מה לעשות?

ohade

New member
מה לעשות?

התקבלתי ללימודי ניהול באוניברסיטת בן גוריון ובמקביל אני מחכה ללימודי משפטים באוניברסיטת בר-אילן. אני בדילמה קשה. אני לא בטוח שאני רוצה ללמוד ניהול וחושב שאני מאוד רוצה משפטים אך לא בטוח שאני אתקבל. כאן הדילמה, האם עליי לוותר או לעשות מכינה, מה היתרונות של המכינה. האם עליי ללמוד ניהול, מהם אפשרויות התעסוקה שם... שמישהו יעזור לי!!!

משפטים או ניהול

התקבלת ללימודי ניהול אולם אינך מעוניין ללמוד תחום זה. לעומת זאת, אתה מאד רוצה משפטים. התשובה לשאלתך נראית לי מובנת מאליה: למה ללמוד משהו שאינך מעוניין בו? הלימודים, כמו גם הכיוונים התעסוקתיים, שונים זה מזה. חבל להחליט כבר עכשו על השקעה של 3 שנים במשהו שאינך רוצה... אם תחליט על משפטים ולא תתקבל: מכינה עשויה לסייע לך לשפר סיכויי קבלה. מטרות המכינה: - להכשיר מועמדים ללימודים אקדמיים ע"י פיתוח כשרי חשיבה, הקניית שיטות למידה, ביסוס והרחבת תחומי ידע, בהתאם למגמת הלימודים העתידה של התלמיד באוניברסיטה. - להוות מסגרת של "הזדמנות שניה" ללימודים קדם-אקדמיים, על פי הדגשי לימוד ותכנים המוגדרים ע"י האוניברסיטה. - להגביר את סיכויי הקבלה של תלמידי המכינה ללימודים באונ' על סמך הישגיהם בתעודת המכינה, או על סמך תעודת בגרות משופרת בציוני בגרות חדשים, שהושגו בתום שנת הלימודים במכינה (על פי האפשרות הטובה מבין השתיים) והציון הפסיכומטרי. חשוב לציין שאין האוניברסיטה מתחייבת לקבל תלמיד מכינה כסטודנט.

למעלה