מה לעשןת?!? דעתכם/ן....

עמיחייי

New member
מה לעשןת?!? דעתכם/ן....

ראשית שלום לכם. בעיה אקטואלית מאד... ברגעים אלה מתקיימת ברית מילה של משפחה שאני "חבר משפחתי" (זוהי -חמולה) אך למרות שחשבתי , מסתבר שלא הוזמנתי. למה? ממש לא יודע -עדיין. קצת מבאס אך לא אעלב גם אם לא תהיה סיבה מוצדקת לכאורה. שאלתי: האם יש טעם לומר "מזל-טוב" ואם כן אז באיזו צורה? (ס.מ.ס , טל', לשלוח פרחים או דבר אחר) . הדילמה היא האם אומר מז"ט (בטוח שלא היום) עוד מס' ימים, מפני שיש סיכוי שהאבא עלול להרגיש לא נעים ואולי גם מובך מזה שלא הזמין אותי. מה דעתכם.

H O D Y

New member
אני כן הייתי מאחלת מז"ט

אני חושבת שכדאי לאחל מז"ט, אפילו טלפונית (בעוד כמה ימים- בסוכות). ולא כדאי לבזבז כוחות הנפש במחשבות מדוע לא הוזמנת, בכל מקרה אתה עצמך מעיד שאינך נעלב מכך. יכולים להיות סיבות רבות לכך שלא הוזמנת ראה את הצד החיובי - פחות הוצאות.

אני הייתי מוותרת על משחקי מחשבה

של למה כן ולמה לא הוזמנת, יכול מאוד להיות שאם הזמינו את הורייך לקחו בחשבון שהם יעבירו לך גם לבוא ולכן ההזמנה לא הייתה פרטנית. אני חושבת שלהרים טלפון למזל טוב בן אם הוזמנת ובן אם לא תמיד טוב ונחמד.

תגובה

תמיד טוב להגיד מזל טוב, אם לא תגיד יביך אותו יותר שלא הזמין אותך. שאל בעדינות למה לא הוזמנת. אמור שאתה שמח שהתינוק עבר ברית-מילה.

riki23

New member
ממש לא

אם הם לא טרחו להזמין אותך, אתה לא חייב לברך אותם.

Wendy10

New member
לברית מילה לא מזמינים

מודיעים עליה. כיוון שידעת מקום ושעה - יכול להיות שהם מתנהגים לפי המנהג? תגיד מזל טוב - זה לא יסבך אותך תרגיש יותר טוב.

עמיחייי

New member
אז ככה...

נכון כל ברית מודיעים, כן ידעתי את היום של הברית , אבל לא ידעתי מקום (עיר) ושעה . מה שעשיתי בסופו של דבר - שלחתי פרחים עם ברכה והאב התקשר ואמר שלא הזמין אותי בגלל קטע (משהו חיובי) שהיה ביניינו והוא הרגיש מובך להזמין אותי... אבל מלכתחילה לא כעסתי ולא נעלבתי כך שזה די בסדר...

למעלה