מה לעשות ???

מה לעשות ???

שלום אני בחור חרדי שלומד בישיבה ובעייתי היא שאני לא מאמין ומעצמי הייתי עוזב את הדת והבעיה היא: שאם אעשה כך הורי יזרקו אותי מהבית ואשאר ברחוב ומצד שני אולי עדיף להיות ברחוב מאשר לחיות בשקר ולעבוד על עצמי ואל הורי מי שיכול להשאיר עצה אני מאוד אודה לו

uri80

New member
חכה עד שתגיע לגיל 18

בינתיים תתחיל ללמוד, נסה להשלים בגרות לפני, אולי לעבוד. להכין את עצמך קצת לחיים בחוץ קודם.

R a c h e

New member
שלום לך../images/Emo70.gif

כפי שהציעו לפני, פנה להל"ל בגיל 18 ועד אז אתה מוזמן לבלות איתנו כאן.

ראה תוכן

תודה לכל המשיבים ורציתי רק להבהיר שבענין ה.ל.ל הם לא מטפלים בפחות מ18 והשאלה היא מה אעשה לפני גיל 18

אפשר להתחיל הקשר בגיל 17

אתה מוזמן להתקשר אלינו לטל' 1700707073. אם תרצה יפגשו אתך המתנדבים שלנו ויעזרו לך להכין תוכנית לקראת היציאה בגיל 18. תוכל להיות עם אחד המתנדבים בקשר טלפוני. עדיף להכין תוכנית מסודרת ולהתכונן. בתקופה זו תוכל להכיר יותר את העולם החילוני. הכי חשוב שתנסה למצוא עבודה חלקית כדי לחסוך כמה אלפי ש"ח שישמשו אותך לחודשים הראשונים של היציאה. נוכל גם להפגיש אותך עם יוצאים שעברו מסלול דומה לשלך והצטרפו להל"ל באופן רשמי כשהגיעו לגיל 18. בני רכז סניף ת"א

אולי בצורה הדרגתית

אנו לא יודעים בן כמה אתה. אז אתה בטוח שיזרקו אותך מהבית? יש אפשרות בנתיים לעזוב את הישיבה? תשמע יש גם אפשרות לפנות לרווחה בעיריה ולדבר עם עובדת סוציאלית. יכול להיות שהיא תצליח להוציא אותך מהבית

ללא נושא

תראה אני מכיר חבר`ה כמוך שנפלו לזה הייתי מייעץ לך שתפנה ללב שומע והם יעזרו לך ... להיות חילוני זה לא כיף וודאי שלא יותר מלהיות חרדי ... ותדע לך שרוב החוזרים בשאלה מתחרטים על חזרתם ולטובתך בחן את הדרך לפני שאתה חוצה את הקוים

uri80

New member
כשאדם כותב שטויות, זה מבדר.

וכשאותו אדם כותב דברים מסוימים שמהם דווקא בולט גילו הצעיר וחוסר הידע שלו, מה רע בלהצביע על כך? זה לא קשור לגיל דווקא. אני מכיר אנשים בגיל צעיר יותר מהכותב, שבניגוד אליו לפחות מוציאים דברי טעם מהפה.

uri80

New member
אמת, אבל לפעמים חוסר הידע נובע

דווקא מגילו של האדם, כנראה כמו במקרה הזה (האפשרות האחרת היא שהוא פשוט, איך נאמר את זה? לא מבריק במיוחד. למעשה עושים לו הנחה כשמחשיבים את גילו הצעיר כסיבה אפשרית לכך) מה לעשות? אלו החיים. לי למשל אין נסיון חיים של אדם בן 50 וחבל שכך, אבל גם זה יבוא עם הזמן.

אני מסכימה שידע רוכשים

עם ניסיון חיים של שנים. ובכל זאת, תאר לך מצב שבו אתה או מישהוי אחר\ת כותב\ת הודעה ואדם בן 50 עונה לכותב\ת ההודעה "וואלה, בני ה-30 יודעים הכל" או משהו בסגנון.. זה לא היה מפריע לך?

Le Fay

New member
למאי הקטנה -

עם כל הכבוד שיש לי לידע תיאורטי, יש חכמה שניתן לקנות רק בדרך הכואבת: ניסוי וטעיה. בהודעה למעלה לא הצבעתי על חוסר ידע של אדם בלי קשר לגילו כי התכוונתי להתייחס בה במפורש, כפי שאכן עשיתי, לחוסר הידע הנובע במישרין מגילו. אם אומר שאין לו מושג ירוק מה זו וסת זו תהיה מיננות? גיל מתקדם אינו ערובה לחכמה, ולהיטות לחלוק טיפשות יש גם לחלק מהמבוגרים; אבל על התחושה שאת יודעת הכל הכי טוב גם אם לא התנסית בדבר יש מונופול כמעט בלעדי למתבגרים. במקרה לגמרי עוד זוכרת כמה. והמובאה שלי יש לתרום לנושא מיוחסת למארק טוויין: כשהייתי בן ארבע-עשרה אבי היה אידיוט. קשה להאמין כמה הוא החכים בשבע שנים!

למעלה