מה לעשות ?!?!

curious virgin

New member
מה לעשות ?!?!

התחלתי לעשות קורס צלילה כוכב אחד - עשיתי את היום הראשון והשני אבל , וזאת הבעיה : לא הצלחתי להוריד מסיכה לשים שוב ולרוקן מתחת למים גם לאחר נסיונות רבים . בגלל זה הפסקתי .. אני רוצה לחזור אבל מצד שני , עד שאני לא אדע לעשות את התרגיל הזה איך אני יכולה להמשיך ? יש לכם פיתרון אולי ?

yossin

New member
כל מועדון שמכבד את עצמו

יתרגל אותך שוב ושוב עד שתשלטי בטכניקה בסיסית זו מעבר לכך, אם את מתקשה במיוחד, מועדון ראוי לשמו אמור להקצות לך מדריך פרטי כדי להתגבר על הבעיה. האם בבריכה הצלחת לבצע את התרגיל ורק בים מתקשה או שגם בבריכה היתה לך בעיה ?

הצעה

העניין הוא לתפוס את ה"טריק" של איך לשכנע את הגוף להוציא אויר מהאף, כאשר יש מים באף (או לפחות תחושת מים). את זה עושים ע"י תירגול וניסוי. לדעתי כדאי להתאמן לבד בבריכה (יותר קל במים מתוקים). לא חייבים וסת. פשוט לוקחים אויר, ויורדים. אפשר להשאר מתחת למים מספיק כדי לעשות תרגיל קטן. ממלאים קצת מים במסיכה ומרוקנים. ממלאים קצת יותר, ומרוקנים. ככה עד שמגיעים למסיכה מליאה. ואז זו כבר לא בעיה להוריד, להחזיר ולרוקן.

קותי

New member
בעיה די שכיחה

רק שבדרך כלל המדריך בקורס אמור לעזור לך להתגבר עליה. הבעיה נקראת בעיית הפרדה. חלק מהאנשים מתקשים לרוקן מסיכה (ע"י הוצאת אויר מהאף) בעיקר כשיש להם ווסת בפה. הדרך לעשות את זה זה בעזרת תרגול. את יכולה לתרגל את זה בבית באמבטיה. שימי מסיכה ושימי שנורקל בפה ותרגלי. אחת הדרכים (לפחות בהתחלה) היא לסתום את הפיה באמצעות הלשון (בהתחלה תמיד יוצא האויר מהפה כשמנסים להוציא מהאף). טוב שאת לא ממשיכה כרגע בקורס. גם אם המדריך היה עושה מעשה לא אחראי ומאפשר לך להמשיך ככה, היה עלייך להפסיק. ללא רכישת המיומנות הזו את מסכנת את חייך מתחת למים.

למעלה