../images/Emo91.gif עוגת שקדים בקצפת
הכנתי בשבוע שעבר לעבודה אחרי ש"התלוננו" שמזמן לא הבאתי עוגות. מומלצת בחום! כל הזכויות שמורות לדנית סלומון מתוך ספרה "עוגות בקלי קלות". להלן המתכון (עם הערותיי בסוגריים מנסיוני). אופטימלית לקפה! "הקצפת בעוגה זו אינה משמשת כציפוי אלא כאחד ממרכיבי הבצק, העוגה נראית פשוטה אך טעמה משובח ביותר." המצרכים: 2.5 כוסות קמח 1 שקיק אבקת אפיה 50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק 1 כוס סוכר 150 גרם חמאה רכה 'ורט קנמון טחון (לא הכרחי) (אני הוספתי וממש מוסיף) 1 מיכל שמנת לקצפת 1 כפית תמצית וניל 3 ביצים גדולות אופן ההכנה: 1. מנפים קמח ואבקת אפיה לקערה ומוסיפים את השקדים הטחונים והסוכר ומערבבים. 2. מוסיפים את החמאה (אני ממיסה לגמרי במיקרו) ומערבלים לתערובת פירורית (אני לשה בידיים). 3. מודדים 3/4 כוס פירורים ומעבירים לקערית, מוסיפים את הקנמון לפירורים שבצד ומערבבים בקלילות. שומרים בצד. 4. בקערה גדולה מקציפים את השמנת עם הוניל לקצפת יציבה, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה מוסיפי את הפירורים שבקערה הגדולה לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול (הערה של איילת - למעשה אחרי הוספת הביצים הקצפת כבר לא יציבה - לא להיבהל זה בסדר..העוגה יוצאת גבוהה ויפה. 5. מעבירים את התערובת לתבנית זורים למעלה את תערובת הפירורים ששמרנו בצד (זו עם הקנמון) ואופים במרכז התנור במשך כשעה או עד שמרכז העוגה יציב למגע והפירורים מזהיבים. ב-180 מעלות בתנית 28 (אני אופה בתבנית 28 עם "חור" כ-40-45 דקות. מקור המתכון: דנית סלומון/"עוגות בקלי קלות".