מה לעשות?

EODmaster

New member
מה לעשות?

שלום. יש לי משהו שיושב לי עמוק בלב. לחברתי יש יומן אישי מזה הרבה שנים, שאותו היא ביקשה בכל תוקף שאני לא אקרא, למרות שלא הסתירה את היומן ממני. היא אמרה לי שאם אקרא אותו היא תיפרד ממני. אבל אני אדם סקרן בטירוף, ולמרות בקשותיה לא הצלחתי להתאפק והצצתי לה ביומן. לא הספקתי לקרוא הרבה, אולי כמה קטעים בטרם הבנתי שעשיתי טעות קשה, ובגדתי באמון שלה, ושהאהבה שלה חשובה לי הרבה יותר מסתם סקרנות חולנית. התמלאתי בהרגשה נוראית, והבנתי גם שאני לעולם לא אחזור על הטעות הזו. אני אדם מאוד ישר, שמספר את כל אשר על ליבו, ולא מאמין בשקרים וסודות, ולכן גם היה לי קשה לקבל את העובדה שחברתי מנהלת יומן ולא מסכימה לי לקרוא בו. לאחרונה שאלה אם היא יכולה לסמוך עלי שלא אקרא את היומן, למרות שהוא לא מוסתר. אמרתי לה שכן. למרות שיש באימרה הזו גם שקר, תשובתי הייתה אמיתית וכנה כי כבר הבנתי שלא אחזור לעולם על אותה טעות. כעת יש לי דילמה קשה, שלא מפסיקה לייסר אותי: האם לא לספר לחברתי את אשר עשיתי, מתוך ידיעה שזו הייתה מעידה חד פעמית שלא תחזור, כשאני יודע שלמדתי לבד את הלקח שלי, אבל להרגיש שאני מסתיר ממנה את האמת? או לספר לה, להסביר לה שהבנתי שעשיתי טעות קשה, לבקש את סליחתה, ולהשיב את האמון, אך להסתכן בעובדה שאולי תעזוב אותי בגלל מה שעשיתי? אני ממש לא יכול לחשוב על לאבד אותה. היא הדבר הכי חשוב לי בחיים. עצה? למישהו יש חוויה דומה?

hayapollak

New member
זה מאד מאד קשה

לחיות עם החצי השני שלך (בן/ת זוג) לדעת ממנו שיש לו יומן חיים שהוא משאיר חשוף ונגיש . למעשה אתה כל הזמן נמצא "בטסט" שלך עם עצמך (להציץ/לא להציץ) ושל בן הזוג שבוחן את הלויאליות שלך. איך יוצאים מזה? להיות כנה עם עצמיועם בת הזוג ולספר שטעיתי (עם כל הסיכון שכרוך בכך)? לשמור על המצב כמו שהוא ולא לספר את האמת? אולי לשאול את בת הזוג למה בעצם היא רוצה שתדע שהיא מנהלת יומן, מחזיקה אותו חשוף ולא רוצה שתקרא בו. איזה צורך זה מספק אצלה? עוד שאלה שכדאי לבחון - איך היא היתה מרגישה ומסתדרת עם העובדה שאתה מנהל יומן (רומן), היא היתה מציצה בו? היא היתה מפסיקה לנהל יומן נגיש? *מצטערת שאין לי עצות, אבל יש שאלות שכדאי לך לשאול את עצמך ואת בת הזוג ואולי תוכלו יחד ללבן את הנושא מבלי שתצטרך לספר לה שקראת ביומן. בהצלחה.

EODmaster

New member
אכן קשה

דיברנו על הנושא של היומן לפני כל הסיפור. אני אכן מרגיש שאני במבחן כל הזמן נגד הסקרנות. אני אדם פתוח בלי סודות, אבל חברתי אומרת שכל אדם צריך "שטח פרטי" שהוא רק שלו. דברים שאדם חושב ועושה, ולא מספר לאף אחד, חוץ מליומן. אז חלק ממני אומר שאולי הטעות הזו שעשיתי היא אותו מקום שלי, של חשבון נפש והתבגרות, ואין צורך לפתוח תיבות פנדורה. את מה שראיתי ביומן (ממש כלום) אני אקח איתי לקבר ולא אספר לאף אחד, ואיש לא יפגע. אני חבר טוב, אוהב ומתחשב, ולא פגעתי בחברתי אף פעם. אבל חלק אחר מרגיש גוש שחור בפנים שלא יתנקה עד שלא אתוודה בפניה ואבקש סליחה. אולי צריך לתת לקצת זמן לעבור ואז להסתכל על הדברים בפרספקטיבה אחרת?

hayapollak

New member
מסכימה אתך פעמיים

פעם אחת משום שהיתה לי תחושה שזה מה שבת הזוג שלך מרגישה ובינינו אכן יש צורך בזוגיות גם בקצת שטח פרטי. אני בטוחה שאם יהיה גם לך (או יש לך) קצת שטח פרטי (לאו דווקא יומן) היומן שלה ממש לא יעסיק אותך.. ואני גם מסכימה אתך - בלקחת קצת זמן עם כל העניין הזה לפני שתחליט להתוודות... ועוד משהו שאני רוצה לומר לך - אני מתרשמת שאתה באמת חבר טוב מאד יחד עם זה - תדאג גם לעשות "מה שבא לך" ושיהיה לכם אחלה זוגיות.

tali22

New member
ככה../images/Emo24.gif

אלייך- חברה שלך שיתפה אותך בכך שיש לה יומן ביקשה שלא תקרא ובכל זאת מעלת באמון שלה ופתחת אותות אתה מכיר בזה שטעית ולדעתי זה חשוב מאוד. עם כל הצער שבעניין שהחברה שלך מנהלת יומן ושאתה מאוד סקרן לדעת מה קורה שם אתה חייב להבין שהיא לא רכושך הפרטי כלומר אחרי הכל אחרי מערכת היחסים בינכם (שגם אם היא מאוד טובה) היא עומדת ברשות עצמה כבן אדם ואולי (בטוח) יש לה דברים אישיים שהיא שומרת רק לעצמה וזה טבעי כי בסופו של דבר בזוגיות גם בנישואים חשוב מאוד לתת לבן הזוג את הספייס שלו קצת חופש קצת לבד ולקבל את זה שיש דברים שאתה לא יודע וכנראה לא תדע עד כמה שזה קשה. עליה- כמו שאמרו פה קודם יש כמה שאלות שאתה צריך לשאול את החברה שלך ללא כל קשר לזה שפתחת לה את היומן כמו למה היא אומרת לך שהוא קיים? אם היא לא רוצה שתסתכל אז למה היא משאירה אותו בכוונה חשוף ולא מוסתר? זה דברים שבהחלט מגיעה לך תשובה עליהם. נשמע שאתה מאוד אוהב אותה ושכואב לך על מה שעשית, חבר קח דברים בפרופורציות יהיה בסדר, עם המצפון שלך ועם חברה שלך רק אתה צריך לחיות ולכן רק אתה יכול להשיב על השאלה אם לספר לה או לא ולא אף אחד אחר. מקווה שעזרתי

EODmaster

New member
תודה

תודה על ההקשבה אתם באמת אנשים טובים לפחות אני יכול להגיד שלמדתי המון מכל הסיפור. למדתי על עצמי, על כוחה של הסקרנות, ועל כמה אני באמת אוהב את חברה שלי. זה כבר צד חיובי לא?

למעלה