מה מבשלים השבת

ayeletba

New member
תודה לכולכם ../images/Emo25.gif

אני מקווה שאתם לא כועסים או משו.. סתם לא במוזה. אבל הבית תמיד פה
.

ayeletba

New member
../images/Emo91.gif עוגת שקדים בקצפת

הכנתי בשבוע שעבר לעבודה אחרי ש"התלוננו" שמזמן לא הבאתי עוגות. מומלצת בחום! כל הזכויות שמורות לדנית סלומון מתוך ספרה "עוגות בקלי קלות". להלן המתכון (עם הערותיי בסוגריים מנסיוני). אופטימלית לקפה! "הקצפת בעוגה זו אינה משמשת כציפוי אלא כאחד ממרכיבי הבצק, העוגה נראית פשוטה אך טעמה משובח ביותר." המצרכים: 2.5 כוסות קמח 1 שקיק אבקת אפיה 50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק 1 כוס סוכר 150 גרם חמאה רכה 'ורט קנמון טחון (לא הכרחי) (אני הוספתי וממש מוסיף) 1 מיכל שמנת לקצפת 1 כפית תמצית וניל 3 ביצים גדולות אופן ההכנה: 1. מנפים קמח ואבקת אפיה לקערה ומוסיפים את השקדים הטחונים והסוכר ומערבבים. 2. מוסיפים את החמאה (אני ממיסה לגמרי במיקרו) ומערבלים לתערובת פירורית (אני לשה בידיים). 3. מודדים 3/4 כוס פירורים ומעבירים לקערית, מוסיפים את הקנמון לפירורים שבצד ומערבבים בקלילות. שומרים בצד. 4. בקערה גדולה מקציפים את השמנת עם הוניל לקצפת יציבה, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה מוסיפי את הפירורים שבקערה הגדולה לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול (הערה של איילת - למעשה אחרי הוספת הביצים הקצפת כבר לא יציבה - לא להיבהל זה בסדר..העוגה יוצאת גבוהה ויפה. 5. מעבירים את התערובת לתבנית זורים למעלה את תערובת הפירורים ששמרנו בצד (זו עם הקנמון) ואופים במרכז התנור במשך כשעה או עד שמרכז העוגה יציב למגע והפירורים מזהיבים. ב-180 מעלות בתנית 28 (אני אופה בתבנית 28 עם "חור" כ-40-45 דקות. מקור המתכון: דנית סלומון/"עוגות בקלי קלות".

זפרנים

New member
../images/Emo9.gif חמתי באה ומביאה אוכל אבל....

היא מביאה את התבשיל שמהסיר בסוף מלקקים - חצילים עם בשר מבושלים וזה מעדן , והיא עושה גם מרק נקרא אצלהם " שישברק" זה מרק קצת חמצמץ עם כופתאות קטנות של בשר - מעלףףףףף. אז אני שלא מבשלת וזה בגלל בעלי שמתעקש להישאר בבית כמובן בגלל המונדיאל אבל ביקש שאמא שלו תביא את מה שאמור היה לאכול אצלה , החלטתי לא לשבת ללא מעש והיום עשיתי עוגת שכבות ביסקוויטים ומחר אאפה את עוגת המייפל המטריפה שאין עליה , ו..... חלות של קרין גורן.

Ronit FL

New member
עצה- תשתמשי בקנלוני שלא זקוקים

לבישול מוקדם, יותר קל למלא והקנלוני לא יסבלו מבישול עודף.

סנאית 12

New member
אני מכינה:

לסעודת ערב שבת+דעודה שלישית: קיפטאדס:מאכל יווני של גלילי חצילים מטוגנים ממולאים בקציצות בקר לצד אורז עם פטריות סעודה שנייה בבוקר: ג'חנון של אלונה+לסיס +רסק עגבניות+סחוג של גיל חובב סעודה רביעית - מלווה מלכה: בורקס תפו"א עם רוטב פטריות פשוט סופ"ש מעולה

limim

New member
אצלי בתכנון: חמין עוף תפו'א ופסטה

מתכון: חמין עוף תפו'א וגם מקרוני בבישול איטי רכיבים: ל-4 סועדים: 1 בצל גדול פרוס לטבעות-טבעות 4-5 תפו"א פרוסים 4 כרעיים 250 גרם מקרונים עבים מבושלים "חצי בישול" (או כל סוג אחר של ספגטי) חצי ספל מים רותחים שתי כפות אבקת מרק בצל (או שני שקיקי אבקת מרק בצל "10") כף דבש/סילאן אופן הכנה: בסיר לבישול איטי: שכבה בצל שכבה תפו"א שכבה כרעיים שכבה מקרוני בחצי ספל מים רותחים ממיסים אבקת מרק בצל ודבש ומערבבים היטב. שופכים באופן אחיד מעל תכולת הסיר. שעה על HIGH ואח"כ כל הלילה ועד למחרת בצהריים על LOW. הערות: מקור המתכון: Ayeletba הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

pirge

New member
שישבת שלי

ברבוניות מטוגנות מאפה בשר טחון ו"פירה" בשכבות עוגת פירות בחושה--- הפעם עם קופסת "שגיב" ,תמרים מיובשים, אפרסקים טריים. צלי של נקניקיות טבעול וקוביות תפו"א במחבת בוואריה שוקולד מאפי בצק שקם כרובית ופטריות שלמות טריות מטוגנות . שבת שלום לכולם.

timiהאחת

New member
מנהל
אצלי לשישי שבת בינתיים...

כרוב ממולא בינתיים השאר עוד לא מתוכנן הבית שלי נקי שטפתי את כל הבית, אין כביסות..... הולכת לבשל בכיף ואני מתחילה עם הכרוב ממולא נראה לאן אני ימשיך , הרגע חזרתי מקניות הבאתי פירות ירקות וכו...... תמונות אחר כך ביי אוהבת את כולםם.רונית

timiהאחת

New member
מנהל
ופשטידת תפוחי אדמה ובשר

מתכון יש בפורום ראו פשטידה נהדרת וטובה.

למעלה