מה לעשות

מה לעשות

לפני עשיתי בדיקות ושהגיעו התוצאות ראיתי שהכל אחלה חוץ מ- CREATININE,U24 ויצא 2.5 כאשר ערכי הנורמה זה 0.6-2
רציתי לשאול מה זה ומה אומר זה שיש לי גבוה . חוץ מזה מה אפשר לעשות? נ.ב. ישר שבאתי לאחות היא ידעה על זה וקבעה לי תור לרופאת סכרת שלי

amitp

New member
קריאטנין

הוא חלבון שמקורו בשריר. מכיוון שהוא אמור להיות מפונה מן הדם דרך הכליות אפשר להשתמש בו כדי לבדוק את תפקוד הכליות (במידה ותפקוד הכליות יורד -> פחות קריאטנין מפונה ויותר מצטבר בדם -> רמת הקריאטנין בדם עולה). הסיבה לכך שמסתכלים על תפקוד הכליות בסוכרת הוא הנטייה של הכליות להפגע כחלק מסיבוכי הסוכרת. עד כמה שאני מבין הערך שאינו תקין אצלך הוא של קריאטנין בשתן? בדרך כלל צריך להשוות את רמת הקריאטנין בשתן אל מה שיש בפלסמה. אם יש הרבה קריאטנין בדם ולכן גם הרבה יוצא בשתן בד"כ אין בעיה כלייתית. רמת קריאטנין גבוהה (בדם או בשתן) לא מספיקה כדי לקבוע אבחנה. במידה וביצעת, למשל, פעילות גופנית מרובה יכול להיות שיותר קריאטנין השתחרר אל הדם ולכן רמות הקריאטנין בדם יעלו למרות שתפקוד הכליה תקין. בנוסף - ככל שמסת השרירים שלך גבוהה יותר כך גם רמת הקריאטנין בדם תהיה גבוהה יותר באופן נורמאלי. ובכל זאת רמת קריאטנין גבוהה (מחוץ לנורמה) בדם צריכה לשמש כנורת אזהרה חמורה על מנת ללכת ולהבדק.
בניגוד לקריאטנין בפלסמה, בדרך כלל רמה גבוהה של קריאטנין בשתן לא מצביעה על בעיה (שוב, יכול להיות שיש לך דיאטה עשירה בחלבונים, ביצעת מאמץ גופני, מסת שרירים גבוהה וכו'). אחד המדדים שיש לבדוק במקרה כזה הוא הGFR (Glumerular Filtration Rate או הCreatinine Clerance (מכיוון שאנחנו משתמשים בקצב פינוי הקריאטנין מן הדם כדי לחשב את הGFR, שהוא קצב הסינון ב"מסננת" הכליה). כדי לחשב את הGFR יש לאסוף שתן, בדרך כלל במשך 24 שעות ולחשב: רמת קריאטנין בשתן * נפח השתן ---------------------------- רמת קריאטנין בדם * זמן בדקות נתונים נוספים שיש לשים אליהם לב: * חלבון בשתן * דם בשתן * רמת אוריאה בדם (ובשתן) וחומצה אורית * נפח השתן שנאסף * מלחים שונים בשתן, pH ועוד צרות שונות. ראיתי שאתה בן 25, כך שאני בספק אם יש לך בעייה כלייתית, במיוחד אם שאר הבדיקות שלך בסדר. אתה מאוזן בדרך כלל?

עכשיו הבנתי מה זה

אחלה , הבנתי מה זה , לא שנרגעתי אבל אני מבין זה היה בדיקת שתן של 24 שעות ושם יצא הערך הגבוה ראיתי שוב שהיה רשום קריאטנין שהיה בנורמה ברשימה של הבדיקות שהיו בדם כללית אני מאוזן טוב

amitp

New member
אני מניח שאתה בסדר

(אם כל שאר הערכים תקינים) ונשאיר את זה לרופאה שלך להרגיע אותך
תרגיש טוב.

למעלה