מה לעשות

gwenskai

New member
מה לעשות

הקואצרית שלי ממש טובה אך לוקחת הרבה ואני מנהלת עסק אישי ומוצאת את עצמי בלי הגזמה מוציאה הכל על האימון אני מרוויחה לא הרבה זה נכון אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד היא מחזקת אותי מצד שני לא נשאר לי כסף כמעט לשום דבר חוץ מ אני יודעת שאני נשמעת מאד פריירית אולי תעזרו לי? מה לעשות?

שלום לך

את לא נשמעת פריירית, מה שכן, אימון שלא כמו טיפול, בדרך כלל ממוקד וקצר מועד האם עבדתם בתחילה על הגדרת מטרות ויעדים? אולי שווה לבדוק איתה, לגבי כמות הפגישות, ואם היא מאוד מסייעת לך ואת צריכה אותה לטווח ארוך יותר, אולי כדאי לחשוב להאריך את הזמן בין הפגישות, אחת לשבועיים במקום אחת לשבוע לדוגמא

אם את מרגישה

שהאימון עוזר לך לקדם את המטרות שהצבת לעצמך והעסק שלך מתחיל להתקדם בהתאם לציפיות שלך שווה לך להמשיך באימון, עם זאת כדאי לך להציב תאריך יעד סופי בהתאם ליכולות הכספיות שלך ולהודיע ליועצת שלך שאת מצפה שעד לתאריך שקבעת את מצפה ממנה להגיע לסופו של התהליך. כמובן שיש לה אינטרס שהתהליך ימשך כמה שיותר זמן וזו אחת הבעיות הידועות בתחום הליווי העסקי. כל עוד היועץ גובה כסף פר פגישה תמיד יהיה ניגוד אינטרסים כספי בין הלקוח ליועץ. כאשר אני נפגש פגישת הכירות עם לקוח אני עושה הערכה מה דורש ממני תהליך הליווי ואני מתמחר את כל התהליך מתחילתו ועד סופו כך שהלקוח יודע בוודאות כמה עולה לו כל התהליך.

לכל דבר מחיר!

לכל דבר בחיינו יש מחיר, מה שאת צריכה לבדוק עם עצמך איפה ה"מחיר" יותר כואב, בהנחה שיש לך עסק שתוצאתו לא טובה בעיינייך והוא צריך שיפור אז "המחיר" על העסק התקוע יכול להיות הרבה יותר גבוה גם כספית , וגם בגלל שיכול להיות שאם לא תעשי שינוי הוא לא יחזיק מעמד , ואז המחיר יהיה גבוה יותר , בהנחה שאת מתקדמת באימון עם העסק ,עדיף תמיד לשלם מחיר קטן יותר,עד לרגע שתעשי שינוי ותוכלי לעשות זאת לבד. בהצלחה!

ordanco

New member
למה מאמן עסקי?

יקרה, מאמן אישי ועסקי ככל בעל מקצוע - אם זה עוזר לך אז יופי ואם לא אז לא. אימון עסקי יכול להגדיל רווחים של בעל עסק בצורה משמעותית. אם למשל את מרוויחה היום 5,000 ש"ח והיא עולה לך נניח 1,000 ש"ח בחודש (שזה סכום משמעותי להכנסה של 5,000 ) ותוך תהליך אימון ממוקד של 3 חודשים ההכנסות שלך עולות ל7,000 ש"ח וממשיכות לעלות גם לאחר סיום האימון אז... היו 3 חודשים דחוקים שעלו 3,000 ש"ח והחזירו את עצמם + עוד הרבה מהחודש הרביעי. עכשיו יש דרכים נוספות! קורס אימון עסקי קבוצתי יכול לעלות לך פחות. הגברת העשיה שלך בין הפגישות והרחקת הפגישות לאחת לשבועיים. יש מידע מצוין באתרים, קורסים והרצאות ברשת בחינם. נשאלת השאלה האם את מעונינת לצאת מהמצב הכספי הנוכחי מהר או לאט? זה עדין ותמיד היה בידייך, בהצלחה! אורן

עצה ממני ....

אני מאוד מאמין ב"אימון האישי". למדתי אימון אישי ב"שדות ישראל" (כרם מהרל) ותמיד כיוונו אותנו בלהאמין שאין כזה דבר שמישהו מכונה,באימון אישי,פראייר. אם המאמנת שלך טובה,כמו שאת כותבת,אז תמשיכי להאמין בה(וזה אחד מיסודות האימון אישי).הקשר והאמון בין המאמן למתאמן הוא הכי חשוב ! דברי איתה,שתפי איתה בנושא השכר ואני משוכנע שתגיעו ל"עמק השווה".

זוכרת איך משחקים מונופול?

שלום לך אישה יקרה
השאלה היא מה קורה. האם משהו כאן הולך ונבנה? האם העסק שלך מתקדם לכוון רווחיות גדולה יותר? אם כן, יתכן שנכון מאוד בשלב הזה להשקיע באימון. זוכרת את משחק "מונופול"? בהתחלה עדיף לקנות כמה שיותר מקומות, וזוהי ההשקעה. עדיף לבזבז את כל הכסף ואפילו להכנס לחובות, אבל לשלוט בלוח. ואז מי שקנה הכי הרבה, כמעט בטוח מנצח במשחק. מי ששומר את הכסף שלו אצלו, ולא קונה (כלומר לא משקיע בעסק), יפסיד במשחק. כך גם במציאות, הרבה פעמים. יש שלבים שבהם הגיוני להכניס את כל הרווחים בחזרה לתוך העסק. כדי לאפשר לו לגדול. כי אם נקח את הרווחים המעטים, ונקנה בהם נעליים למשל, אז מה יאפשר לעסק לגדול? תמיד נשאר קטנים. ואם נזרים את הכסף בחזרה, נוכל להגדיל את העסק, ובסוף לשלם לא רק על עוד אימון שיקדם אותנו עוד, אלא על נעליים וכל דבר אחר שנרצה. אז לפעמים זה הגיוני מאוד. אני זוכרת שבשנה הראשונה שבה היתי עצמאית אמרתי לעצמי שאשקיע 100% מהרווחים שלי בחזרה בעסק. גם עכשיו אני עדיין רואה את עצמי בשלב של צמיחה, למרות שהיומן שלי מלא כמעט לגמרי, ועדיין אני משקיעה הרבה חזרה בעסק - קורסים, השתלמויות, בעיקר. קצת על השווק שלי. ומצד שני, אולי לא. אולי האימון לא מספיק משתלם. אולי זה לא מקדם אותך בכוון כלכלי יותר. אולי יש כוון אחר שכרגע יהיה נכון יותר להשקעה, למשל לקחת את הכסף ולבנות איתו (סתם דוגמא) אתר מקצועי. אם את לא יכולה לממן גם את השווק שלך וגם את האימון, אפשר לשאול, מה יותר יקדם אותך כרגע. אולי בכלל לא אימון אלא יעוץ שווקי. אני חושבת שיהיה מתאים בפגישה הקרובה לדבר על זה עם המאמנת, ולראות איך יהיה טוב עבורך להתקדם. אם היא כל כך טובה - זה נהדר - היא תשמח לדון איתך בזה. בהצלחה

bridges

New member
על מה את עובדת עם הקואצ'ית שלך?

רוב התגובות שראיתי כאן מניחות שהקואצ'ית שלך עובדת עמך על העסק ולי זה כלל לא ברור. אם העבודה על העסק ואת לא רואה תוצאות הקואצ'ית אולי טובה ונחמדה אבל היא לא מועילה לך לעסק ולכן אין שום סיבה להיעזר בשירותיה. אם העבודה היא על נושאים אחרים אז מה הקשר בין האימון למה שאת מרוויחה בעסק? בכל מקרה השאלה היא תמיד של התועלת מול המחיר ולכל אחד ואחת מאיתנו יש תפיסה שונה לגבי זה. מה שאני ממליץ לך זה לעשות רשימה של הדברים שאת רוצה לעשות וכמה הם עולים ולראות איך את מכניסה הכל לתקציב שלך. את יכולה להעזר בקואצ'ית שלך בתהליך הזה. רונן

gwenskai

New member
תודה רבה לכולם:

העסק שלי מושפע מבטחון עצמי שלי ובקטע הזה היא חזקה באדי תות: היא לא מוכנה כל שבועיים ordanco : אם למשל את מרוויחה היום 5,000 ש"ח והיא עולה לך נניח 1,000 ש"ח בחודש (שזה סכום משמעותי להכנסה של 5,000 ) -המצב הוא יותר את עושה 2000 והיא לוקחת 1500 עופר: דברי איתה,שתפי איתה בנושא השכר ואני משוכנע שתגיעו ל"עמק השווה". -דברתי איתה היא לא מוכנה להנחה וגם לא לפעם בשבועיים כנראה מאד עסוקה ללא קשר אליי ? bridges אני עובדת איתה על בטחון עצמי מול בעיות שיש לי עם לקוחות שלי. הקואצרית עצמה מאד טובה בלשמש לי מודל היא מאד מיוחדת. אבל בגלל שיש לי בעיית בטחון לפעמים אז גם קשה לי לעמוד מולה (בנוגע להנחה) ואני חוששת שאולי היא לא תרצה לטפל בי בסוף? אולי אני טרחנית מדי?

בוקר טוב

יפה שענית בצורה מאוד מפורטת כמעט על כל התגובות אבל הייתי מציעה לך לקרוא את הדברים שאת בעצמך כתבת שוב. אני חייבת לצטט לך כמה משפטים שכתבת שתפסו את עיניי: היא לא מוכנה לפעם בשבועיים - ציינת זאת פעמיים, ההסכמה על כמות הפגישות צריכה להיות משותפת, אבל ההחלטה צריכה להיות שלך. היא לא מוכנה להנחה - כאן, יהיו חילוקי דעות, יש כאלה שמוכנים ויש כאלה שלא, כל מקרה לגופו וכל מטפל עם דעתו, לא ניכנס לזה. היא משמשת מודל ומאוד מיוחדת - אולי זו הסיבה שאת הולכת לפגישות? קשה לי לעמוד מולה - ???? אני חוששת שאולי היא לא תרצה לטפל בי בסוף - ??? ככה לא אמורים להרגיש במפגשים טיפוליים/הנחייתיים, איך שלא תקראי לזה. אני לא מכירה את כל הפרטים, חלק מהדברים שכתבת אכן מדגישים את חוסר הבטחון שלך, תחשבי עם עצמך, כמה פגישות כבר היו וכמה זה קידם את העסק שלך? ואת הבטחון העצמי שלך? ייתכן ויצרת קשר או תלות בה (דבר שקורה לא מעט) ושוכחים מה המטרה העיקרית. אני לא מכוונת להפסקה או החלפת מטפל. אבל את צריכה לעשות חושבים עם עצמך, לאן היא קידמה אותך עד היום, מה באמת נותנים לך המפגשים. והכי חשוב לרכז את הכל ולהקדיש פגישה לנושא הזה, לדבר איתה, בלי לפחד שהיא "לא תרצה לטפל בי יותר". להגדיר יחד איתה את המטרות, ולעשות תיאום ציפיות. בהצלחה, ובעיקר בהצלחה בעסק

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מסכימה מאוד

עם באדי. המאמנת לא חייבת לתת הנחה, אבל כן חייבת לראות יחד איתך את הצרכים שלך - לבדוק היכן העבודה שלכן מועילה לך לעסק, היכן היא מאפשרת לך לבנות עסק שירוויח יותר בבוא הזמן (גם אם לא מייד), היכן את מתחזקת והבטחון העצמי שלך גדל. כן רצוי שתהיה התחשבות ביכולת הכלכלית שלך, למרות שיש מודלים אימוניים אשר הם פחות גמישים מבחינת לוח הזמנים - לעיתים הורדת תדירות המפגשים פוגעת ברצף ובקצב של האימון ולכן לא מתאימה. בסופו של דבר התהליך צריך להתאים לך - וזה מה שעלייך לבנות עם המאמנת. לא מצב שאת מעריצה אותה ואת יכולותיה המיוחדות, אבל נשארת מאחור.

מצטרפת למה שכתבו לך ועוד

לגבי כל שבועיים יש שתי בעיות עם זה למאמנים. אחת היא שלפעמים מרגישים שזה לא מספיק יעיל. וזה באמת לפעמים לא עובד מספיק טוב. עדיין לטעמי זו בחירה של המתאמן. נקודה שניה: אם היומן שלה מלא, והיא נפגשת איתך פעם בשבועיים, אז היא מרויחה פחות - אבל לא יכולה לשבץ שם מתאמן אחר. כי רוב האנשים רוצים פעם בשבוע. ולכן יתכן שהיא לא מסכימה. זה לגיטימי - אם זה מוגדר כך מראש - אבל אז את צריכה להחליט מה את עושה עם זה. אני אישית עוברת דילמות עם זה כל פעם מחדש. ולפעמים מסרבת. |הגדש| "היא לוקחת 1500 יכול להיות שזה שימוש מקרי במילה, אבל המילה "לוקחת" מעירה את תשומת ליבי. היא לא לוקחת. היא לא מושיטה יד לארנק שלך. את זו שבוחרת להעסיק אותה, ובוחרת לשלם לה את הסכום אותו היא ביקשה. הכוח אצלך. את יכולה לסרב בכל שלב של התהליך. כשנרשמתי לקורס התמקדות מתקדם שילמתי (על שלושה שלבים) 9000 ש"ח. אבל לרגע לא הרגשתי שלוקחים משהו ממני. בחירה שלי ללכת על זה. וזה השתלם לי בגדול. ופה באמת הבעיה, כי כרגע את לא בטוחה שזה משתלם לך. וזו הנקודה העיקרית. את חוששת שהיא לא תרצה לטפל בך מגבלות המדיה. לא ברור אם זה חשש קל, שיש לפעמים לכולנו, או שזה משהו שמטריד אותך ממש בקשר שלכן. משהו שמונע ממך לתקשר איתה בחופשיות. ואז זה לא הכי מוצלח בקשר של אימון. שווה לשאול את עצמך אם באמת מה שקורה פה הוא טוב. אם כן, דברי איתה. אם לא, אולי שווה לשקול החלפה. כמו אחרות גם אני מוסיפה, אין לי כוונה "לסכסך" ביניכן. יתכן מאוד שכל זה פתיר, ואת בדרכך להצלחה כלכלית, עם הליווי שלה. אבל מכיון שאני לא מכירה לא אותך ולא אותה, אני מעודדת אותך למצוא דרך לשפר את מה שקורה כאן. איתה ואפשר גם עם מישהי אחרת. אין חוק בתורה שצריך להמשיך עם אותו מאמן. גם אני משחררת לפעמים מתאמנים. לפעמים כי אני מרגישה שהם התקדמו הרבה ועכשיו כדאי להם לקבל יעוץ מסוג אחר. ולפעמים כי אין מספיק התקדמות וחבל לי על הזמן והכסף שלהם. בהצלחה

ordanco

New member
מענה למענה

שלום יקרה, אחלה מענה. כמה נקודות - לא אתייחס לענין המאמנת וסגנונה כיוון שזה לא אתי, אני עדין סוג של מתחרה שלה. שימי לב להתייחסות שלך אליה ואל התהליך שנראה מאוד ירוד. יקרה תבחרי את מה שמתאים וטוב לך! בהצלחה! אורן

למעלה