עדין של ירקות טריים הוא ניגוד\מחמיא טוב לפיצה.

לא מוכרח שיהיה סלט ערבי קצוץ דק (למעשה זה פחות מתאים), אלא ירקות טובים חתוכים לפרוסות נדיבות (עגבניות , מלפפון, פלפל אדום, בצל אדום עדין).
מינים נוספים של מאפים כמו לדוגמא Breadsticks עם שמן זית טוב גם יכולים להחמיא לפיצה. חשוב שהפיצות יהיו מאיכות טובה גם כן (אך זו כבר החלה שונה)

מה עם אלכוהול, בא בחשבון ? או שזה לא אירוע שכזה ?

גיא T A

New member
אני מתיחס אל פיצה כאל פסטה

פיצה, פסטה, לזניה הרי הכל די דומה.
אולי נשמע מוזר, אבל יין אדום טוב, בדיוק כמו שתגישי בארוחת ערב איטלקית רומנטית, ישדרג לאנשים את טעם הפיצה, כמו שיין עושה בד"כ לרוטב עגבניות. אם דווקא בירה רצויה, בירה בטעם עדין - קורונה לדוגמא, או, בירת חיטה - הולכות טוב עם פסטה. בירות מסוג מכבי ,קרלסברג ושות' (לאגר) לא ממש יחמיאו . אני לא ממש בקי בסוגי הבירה בארץ (חי בחו"ל) לכן אני לא בטוח מה מצב הבירות. ( כשעזבתי את הארץ, גולדסאטר הייתה בירה טובה , לפני שלוש שנים , בביקורי האחרון זו הייתה מלחייה עם מים).

ליד הפיצה

אצלנו אין פיצה בלי סלט יוני טעים, זיתים, סלט תירס.
עם מגיעים טבעוניים אני מכינה גם פוקצ'ה.
לארועים חגיגייים במיוחד מכינה גם ביצים קשות ממולאות . פלפלים ממולאים בגבינות(אתי אברהמי נתנה מתכון טעים בבלוג שלה) פטריות ממלאות בגבינות , חצילונים ממולאים
עם זו ממש ארוחה בכייף הייתי מגישה גם ניוקי ברוטב. או פסטה או מרק בצל או יוגורט קר עם כדורי בורגול. ציזקי זו גם אפשרות

למעלה