מה לעשות???

אישיו

New member
מה לעשות???

נראה לי שעשיתי טעות, הכלבה שלי לעסה לי מסמכים חשובים ועוד כמה דברים, זה ממש עצבן אותי כי ניסיתי לחנך אותה והיא לא מקשיבה, אז נתתי לה כמה מכות על הראש וצעקתי: "לא"!! , נסחפתי קצת ונתתי לה די הרבה מכות וקצת חזקות, אני ממש מצטער, היא עכשיו מפחדת ממני (בצדק, מסכנה) כלבים שוכחים מתי שהוא כאלה דברים? אני ממש מצטער ורוצה לנחם אותה, היא מכניסה את הזנב ביןם הרגליים כל פעם שאני מתקרב אליה, מה אני אמור לעשות?? אין לי בעיה עם תוכחות כי אני יודע שהייתי לא בסדר אבל בבקשה תענו לי!!

kasa

New member
אסור להכות כלב בשום פנים ואופן !!!

דבר ראשון - מכות בראש ??? אתה השתגעת ? אתה יכול לגרום לה נזק קשה. אסור להכות כלב בשום פנים ואופן !!. גם אם היית רק צועק עליה "לא !" זה היה מספיק. ומכות בראש - זה בודאי אסור בתכלית האיסור. כלבים לא שוכחים הרבה מאוד זמן. והיא תמשיך לפחד ממך זמן רב מאוד. מה לעשות ? קודם כל - תלמד לשלוט בעצמך, ולא להתעלל בכלבה אומללה, שבסך הכל עשתה מעשה שלא ידעה שהוא אסור. ובטח לא מבינה על מה יצאה קיצפך. עכשיו היא רק יודעת שעליה לרעוד מפניך, ולהתרחק ממך. נסה להראות לה שאתה מסוגל גם אחרת... ייקח הרבה זמן אבל אולי בסוף היא תשתכנע. ובחיים, בחיים אל תכה אותה יותר !!!!!!!!!!

אישיו

New member
../images/Emo10.gif

אני מת עליה, היא ישנה איתי במיטה וכ"כ עצוב לי שהיא מפחדת ממני, מסכנה פשוט הייתי ממש עצבני ולא שלטתי בעצמי, אני לא ארביץ לה יותר !!! אני מקווה שהיא תשכח את זה.

kasa

New member
עוד משהו קטן,

אם היא עושה משהו "רע" ואתה מגלה אותו רק כעבור שעה ולא ממש בזמן המעשה - אין טעם גם לצעוק עליה כי היא במילא לא תבין. אתה יכול לומר לה "לא" תקיף רק אם אתה תופס אותה באמצע מעשה "רע". ונקודה אחרונה: האחריות לדברים שלך מוטלת עליך. אם אתה משאיר דפים, ספרים, מחברות מפוזרים - אל תצפה שהיא לא תהרוס לך את זה. היא בטח לא עושה זאת בכוונה. היא פשוט לא מבינה ולא יודעת עד כמה זה חשוב לך, כך שהעצבים שלך עליה - לגמרי לא במקום. שים את דבריך בארונות או במקומות שהיא לא יכולה להגיע/להרוס.

Huan

New member
אפשרי מכה קטנה וחלשה על האף.

זוהי נקודה רגישה ומספיקה מכה ממש קלה, ואני חוזר- ממש ממש קלה, רק על מנת להפנות את תשומת לב הכלבה. וכמו שאמרת- אך ורק תוך כדי מעשה. עונש יותר קשה הוא התעלמות, או סגירה בחדר.

lilithmm

New member
מכה על האף

היא לא אמורה להכאיב אלא להשפיל את הכלב. לכן מספיק להפליק עם אצבע אחת בקלות על האף של הכלב, אם הבעלים לא מסוגל להחזיק את עצמו וחייב לפרוק עצבים על הכלב שלו.

אילוף

New member
לא צריך להכות על האף

אני בדרך כלל רק קורא בפורום אבל הפעם אני חייב להגיב, אין שום סיבה בעולם לתת לכלבה מכה על האף, יש מספיק דרכים אחרות כדי להסביר להם שמה שהם עושים הוא לא רצוי. מי שמעוניין יכול ליצור איתי קשר במסרים גיא

מייקלס

New member
אין ספק שאיבוד השליטה, והמכות

לא היו במקום. ברור גם שאתה מאד מצטער על המעשה. את הנעשה כניראה אין להשיב, רק הרבה חום ואהבה ישכיחו עם הזמן את הטראומה שהכלבה עברה, למרות שיש לקחת בחשבון שתמיד איפשהו היא תהיה חשדנית כלפיך. כדי לנסות ולהפוך את הקערה על פיה, כדאי להמנע לחלוטין מלכעוס על הכלבה בתקופה הקרובה, ובודאי שלא להכות בשום צורה, גם לא פליק קטן על האף. נסה להדגיש את הדברים החיוביים שהכלבה עושה ע"י צ'יפורים ומחמאות, ולוודא שלא תקלע למצבים בו היא עלולה לעשות דברים "שליליים". אל תשאיר אותה מול פיתויים בהם היא עלולה לגרום נזק כלשהו מתוך שיעמום או משחק. אני מאמינה ומקווה שהלקח מהמעשה נלמד, והארוע היה חד פעמי.

אישיו

New member
השלמנו ../images/Emo13.gif

חזרתי מהעבודה עם עצם אמיתית עם בשר מאלה שקונים בחנויות לחיות בית ואני לא יודע אם בגלל זה אבל כשחזרתי הביתה היא קפצה עלי וכאילו כלום לא קרה, נורא שמחתי ופינקתי אותה, כזאת חמודה- למדתי את הלקח.

אישיו

New member
../images/Emo107.gif

זהו אנחנו שוב חברים, הספקתי כבר לפנק אותה הרבה מאז, כזאת חמודה היא כלבה טובה, לברדורית מעורבת, אי אפשר על הפרצוף שלה. חזרה לישון איתי במיטה (לא צריך להסחף עם הדמיון) וזהו.

keds

New member
תגובה!!!

כלבים זה לא צעצועים שאפשר לכעוס ואז מבקשים סליחה ואז הם סולחים
פפחח
איזה משפט
בל זה נכון!!! כאילו... יש הרבה פעמים שכלבים יכולים להיות ממש לא בסדר.. כשהם חלועסים דברים הורסים דברים וכל זה -בקיצור מעצבנים- אבל כמה שאתה תכעב עליה ושזה קורה אתה בשום פנים ואופן תרים עליה יד או תתחיל לצרוח עליה. כי אל תשכח כלב שומע פי 8 יותר ממך אז כאילו אם אתה צורח וצועק היא שומעת אותך בעוצמות אדירות. ואם אתה מרביץ אז בכלל ... בעיקרון כלב לא זוכר כאילו אין לו זיכרון... מה זאת אומרת נגיד אתה הולך מהבית וכשאתה חוזר היא שוכחת שהלכת.. או שגם עם המכות ייקח לה כמה דקות והיא תשכח שבכלל הרמתה עליה יד!! אבל תזכור כלב זה לא צעצוע: כשבה לך אתה נחמד וכשאתה כועס אז אתה רשע.. ואם היא לא מחונכת אז תחנך אותה אני יכולה לעזור לך כי אני אילפתי את הכלבה שלי לבד יחד עם המאלפת!! והכלבה שלי היא סופר ממושמעת ... אז אם בה לך טיפים עצות או כל דבר אחר אז רק תגיד..!! אאמממממממממ..!! וזה
ביי!!

keds

New member
ואני גם..

חייבת להגיב על מה ש- kasa אמר/ה ש.. באמת אם אתה לא ראית אותה עושה את מה שהיא עשתה אז את הלא יכול אחרי שעה או משהו כזה פתאום לכעוס עליה כי היא לא זוכרת היא שוכחת אתה צריך להגיד לה על אותו הרגע ולא אחרי מלא זמן..

כ כ

New member
אני רק רוצה להוסיף משהו קטן

כמו שלא כולנו יודעים איך להיות הורים טובים אלא לומדים לאט לאט ככה גם אנחנו לא תמיד יודעים מה טוב לילדים שלנו ההולכים על 4 זה שהבנתה שהתגובה שלך לא במקום אני בטוח הכלבה שלך תשכח את אשר ארע אם לא תחזור על זה זה מפליא כמה אהבה יש בהם אבל מה שחשוב זה שתבין שמה שקרה קרה באשמתך - את המסמכים תשמור הרחק ממנה וככה לא יווצרו תקריות כאלו יום נעים

enbalush

New member
יפה שהצלחת להודות בזה ושמת את עצמך

כאן ל"משפט", פעם הבאה שהיא תעצבן אותך וזה עוד יקרה, תלך קודם להרגע ואז תנסה לנתח למה זה קרה, אם יש בעיות איתה שגורמות לך לא להסתדר איתן כדאי לפנות למאלף, אפילו דרך הרשת. בהצלחה.

foruman

New member
מה לגבי מכות רק עם עיתון?

ואם לא אז איך מלמדים לא לעשות דברים בלי זה?

אילוף

New member
יש דרכים אחרות ללמד את הכלב

רק כאשר כלב מאיים על בעליו (נוהם/נושך בתוקפנות או משהו בסגנון זה) צריך להכאיב לכלב, בד"כ מדובר בכלבים גדולים וחזקים ולא בגורות. אני לא רוצה לפרט יותר מדי לגבי השיטות החיוביות מכיוון שזהו "סוד" מקצועי, מי שמעוניין שיפנה אלי במסרים... גיא

enbalush

New member
עיתון מגולגל זה מקל

פעם שמעתי את זה ממאלף, וזה הזכיר לי שבצבא סחבתי שקי דואר מלאים במעטפות דקות והאבסורד שזה שקל יותר ממני...טוב די עם הטראומות שלי.... כמו שיש הורים שמכים את ילדיהם אותו הדבר לדעתי זה כלפי גורים, יש אנשים שבעד מכות "מחנכות" כלפי פעוטות/גורים, אני נגד (גם אם הילד רוצה לגעת בשקע מחשמל), מכות זה פתרון שמראה על חולשה וחוסר אונים מצד המכה, הרמת קול, או שיטות אילוף מחנכות, עידוד וחיזוקים על מעשים חיוביים יפתרו כל בעיה.

MeshY123

New member
תאכיל אותה כמו שצריך

אז היא לא תאכל לך את המסמכים...

LUNA GIRL

New member
הגיהנום מלא באנשים כמוך!!!!!!!!!!!!

איך אתה מכה כלב? אדיוט. עיצבנת אותי!!!!!!!!! לא מגיע לך שיהיה לך כלב!

למעלה