מה לעשות?

הילה ג

New member
מה לעשות?

אני וחברי נמצאים יחד כבר כמעט שנתיים. מתוכם שנה אנחנו גרים יחד. בני 27-28. ולפני כמה ימים , החלטתי להעלות נושא שהטריד אותי מספר חודשים. ולאחר שהתלבטתי ביני ובין עצמי הגעתי למסקנה שזה חשוב לי, ואני לא יכולה לוותר עליו. אני שומרת כשרות. כלומר לא בצורה פנאטית, אלא מפרידה בשר וחלב, ואוכלת בשר כשר בלבד. חבר שלי אוכל הכל. כשהתחלנו לצאת, דיברנו על הנושא הזה ואמרתי לו את מה שהרגשתי אז, וזה לא השתנה, שמבחינתי לא אכפת לי מה הוא אוכל, כל זמן שזה בצלחת שלו. אם זה במקרר שלי, אני רוצה לדעת, שזה יהיה בצד ולא יווצר איזשהו בלבול. בינתיים לא נוצר מצב שבו היתה איזושהי בעייתיות. לפני מס' חודשים, התחלתי לחשוב קדימה. אחד הדברים שהכי חשוב לי להעביר הלאה בתור מסר חינוכי לילדים שלי זה את עניין הדת והמסורת. יותר מסורת מאשר דת. וחשוב לי שהילדים יאכלו כשר עד לגיל שבו יהיו מספיק בוגרים (16) בשביל להחליט מה טוב בשבילהם ולפעול על פי צו מצפונם, כפי שהיה בבית שלי, וזו הדרך הנכונה והטובה בעיני. כשהעלתי את הנושא הזה בפני חבר שלי, לא חשבתי שזה יתגלגל כפי שהתגלגל. הוא נכנס לפאניקה. הוא מרגיש שאני פתאום משנה סדרי עולם. כפי שהוא רואה את זה, הוא יוכל להמשיך לאכול את מה שהוא אוהב רק בהחבא או מחוץ לבית, כי אם ילד יבוא ויראה אותו אוכל הוא "ירצה גם". המצב הזה קורע אותנו כבר כמעט שבוע. אפילו מצב של פרידה עלה. ואני משתגעת. בגלל חזיר? כל כך חשוב לו לאכול חזיר? אפילו במחיר העתיד שלנו? אני לא יודעת מה לעשות, זה נראה לי דבילי, אבל זה משהו שאני מרגישה שאני לא יכולה לוותר עליו. חשוב לי לשמור על בית כזה. האם יש פתרון שלא חשבתי עליו. האם האופציות היחידות שעומדות בפני זה פרידה או שאחד הצדדים יוותר לחלוטין (הוא על האכילה החופשית או אני על שמירת כשרות של הילדים???) האם יש איזשהו מוצא שנסתר מעיני??

ניקולי

New member
בוקר טוב לך ../images/Emo42.gif

לדעתי יצרתם בעיה כבר מלכתחילה.. אם אז לא היה לך איכפת מה הוא אוכל אז למה עכשיו כן איכפת לך?? ברור שניתן לתקן דברים רק צריך לדעת איך... הרבה אנשים אוכלים חזיר (כי זה טעים)..אך אנשים כמוני וכמוך לא אוכלים מטעמי כשרות ולאו דוקא מטעמי דת אין כל קשר לדת..יש הטוענים כי בשר חזיר אינו בריא כלל...ויש כאלו שחולים על זה (זכותם!) חבר שלך אוכל ככל הנראה מילדות עוד בבית הוריו, אוכל לא כשר...כך הם נהגו לעשות וכך הוא רוצה להשאר.. בואי נתחיל מזה שאם הוא מאוד ירצה לאכול חזיר, שיאכל בחוץ ולא בבית..תתפשרי איתו אך יחד עם זאת הציבי תנאים.. בבית לא נכנס חזיר יחד עם זאת בחוץ תאכל כל אשר תאווה נפשך... בקשר לתווך יותר ארוך את בבעיה..בבי אומנם לא יהיה חזיר או בשר לא כשר אבל בחוץ יש בשפע והילדים שלך ושלו (אם תשארו יחד) יאכלו בחוץ ולכי תדעי מה...אני גם חושבת שבעתיד עם כל הרצון הטוב להתפשר על דברים...זה לא כ"כ יצליח מצטערת שאני אומרת לך את זה אבל איך אומרים??? אין חכם כבעל נסיון.

5321

New member
יש תקווה

שלום הילה, אנחנו נשואים כבר 8 שנים ויש לנו 2 ילדים. הוא אוכל "הכל" כמו שכתבת ואני שומרת על כשרות כולל כלים נפרדים. הוא מכבד אותי ואת בקשתי ובבית לא ניכנס אוכל לא כשר ואם כן אז בכלים מיוחדים שלו, שנמצאים בפינה מיוחדת בבית. בעיניין הילדים, זה נתון לבחירה שלהם, וכשיהיה גדולים להחליט בנושא יחליטו כרגע הם קטנים ועדיין הסוגייה לא עומדת בפניהם. זה מסתדר נהדר ואין לנו בעיה בכלל עם הנושא. הכל עניין של כבוד הדדי אם מוותרים אחד לשני אפשר להסתדר נהדר, השאלה כמה מוכנים ללכת האחד לקראת השני. בהצלחה.

הילה ג

New member
אז איך עשיתם את זה?

אל תטעו, אני לא עד כדי כך תמימה, ואני מודעת לגירויים שיהיו לילדים מחוץ לבית - כמו שלי היו, ועמדתי בהם, כמו שאחותי בחרה שלא לעמוד בהם, שתינו עשינו בחירה מודעת. חשוב לי שבבית שלי הילדים יקבלו ערכים מסויימים. אין לי בעיה שהוא ימשיך לאכול מה שהוא רוצה, זה באמת לא מפריע לי וזה לא השתנה. אבל הוא טוען, ויש צדק בדבריו, שברגע שהילד יראה אותו אוכל משהו, הוא ירצה גם. אז איך התמודדתם עם הענין הזה?

ניקולי

New member
כמו שאמרתי

זאת בעיה.. תראי אני הייתי נשואה למישהו שלא שמר כשרות יחד עם זאת בגלל שאהב אותי עשה בשבילי הכל בנוגע לנושא בבית אף פעם לא היה בשר לא כשר.. ובחוץ הוא לא אכל במקומות לא כשרים וכך גם ילדיי.. היום כשאנחנו גרושים הוא עושה מה שליבו חפץ ואוכל גם לא במקומות כשרים גם כשהילדים איתו (לא חזיר) אבל בכל זאת במקומות לא כשרים...הדבר אינו בשלטתי היום והילדים...חוטאים בלת ברירה... היום אני נשואה שוב עם אדם שבבית שלו היו אוכלים חזיר.. (היום כבר לא) אבל בשר כשר הם לא אוכלים כשאני באה לשם קונים רק בשר כשר כי הם יודעים שאם לא יהיה בשר כשר אני לא נכנסת לשם... בחיים צריך לדעת להתפשר.. בעלי אוכל מה שהוא רוצה ואיפה שהוא רוצה אבל ברגע שאני מתחילה לדבר איתו על בריאותו הוא חושב פעמים אם בכלל כדי לו.

אלדד28

New member
ערכים מסוימים....

ומי אמר שערכייך הם הנכונים ואילו ערכיו הם הפסולים?

jolly

New member
הילה ג

את יודעת מה הבעייה ? את לעולם לא תוכלי להתפשר גם אם תרצי, אצלך זה בא מאמונה, מציווי כלשהו עליו אינך יכולה לערער. היחיד שיהיה חייב להתפשר יהיה חברך! ומה יהיה בעוד מספר שנים אם בבית הספר של הילדים ילמדו אותם שלא נוסעים בשבת לא מדליקים טלויזיה ועוד דברים ? את לא תדרשי לויתור שכן לגביך זה ברור, ומה חבריך אמור לעשות? אני חייב להיות ציני, אבל כשקראתי את המשפט "האם האופציות היחידות שעומדות בפני זה פרידה או שאחד הצדדים יוותר לחלוטין " לא יכולתי שלא לחשוב שהיחיד שיוותר יהיה הוא. את לעולם לא תאכלי אוכל לא כשר, על אחת כמה וכמה ילדיך.

בשר וחלב - מעדן צרפתי עתיק יומין

תשובה לניקול ואני מצטט "בחיים צריך לדעת להתפשר.. בעלי אוכל מה שהוא רוצה ואיפה שהוא רוצה אבל ברגע שאני מתחילה לדבר איתו על בריאותו הוא חושב פעמים אם בכלל כדי לו." אפשר לחשוב שאת יודעת מה טוב לו ומה לא. לדעתי סנדביץ של נקניק וצבינה צהובה הוא מעדן שאפילו 50 מליון צרפתים מאמינים שככה הכי טעים. אז למה שנשמע לקומץ יהודים שבחישוב עולמי שומרי הדת הם פחות מחצי? ולגול: כמובן שאת מעולם לא תתפשרי לגבי כשרות, ואולי גם שבת ושאר המצוות. מה שאת רוצה מצוי רק אצל אדם דתי כמוך. העצות שלי לכל אלה הנשואים המעורבים - הפרדו לפני שיהיה מסובך וחסכו את האי-נעימויות. כל אחד ילך לדרכו ויחיה על פי הבנתו ומצפונו. ואל לאף אחד להגביל, להורות ולקוות שהשני ישתנה.

ניקולי

New member
אומנם אני

לא רופאה ולא למדתי רפואה אבל בטוח אני יודעת מה טוב לבעלי ומה לא!! בעיקר שבחזיר יש הרבה שומן.. ואנא ממך אני לא רוצה להכנס לכל עינין הבריאות כי ממש לא בא לי! יום טוב ושנה טובה

אלדד28

New member
אם היית בודקת באמת את העניין,

היית יודעת שבשר בקר גרוע עשרות מונים מבשר חזיר.

pikov

New member
אילו הבינות מעט ביהדות היית יודע

כי הסיבה לאיסור אכילת חזיר, איננה מטעמי בריאות, היגיינה או כל נימוק שכלתני אחר. נהפוך הוא. ההנמקה האמונית (ראה הרמב"ם ולהבדיל פרופ' ישעיהו לייבוביץ) אומרת כי על אף שבשר החזיר מעדן הוא, אסור הוא באכילה ובהנאה ליהודי, בגלל הציווי האלוהי. כלומר זהו עוד אחד מסדרת הנסיונות שעובר היהודי האמוני, בשמירת מצוות היהדות.

אז ככה,,,, תקשיבי לעצמך ,,,

את כותבת:"לא איכפת לי מה הוא אוכל כל עוד זה בצלחת שלו" את זה אמרת (כניראה) כהכרתם ולא חשבת שתגיעו רחוק כל-כך במערכת היחסים שלכם ולכן לא ייחסת לזה חשיבות כמו עכשיו שמערכת היחסים בינכם רצינית יותר. עכשיו ,עם הוא לא מוכן להישתנות בשבילך ולקבל את הכשרות שלך ולילדכם בעתיד אז תיפרדו .עניין של חינוך הוא מגיל אפס ועד בגרות הילדים, תתארי לך כמה שנים אתם יכולים לחיות במאבקים על הנושא של הכשרות ,תעשי שיקוליי דעת וראי מה את מצפה מעתידך לך ולבניי מישפחתך (לעתיד) ,עם את לא מוכנה לוותר (וכדאי שלא תוותרי -בגלל שבעתיד תרגישי תמיד מה היה יכול לקרות אילו היתי בוחרת אחרת -תאמיני בעצמך ובהחלטות שלך ולכי איתן עד הסוף).

seeyou

New member
כל כך חשוב לו ?-או-כל כך חשוב לך?

כפי שלך מותא שיהיו עיקרונות כך מותר גם לו! לא ניתן לפשר בין העמדות ,מאחר וביהדות או שאתה שומר או שלא! אפילו מצב של פרידה עלה? מוזר-שזה רק עכשיו! catch 22!

john111

New member
נפגשים באמצע

משהו אחד מפריע בתגובה שלך, וזה מה שנוגע לילדים. אני יכול להבין שאיש באמונתו יחיה, ואפילו יכול להבין את הצורך במטבח כשר בבית כי שם הוא חיב להתפשר איתך. מה שלא ברור זה למה לך יש חזקה על האמת כשזה נוגע לילדים. בעיני הפשרה היא שמה שיש עכשיו הוא שיהיה בעתיד. הוא לא יכניס אוכל לא כשר הביתה, אבל ! הוא גם לא יסתיר את זה שהוא לא אוכל כשר, לא ממך ולא מהילדים. אז מה יהיה איתם את שואלת? הם יבחרו, כשיוכלו לבחור ועד אז יתנהגו בהתאם לשני ההורים. גם אם זה אורמ שהם יוכלו לא כשר כשהם איתו (וניתן לחשוב גם כאן על קווים אדומים) אני מכיר את זה ממשפחות שבן זוג אחד צימחוני והשני אוכל בשר, מתחשבים. והילדים גדלים לתוך מורכבות ולומדים להכיל אותה.

הילה ג

New member
חזקה על האמת כשזה נוגע לילדים???

נראה לי שקצת נסחפת. אני לא אמא. אני לא מומחית בחינוך. אבל עם זאת, אני יודעת שישנם ערכים שעליהם גדלתי שחשוב לי להעביר לילדי. אני מעולם, אבל מעולם לא אמרתי שהערכים עליהם הוא גדל שגויים או מוטעים או לא אמיתיים! הם פשוט שונים. ומהשוני הזה צומחת הבעיה שלנו.

john111

New member
את יכולה להעביר להם את הערכים הללו

והם יבחרו. אאני למשל צמחוני. הילדה שלי לא. היא שואלת לא מעט שאלות על זה, ואם היא תרצה לא לאכול בשר היא לא תאכל ואם היא תרצה להמשיך לאכול בשר היא תמשיך לאכול. ואני צימחוני מטעמים מוסרים, וזה מאוד חשוב לי, ואם זאת אני מכיר בעובדה שהיא אדם משל עצמה ויש לה זכות בחירה מלאה. אני חושב שאת מפספסת את המהות. הענין הוא עם בן זוגך לא בקביעת הגבולות מעכשיו, אלא אם יש הבנה או אין הבנה,האם יש סובלנות הדדית, האם יש נכונות לללכת לקראת אחד השני. את לקראתו והוא לקראתך. זה מה שחשוב בזוגיות שלכם, ואם יהיה את זה, בעיות כשרות יוכלו ללא ספק להפתר.

אני לא חושבת שהוא יצטרך להסתיר זאת

אם הם ירצו לטעום שיטעמו לבריאות. את לא אוכלת בשר חזיר כי לא ראית את בני משפחתך או שלא הסתקרנת לטעום אך אם המצב היה הפוך וכן היית מסתקרנת מי יודע, אולי היום לא היית אוכלת כשר ומלבד זאת טעימה זו רק טעכימה זה לא חייב להיות טעים. אני חושבת שאת טועה. כפי שאת אומרת שבשיל חזיר הוא מוכן לוותר על הזוגיות שלכם כך גם את. האם את מוכנה לוותר בגלל אוכל לא כשר שנכנס אל הפה שלו על הזוגיות? הניחי לו לנפשו ואל תגבילי אותו הוא לא עושה דבר רע.

SupermanZW

Well-known member
צריך להתפשר

את יכולה להמשיך לאכול כשר ולבקש ממנו לשים את המזון הלא כשר שלו בחלק מסויים מהמקרר אבל אסור לך לכפות על הילדים מה יאכלו, לא נראה לך מוזר שלילד אין זכות לבחור מה יאכל?, האם הורייך מנעו ממך לאכול מאכלים שאהבת לאכול או שרצית לנסות?, ואם כן האם זה גרם לך תועלת כלשהי בחיים? חנכי את ילדייך על ערכי הכבוד ההדדי וההתחשבות ולא על ערכי הכפיה והמניפולציות הרגשיות, ואין לכך אפילו קשר לדת אלא לערכים אנושיים בסיסיים. כפי שהתחתנת עם בעל אוכל טריפות ולמדתם להתחשב זה בזו כך את ובעלך צריכים להיתחשב בילדכם ולחנכם להתחשב בכם, וזה אומר גם לא להיתערב בבחירותיהם כאשר בחירות אלו אינן מזיקות להם אלא רק יכולות לעצבן את האגואיזם שלך, יש צורך להגביל את בחירתם של הילדים רק כאשר היא עלולה להזיק להם או לאחרים ובשאר המצבים לא.

למעלה