מה לעשות?

m i c h a l i

New member
אני חושבת שכולנו יודעים

ואני מקווה שגם יודעות שאין עדיין אמעי הגנה שמגן במאה אחוז מפני כניסה להריון. אז נכון שהאחוז הוא קטן אבל רבים נוטים לשכוח זאת... הוא קיים. כנראה שאת היית מוכנה להיות אמא ( מבחינה ריגשית) ולכן היית מוכנה לקחת על עצמך את כל האחריות שכרוכה בכך. כמובן שאי אפשר לדעת את כל הפרטים... אבל מהדברים שנאמרו כאן אני חוששת שהיא לא ממש מוכנה אני מקווה שאני טועה...

רק כדי שלא יהיו אי הבנות לגבי

דעתי בענין- השאלה הכי הכי חשובה היא האם את מוכנה להיות אמא?? ועוד הורה יחידה??. ומה שהתכוונתי להדגיש ואולי פוספס, זה שעליה להסמתך ק על עצמה ולא לעשות חישובים כלכליים של "ייכנס לי ככה וככה מהמזונות או מביטוח לאומי..." . לא לסמוך על זה!!. הכרתי בעבר חד הורית צעירה שהיתה במאבק ארוך ומכוער עם האקס לגבי מזונות והוא הצליח להביא הוכחות שונות ומשונות לאי יכולת כלכלית (ממש בשיטה בכולם שכן יש לו עבודה מכניסה מאוד) ובית המשפט החליט על 1000 ש"ח מזונות!! סכום שקשה להסתמך עליו כעזרה גדולה. ב"תמורה" הוא מתעקש לראות את הילדה רק כדי לגרום לאמה כאב. הוא מבריז מפגישות, או שיושב שם ולא מתקשר עם הילדה. הכל כדי להתנקם בחברתו לשעבר. צריך להיזהר מהסיפורים האלה. לילד עדיף שלא יהיה שום אבא בתמונה ולא "אבא" כזה. זו דעתי.

מ י ס י

New member
שלום לך

זוהי הפעם הראשונה שאני נמצאת בפורום,ואני לא ממש מוצאת את עצמי,אפילו האותיות ממאנות להתקתק בצורה שוטפת מתוך המקלדת. רציתי לדעת אם תוכלי לעזור, אני חד הורית מהגליל העליון שמגדלת לבד את בתי בת ה-8 עובדת מאוד קשה כל השבוע,ובתוך כך מנסה להיות אמא טובה הממלאת גם מענה תרבותי לי ולבתי, במיוחד קשה בשבתות ובחגים כאשר אנו לבד. אני חיה באזור מקסים בגליל העליון אך גם אני וגם בתי זקוקות לחברה טובה של חד הוריים/הוריות המבקשים כמוני חברה טובה .אולי את יכולה לכוון אותי ולעזור. תודה סיגל(מיסי)

ומה נראה לך???

שאם היא מחליטה לגדל את הילד ללא הסכמתו, אז הוא לא האבא ואם הוא לא ישלם מזונות, אז הוא לא האבא??

לא מסכימה לגבי המזונות

האבהות נכפתה עליו, ברגע שהוא עשה מין לא מוגן והיא נכנסה להריון. הפלה היא התערבות רפואית בוטה בגוף האדם ופגיע בערך החיים (מה שמטריד מאוד את הבחורה), אי לכל הוא כבר פספס את הזכות שלו להחליט אם הוא רוצה ילדים או לא. אחרי שהילד נולד, הוא חייב לשלם מזונות, כי עול פרנסת הילדים מוטל על שני ההורים. בין אם הם רוצים בו או לא, זה תפקידם.

pikov

New member
נשים כל כך מקסימות שבא לבכות

חד הוריות מבחירה, היא אורח חיים. דעתי על הנשים החד הוריות מבחירה כדעתה של העיתונאית עירית לינור. לא היתה לי התנגדות לקטע החד הורי, אלמלא נתלוותה לתופעה זו "תופעה משלימה" של גניבת זרע והיטפלות למי שנעשה אב בעל כורחו, לממן את הלוקסוס של החד הוריות מבחירה של בת זוגות המזדמנת והזוממת. אז נכון, רוב הנשים הגונות ואינן טפילות, אך אותן נשים טפילות, שחלק מהן המליצו לכותבת כאן, הן הן, אלה שמוציאות שם רע לחד הוריות בקרב הציבור הרחב. לכותבת עצמה אני מצרף לינק ממנו תלמד על חד הוריות וסיכוניה.

שלום לחושבת היקרה

אני לא רוצה לנסות לשכנע אותך בשום צוהרה, רק את יכולה להחליט מה נכון עבורך. כשאני הייתי במצבך (כל המשפחה חשבה שאני משוגעת, כולם חשבו שאני צריכה להפיל, ללא יוצא מן הכלל, האבא הבטיח הבטחות רבות ונעלם לתוך האופק), היה לי קל יחסית. היה לי ברור מאוד, שלהפיל זו לא אופציה עבורי. ואני מדגישה, עבורי. אין לי שום בעיה עקרונית עם הפלות, לי - זה לא התאים. סיבות הסטוריות, גנטיות, משפחתיות, אבל להפיל לא היתה אופציה מבחינתי. ידעתי שלא אוכל לחיות עם עצמי. כל מה שנותר היה לשכנע את הסביבה, להבהיר שזה מה שהולך להיות, ולהתחיל לתכנן מערך כלכלי ואישי שיהיה מסוגל להכיל את התוספת החדשה. עמדתי על סף ניתוק הקשר עם הוריי, ולאחר מאבק ממושך וטיפול פסיכולוגי, הודעתי להם נחרצות "או שתתמכו, או שלא תהיו". ברגע שהבינו שכך יהיה, שניהם מאושרים, תמכו ופרגנו. את צריכה לבחון עם עצמך, מה האופציות שלך. כתבת כאן, שערך החיים קדוש בעינייך, אבל נסי לשים עקרונות בצד ולבחון עם עצמך, איך את חושבת שתרגישי אם תפילי? האם תבלי את חייך בלהצטער על כך? האם תמיד תתהי מה היה אם? או שאולי תשימי את זה מאחורייך ותמשיכי בחייך. אני רוצה להזכיר לך, שעובר בשלב זה עדיין אינו תינוק חי. ייתכן מאוד שההריון לא יחזיק מעמד גם אם תחליטי להשאירו. את צריכה לחשוב מהן האפשרויות שלך, ואחר כך להתחיל לבחון תכניות פעולה. ומנסיוני האישי, לילד שלך - אם תחליטי להביאו לעולם - יהיו חיים נפלאים, עם אמא שתאהב אותו עד בלי די, לאחר שעשתה החלטה שקולה ומרצון להביאו לעולם. אל תחשבי לרגע, שלילד שלך יהיו חיים פחות טובים מלכל ילד אחר. ושתדעי, תמיכה רגשית מההורים, אי אפשר להעריך בכסף, היא חשובה מאין כמוה. ואם את רוצה לדבר, את מוזמנת לשלוח לי מספר טלפון במסר, ואני אתקשר אלייך.

tookmy

New member
ככה או ככה

ההחלטה היא לכל החיים. אני כמוך צמחונית ודוגלת בערך החיים וסולדת מהרעיון של הפלות. כשחברות שלי עשו הפלות היה לי מאד קשה רגשית עם הרעיון. אני לא אם ואחת הסיבות היא שאני לבד ולא רוצה לגדל ילד לבד, אבל אין לי ספק שלו הייתי בהריון הייתי משאירה אותו בכל מצב, ולא רק היום כשאני בשנות ה-30 לחיי, אלא גם כשהייתי בת 18. עם זאת, זאת אני באופן אישי, אבל אני משוכנעת שהמצב קשה ומבלבל מאין כמוהו. מוכנות היא עניין רגשי. השאלה היא גם לא רק בעד מה המשפחה שלך, אלא האם הם יעמדו מאחוריך מאחורי כל בחירה שתקחי גם אם היא לא תהיה חופפת לדעתם. בלי תמיכה רגשית, אם לא ממשפחה אז מחברים, מאד מאד קשה. בקשר לבחור, למרות ששכלית אני חושבת שהיהצריך לחשוב על זה קודם ושלפי החוק טוב שמחייבים אותו לשלם מזונות, אני אישית לא הייתי רוצה טובות ממי שלא רוצה להיות בתמונה. אם תכריחי אותו הואיהיה ממורמר. אם תתני לו ללכת לדרכו, יכול להיות שהוא יחליט בהמשך שהוא רוצה לקחת אחריות מסויימת, ואני מכירה גם מקרים כאלה. כמי שבמשפחה שלה יש המון חד הוריות, עוד מהדור שזה ממש לא היה מקובל, אני יכולה לומר לך שזה קשה, אבל לא סוף העולם, אם רק יש גב כלשהו. הגב לא חיב להיות כלכלי, זה יכול להיות שאמא שלך מוכנה לעשות בייביסיטר, או חברה שנותנת בגדים שהיו של הילדים שלה וצעצועים שכבר לא מתאימים להם, אבל יש צורך לא להיות לבד בסיטואציה. בקשר לאקס, במילא הרבה נשים שנמצאות יחד עוברות את הדברים לבד, לפחות מבחינה רגשית, ככה שלמי שמראש לבד לפחות אין ציפיה.

free soul

New member
את חייבת להגיד לו!

כדיי שתחשבו ביחד מה לעשות.. למען האמת? אני באופן אישי נגד מוחלט לגביי הפלות! סתם שאלה: איך נכנסת להריון? לא לקחת גלולות.. לא השתמשתם בקונדום?

yam12321

New member
משהו חשוב

היי אז קודם קצת מעניין לדעת איך הגעת למצב כזה האם לא השתמשתם באמצעי מניעה אני חושב שזו התוצאה הישירה של המצב כיום של חופש מיני בסקס ללא אהבה וללא מחוייבות שבו הנשים מנסות להתנהג בחופשיות כמו הגברים אז השאלה היא דיי מעניינת ומכיוון שזה פורום של נשים שחיות בגפן רוב הסיכויים שהן יציעו לך לחיות לבדך להמשיך בהריון ולחיות את חייך לבד ללא בעל או גבר תחשבי על כל הנטל שיפול עלייך אין הבדל רב בין העובר שמתפתח אצלך כרגע ברחם לבין אותה ביצית שבלאו הכי מתנוונת כל חודש עד שלושה חודשים לא נגרם כל נזק לאותה נשמה ויש לך אפשרות לקחת אחריות ולבצע הפלה אין שום מוסר או מצפון שיגרמו לך לדפוק לעצמך את החיים הרי ברור שתמצאי גבר ראוי בצורה מסודרת תקחו אחריות ומתוך החלטה תעשו ילד לא מתוך טעות או תנסי לתבוע את אותו גבר שישא באחריות למעשיו לא יכול ליהיות שלא תתנהגו באחריות ולא תשאו באחריות או שתשאי בה לבדך נשים לא זקוקות לגבר באופן תאורתי אבל איך את רוצה לחיות את שארית חייך??? לבד?? או עם גבר אמיתי וראוי לא אחד שמזיין ובורח???? אם תכבדי את מקדשך גברים יכבדו אותך ואז תבני לך בית ראוי ויהיו לך ילדים והכל יהיה בסדר הזכרת שאת צמחונית איך זה מתקשר אנשים נהרגים מושפלים חיי אדם בשפל אז מעשייך יהיו ללא מצפון את לא רעה לו תבחרי להפיל קחי אלריות למעשייך!!! תתחשבי בעצמך ולא באותו עובר ותזכרי שלא גרמת לעובר או לנשמתו שום נזק הואיל והוא עוד לא נקשר אלייך תמיד יש את האפשרות להמשיך בהריון וללדת את אותו ילד האם את מוכנה לחיות לבדך?? לגדלו לבד??לדאוג לפרנסה?? להפסיק את לימודייך תחשבי על הכל אני מאחל לך שאותו גבר ישוב על טעותו תתחתנו והילד יוולד בשלום לבית חם בכל אופן את רואה בגבר זה בעל??? האם הוא טוב בשבילך בתור בעל או רק בתור חבר האם את רוצה שילד זה יוולד מטעות ללא כוונה????? אולי אני נולדתי בטעות ואולי זה לא משנה אולי אין טעות והכל מכוון בהצלחה

../images/Emo4.gif

תראי.. אני מדברת איתך לב אל לב... הפלה,אל תעשי!! הילד לא אשם.. את צריכה שהאקס שלך יקח עליו אחריות ותנסו לחזור אחד אל השני.. כי באמת שהילד לא אשם .. אם אתם ממש ממש בטוחים שחזרה אחד לשני לא כלולה באפשרות.. את הילד אל תפילי.. כי זה גם תלוי בסיכונים.. אל תנסי אפילו...

madow

New member
אך ורק הפלה

תראי את בחורה צעירה ולא נשואה ואת בעצמך אומרת שכרגע מבחינה כלכלית את בקושי מפרנסת את עצמך אז למה להביא ילד לעולם אם את לא תוכלי לפרנס אותו כמו שצריך. ולפי דעתי לא כדאי לשמור על ההירון ולנסות להחזיר את האקס כי זה בחיים לא ילך וחבל עלייך ועל הילד שטרם נולד. לפי דעתי הפלה היא הפתרון הכי טוב במצב הנוכחי שלך, תעשי חושבים תחליטי מה את רוצה. ועוד דבר מה פתאום לחזור לאקס??? ילד בחיים לא ישמור על מערכת יחסים תקינה ההיפך בדר"כ ילדים הם אלו שהכי סובלים כאשר אבא ואמא רבים כל הזמן ולא מסתדרים, צריך לחשוב על הבריאות הנפשית שלך ושל הילד שעלול להיוולד. אין טעם ללדת אם את לא נמצאת בתוך קשר רציני ומחייב.

Dark Muse

New member
תעשי הפלה...

עדיף לך אנשים פה אומרים לך לא לעשות הפלה ולחזור אל האקס, ואם הוא לא רוצה מה את רוצה לגדל ילד בלי אבא? לבד? לוותר על הקריירה שלך? מקסימום מה הוא יעשה ישלם לך מזונות? את עדין תהיי לבד עם תינוק לגדל. אז תחשבי מה טוב לך...

רק לא הפלה

השם ירחם אם תצטרכי עזרה במשהו תשלחי לי הודעה ואני אשתדל לעזור במה שאני אוכל

Dark Muse

New member
"השם" לא ירחם עליה שיהיה לה תינוק

והיא בקושי תצליח להתקיים ולגדל אותו. רק הפלה במצב כזה 4 שבועות לא נראה לי שבבטן התינוק בועט וחי

madow

New member
אתה תעזור לה??? איךבדיוק????

אתה תפרנס אותה? תכלכל אותה ואת הילד שלה? תשים לה אוכל על השולחן? תשלם את חובותיה? תקח את התינוק לטיפול רפואי כאשר הוא יהיה חולה? תממן לו גן, לימודים, חוגים, צעצועים וממתקים???? איך בדיוק תעשה את כל זה?????? תסלח לי אבל אתה מאוד מאוד מאוד צבוע!!

מה נהיה? כיכבנו בשער תפוז או משהו?

כדאי להתעלם מכל האורחים הפורחים שבאו מהשער כדי להטיף.

pikov

New member
את צודקת כדאי להתעלם

כמו שהגברים מתעלמים ממך... אחרת מה ההסבר לאשה בת 27 חד הורית ולא במערכת זוגית?

למעלה