מה לעשות?!?

ענברי27

New member
מה לעשות?!?

שלום לכל חברי הפורום, אני חדשה כאן ומאוד זקוקה לעזרתכם (עצות יתקבלו בברכה...
) אנינמצאת בקשר כשנתיים וחצי (גרים יחד בחצי שנה האחרונה. עד לא ממזמן הקשר שלנו היה נפלא ואנחנו היינו מאושרים יחד. אבל... לי בוער להתחתן ולבחור- לא! הוא כל הזמן אומר לי להיות סבלנית ושההצעה תגיע, למרות שבפועל זה לא.. אני מדברת איתו על זה כבר כחצי שדנה וה"עוד מעט" שלו זהו משהו נטול פרופורציות של זמן. אני יודעת שלחץ לא יעזור, אבל גם כשאני מאוד משתדלת שלא ללחוץ - אני שקופה והוא מבחין. לאחרונה זה גובה ממני ממש מחיר כבד- אני בדיכאון, מתקשה להתרכז בלימודים, עייפה וחסרת כוחות באופן כללי והתוצאה- הזוגיות הטובה שהייתה לנו נפגעת. הכל מתוח כל הזמן ובעצם, בסופו של דבר זה מתרכז לצורך שלו (הלגיטימי) בזמן והעלבון שלי שאפילו אחרי כל כך הרבה זמןוהרבה אהבה הוא לא עושה את הצעד המיוחל. מה לעשות?!

אפשרות - אולטימטום

האמת היא שאני לא מחסידי האולטימטומים, אבל מנסיון של מספר זוגות שאני מכירה - זה עבד. אולי הידיעה שהוא עלול "לאבד" אותך "תדחוף" אותו להבין שבעצם את "האחת" והוא לא מוכן לאבד אותך. כמובן שבאולטימטומים תמיד יש סיכון - ואת צריכה לחשוב טוב אם את מוכנה לקחת אותו ... חבל שתבזבזי את זמנך בלהיות בדיכי, ושנתיים וחצי בגיל 26/27 נראה לי כמו מספיק זמן להכרות מספיקה על מנת להחליט אם בן/בת זוגך מתאימים להיות "האחד/ת" בשבילך. לא נראה לי ששנה נוספת במחיצתך תחשוף בפניו צדדים שהוא עוד לא מכיר, ואם הוא לא מוכן עכשיו, מי מבטיח שיהיה מוכן עוד שנה/שנתיים או שלוש ? אם זה באמת חשוב לך, ומעיב על מצב רוחך, כפי שכתבת, נסי להגביל אותו בזמן. בהצלחה. דרך אגב, האם דיברתם על למה הוא צריך עוד זמן ? האם הוא לא בטוח שאת היא האחת ? האם הוא מרגיש צעיר מדי ? לא מוכן למחוייבות ?

ענברי27

New member
אולטימטום...

הבחור אומר שהוא צריך עוד זמן כדי: "להתרגל לרעיון" ואין מדובר בספקות שאולי אני "לא האחת" ובזה אני בטוחה. הבחור עצמו בן 35 ולא נראה שהוא מרגיש צעיר מידי. הוא כל הזמן אומר שזה יגיע בקרוב, אולי הבעיה היא בהגדרה של "קרוב". אני באמת התחלתי לחשוב על אפשרות של אולטימטום אבל זה נראה לי קיצוני מידי וגם אם יוביל (קרוב לוודאי) לתוצאה הרצויה- יש לי בעיה עם הדרך...והפחד הוא שגם אחרי החתונה זה לא ישכח וישאר כמזכרת שלילית. אבל, מצד שני- אין לי סבלנות ואני לא מבינה כמה זמן צריך להתרגל לרעיון כזה, סכ"ה אנחנו גרים ביחד כמו זוג נשוי לכל דבר

צודקת ...

אז אולי באמת את צריכה לבקש ממנו שיגדיר לך "קרוב". אולי את יכולה לתת לו אולטימטום לא מאוד מלחיץ - משהו כמו - שאת מוכנה לתת לו עד חצי שנה להתרגל לרעיון. שבחצי שנה הזו את לא תציקי לא בנושא, אך אם עד X/X/2004, הוא לא זז, אז ... ותסבירי שזה לא שאת רוצה להלחיץ, אבל זה ממש חשוב לך ומשפיע לך על החיים ומצב הרוח וכו'. אם יש לך יום הולדת או משהו כזה בקרוב, אז חכי לאח"כ עם האולטימטום, אולי הוא כן לוקח לתשומת ליבו את הנושא וחשיבותו לך, ו"מתכנן" לך משהו ... ואז לא כדאי ש"תהרסי" לו ...

האמת? לא ברור לי למה את לחוצה

וכדאי שתבדקי את עצמך. מה מסמלת החתונה עבורך? למה זה כל כך חשוב לך? הרי את אומרת שאתם חיים יחד כזוג נשוי. האם זה הלחץ הישראלי הידוע, להיות כמו כולן וכולם? האם את מרגישה בטוחה בקשר הזה? חבל שהמתח הזה מקלקל את הזוגיות היפה שלכם. מה את חושבת שחתונה תיתן לך שאין לך עכשיו? ומה הקשר בין חתונה לבין אהבה? אם טוב לכם ביחד, למה לא להמשיך להיות ביחד? לידיעתך, שום הסכם שבעולם, שום התחייבות כתובה כזו או אחרת, לא יצלחו כדי להשאיר אותו לצידך אם לא ירצה בכך. האחת או האחד יכולים להיות כאלה ביום אחד, ולהפסיק להיות כאלה ביום אחר. אין שום בטחון שהקשר יימשך לעד, גם אם נדמה לך שחתונה תבטיח לך את זה. לחיים דינמיקה משלהם. מה שחשוב זה מה שיש ביניכם בפועל, מהות הקשר. ואם הוא טוב, אני לא מוצאת שום סיבה ללחץ (כן, גם לא הבאת ילדים לעולם. כי אם את פוחדת שהוא יעזוב אותך כשיהיו ילדים ולא יתרום את חלקו לגידולם, מה בכלל הטעם לחשוב עליו כעל פרטנר לחייך?). ועוד משהו, לידיעתך - כשאת נישאת, ולא משנה באיזו צורה, את קושרת את גורלך עם הרבנות. ולמה? כי אם חס וחלילה תתגרשו יום אחד, את הגט את תקבלי ברבנות. לא מקום מומלץ לנשים להיקלע אליו.

ענברי27

New member
לחיצות...

לאף אחד אין תעודת ביטוח על זוגיות ואני בהחלט מודעת לכך. אבל- כן חשוב לי הביטחון בחיי זוגיות וההצהרה הזו של חתונה אכן מסמלת עבורי משהו שהוא מעבר ל"לגור ביחד". אין לי פחד נטישה מכל סוג שהוא ואני בוטחת בו ובקשר שלנו. הבעיה היא, כפי שציינתי, היא בתיזמון השונה שלנו- הוא צריך זמן "להתבשל" עם הרעיון ואני מוכנה אליו.המוכנות שלי לא נובעת מ"הלחץ הישראלי", כפי שציינת אלא ממקום אחר הרואה בזוגיות טובה צורך למסדה. השאלה שלי נשארת בעינה- איך מתגברים על התזמון השונה שלנו ומבלי לתת לזה לחלחל לכל תחום אחר בחיי??

איך מתגברים? עובדים על עצמך.

לדעתי יש כאן סתירה. אם הכל טוב ואת בטוחה בקשר, איך זה שהבדלי תזמון ביניכם משבשים את חייך? הרי זו בעיה קטנה ולא עקרונית. אני במקומך הייתי מבררת עם עצמי האם זה הדבר היחיד שמפריע לי, או האם יש שם עוד דברים. אבל אם זה רק זה, אני לא רואה דרך אחרת מלבד אמונה בעצמך ובקשר שלך. לומר לעצמך בדיוק את זה, כל הזמן. אולטימטום? אולי, אם את מגיעה למצב שבו את כבר לא יכולה להמשיך לחיות איתו ללא חתונה. אבל אז את עלולה לאבד אותו מצד אחד, ומצד שני, לגרור אותו למקום שהוא לא ממש רוצה להיות בו. לא פשוט. בחירה שלך. אני עדיין בדיעה שזוגיות טובה, שהיא דבר נדיר בימינו, מספיקה, ואין צורך למסד אותה (ושוב, גם כי אני כאשה, מבועתת מן הצורך להפקיר את חיי בידי הרבנות). להיפך. אם הוא בוחר להיות איתי כל יום מחדש, ואני איתו, כשאין שום עניין חוקי ורשמי שכובל אותנו ביחד, זה נהדר.

ענברי27

New member
אני לא רואה בזה בעיה קטנה

ולא עקרונית. אנחנו רואות דברים בצורה שונה (וזה לגיטימי) מה שחשוב ועקרוני לאחד כלל לא רלוונטי לאחר....

תעודת ביטוח על זוגיות

תעודת ביטוח רכוש לא מבטיחה את שלמות הנכסים, תעודת ביטוח חיים לא מבטיחה את שלמות החיים ואילו היתה פוליסה המבטחת זוגיות היא לא היתה מבטיחה את שלמות הזוגיות. לכל היותר ביטוח ייתן לך פיצוי כספי במידה והנכס המבוטח (הזוגיות, במקרה התיאורטי הזה) ייפגע או יחדל להיות. שאיפתו של כל מבוטח היא שהאירוע בגינו תמומש הפוליסה לא יתרחש ולכן, גם אילו היתה לך פוליסת ביטוח על זוגיות, הרי שהיית נדרשת להשקיע בתחזוקתה השוטפת של הזוגיות לאורך זמן כדי למנוע את מימוש הפוליסה. לגבי נישואין, הפוליסה הינה הכתובה או הסכם ממון. לגבי העמקת הזוגיות למשהו מחייב כמו בניית משפחה, צריך שיהיו רצון, מודעות והסכמה לכך משני הצדדים. כל הסכם שנערך תחת לחץ לוקה מראש בפרצות כי ניתן לערער על תוקפו בשל כך. הערעור על התוקף יכול להיות גלוי - אחרי שנה האיש יבוא וירצה להתגרש - או סמוי, על ידי הכנסת כעסים, התמרמרות ונקמנות. אומר לך דבר נוסף, שלעיתים גם בנישואין שנקבעו מתוך התלהבות והתאהבות מהירה לאחר הכרות קצרה ישנם את אותם אלמנטים, מתוך תחושה של "הייתי מאוהבת ומסונוורת וחבל שהתחתנתי איתו" (נכון גם בלשון זכר). אני מניח שאת לא רוצה שבעלך לעתיד, מי שלא יהיה, יתחתן איתך מתוך רחמים או בהרגשת חוסר ברירה. לדעתי, אם את משוכנעת בכך שראוי ונכון להכניס את הזוגיות הטובה שלך למוסד , את צריכה להחליט עם עצמך מהם גבולות התיזמון שלך בלבד, גבולות שאם תהיה חריגה מהם את תחתכי ותחפשי לך בן זוג אחר, שחושב ומרגיש כמוך באותו עניין. אל תאיימי על בן זוגך שכך תעשי אלא ברגע האמת אימרי לו שכך את עושה - ועשי זאת. אם את רואה את עצמך היום מסוגלת לכך, בחני אם אהבתך אליו היא אהבה כנה או שמא הוא מהווה רק כלי ל"מימוש עצמי" שלך. התשובה שתקבלי בבחינה זו תשכנע אותך אם אכן כדאי לך לעשות כך או אחרת. מכל מקום, בדרך לחתונה ממוסדת ו"מבוטחת", ישנן כמה אופציות נוספות (שגם אותן ניתן "לבטח") שכדאי לך לבחון לגבי חיים ביחד, בניית בית משותף ויצירת הורות משותפת מבלי להנשא כדת וכדין ברבנות. כדאי לך לדבר עם בן זוגך על כל הרצונות שלך ושלו (וגם על כל החששות והפחדים), על הקצב המתאים לשניכם יחד ועל כל האופציות, לפני שאת מגבשת החלטה משמעותית לחסל זוגיות טובה ואוהבת כפי שאת מתארת. בהצלחה.

ענברי27

New member
תעודת ביטוח ועינייני תזמון...

אפתח בזה שאני מסכימה עם כל מילה. בחודשיים האחרונים עסקתי בבחינה משמעותית של טיבו של הקשר, כי גם אני(ולא רק הבחור) התקשתי לקבל החלטה כל כך גורלית (חתונה כמובן)כלאחר יד. אין לי צורך בחתונה כסוג של "מימוש עצמי"- חיי מלאים ונפלאים גם ללא קשר אליו אך, יחד עם זאת, אין ספק שהוא הופך אותם ליותר מסתם נפלאים... אני לא מעוניינת ללחוץ בו לעשות משהו שהוא מעוניין בו אבל לא מרגיש בשל עדיין. מה גם שהוא הוכיח אין ספור פעמים עד כמה אני משמעותית בחייו מהדברים הכי בנאליים ועד הגדולים ביותר. שוחחנו בעבר על ה"עתיד" ושנינו דומים בתפיסת העולם שלנו- חיי זוגיות ממוסדים, משפחה...ילדים... והחשוב ביותר-רואים את עצמנו בונים את זה ביחד. הבעיה היא רק בתזמון השונה שלנו. הפיתרון היחיד שנראה לי בר ישום היא הצעתך- להחליט עם עצמי כמה זמן אני מוכנה "לתת" לקשר הזה להגיע לידי מיסוד ואם לא- להחליט ולעזוב. עד אז, אני אנסה (עד כמה שניתן) לתת לזמן לעשות את שלו ומבלי להעיב על היחסים שלנו(קשה, אבל אנסה...). תודה על העיצות והתמיכה!

seeyou

New member
רק אולטימטום!

הזמן שלך והזמן שלו זה לא אותו דבר! אם הוא גבר "במצב טוב" אז יש לו חלומות לצעירות...לא ממהר!

אז מה הטעם בכלל להתחתן עם גבר כזה?

מה, אם היא תגרור אותו לחתונה, לא יהיו לו חלומות על צעירות? מה שאתה אומר בעצם לאשה זה, למהר לכבול אליה את הגבר, או שיברח לה. איזו תפיסת עולם אומללה. בדיוק ההיפך מאהבה.

seeyou

New member
חלומות על צעירות?

אם זאת הבעיה שלך אז להשאר רווקה רוב האנשים,נשים וגברים מפנטזים... בין חלום למימוש יש מרחק... אין ביטוח צד שלישיבכול הקשור ליחסים בינו לבינה!

adam33

New member
לא היתי כל כך רץ אחריו..

במיוחד שהוא רגיש כלפייך אבל מנצל זאת להמשיך בחיים כפי שהם זה נהנה וזה חסר ואת פשוט צריכה לתת לו שמן סופי כי בעצם חצי שנה זה המון זמן להחליט אז עשית כל מה שיכלת לזוגיות הזו והוא בעצם גורם לך שאושר לא יצמח מכך והרי מה אנו רוצים ממערכת יחסים? שנקום בבוקר מאושרים ונלך לישון מאושרים אבל במערכת יחסים זו היא פשוט מזיקה לך בכל התחומים והוא במקום לבוא ולחזק ולתמוך על אף שהוא לא רוצה להתחתן הוא פשוא מתעלם מכך ונוח לו שאת רק מתעסקת בכך כאילו הוא לא קשור אלייך ומדובר באחר עשי צעדים את לא חושבת שהגיע הזמן לכך? בשבילך ובשביל הבריאות שלך..

עמית55

New member
חבל על הזמן..

בתור אחת שהייתה בסרט הזה אני ממליצה לך ללכת על האולטימטום. אני הצבתי אותו אחרי שנה. היו כאלו שאמרו לי "מה את לחוצה" וכיו"ב, אבל היום בדיעבד אני יודעת שעשיתי את הצעד הנכון בשבילי. אם הייתי נשארת שם הייתי סתם מבזבזת זמן יקר. אם מישהו באמת אוהב ורוצה אותך הוא אמור לרצות אותך לתמיד. פוראבר . והדרך היפה ומה לעשות גם המקובלת ביתור לעשות את זה זה חתונה. גם אצלי הבחור אמר שזה מוקדם לו שאתן לו זמן. עזבי אותך משטויות וחירטוטים. "זמן" בשביל מה???? אם אתה אוהב אותי קח אחריות! מצטערת אם זה לא עושה לך טוב מה שאני כותבת אבל זה מניסיון. אני הצבתי את האולטימטום, הפסדתי את הבחור ואחרי תקופה קשה של עצב היום אני ממש שמחה שעשיתי את הצעד הזה למען עתיד טוב יותר. אם הוא שלך הוא ירצה ואם לא ירצה סימן שהוא לא היה שלך מעולם. ככה אני רואה את זה. וגם הגיל שלו מדליק נורה אדומה. למה בדיוק הוא מחכה? לשיא השלמות? כי אין דבר כזה. יש בזה נורה אדומה ותנסי לא להתעלם ממנה, כמה שזה קשה... בהצלחה!

עמית55

New member
וגם רציתי להגיד

שבגיל שלנו 27 כבר יודעים מה מחפשים ואם מוצאים יודעים. עובדה שאת מרגישה שמצאת את שחיפשת אז למה הוא .. לא?....

לא להלחיץ ולא להלחץ....

הגיל לא אומר אם יודעים או לא יודעים מה רוצים. יש אנשים קשישים בני 20 שיודעים טוב מאד מה הם רוצים. יש אנשים בני 50 שלא יודעים ולא מוצאים את עצמם. הגיל הוא לא קנה מידה בכלל. והנישואין הם לא תעודת ביטוח לאף אחד ! אפשר לגור ביחד אם כייף ולא ללחוץ על הצד השני,ואם המשפחה לוחצת אז להעיר להם בעדינות שזה לא עניינם, לדעתי אם תעזבי אותו בגלל סיבה זו, תמצאי את עצמך בודדה, חכי קצת, הרי אתם חיים כמו בעל ואשה מה רע? הטבעת ? נו באמת.....

למעלה